НВ-ВМХ, част 76

• 41 347
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
 Shocked Хмм, гледайки го това меню, хич не ми става ясно как така мазнините са само 62 грама ? newsm78 Вижда ми се ненормално / но съм станала в 5 сутринта, тъй че може вече и да не съм много адекватна/ . Crazy

# 241
Яни  Heart Eyes включвам се със закъснение, че при нас днес е направо пролет и скиторим от тази сутрин. Руската салата с карфиол е като традиционната. Само че вместо картофи слагаш карфиол. Аз даже не мога да кажа, че следвам някаква рецепта. Всичко на око според каквото обичаш да има вътре по принцип. На мен много ми харесва вкуса. Бих казала божественна е. Малко по рядка ми става като че ли от другата, но не ме притеснява. Забравих да кажа, че карфиола го варя малко колкото да не е суров и отцеждам (не съм засичала, но 5 мин има сигурно).

Ками  Heart Eyes щях да ти кажа да си направиш кисело зеле, но помня че беше казала , че при вас е от твърдото. И при нас продават от него, но понякога пускат и от по-мекото та залагам веднага.

Ох да ви кажа хубаво е човек да си прави всичко, но ние в нас се оливаме направо Whistling. Само ракия дето не си варим. Цялото ми свободно време имам чувството, че ми заминава в приготовления на това и онова. Вие как сте? Но то пък в БГ май няма нужда да се втелясваш толкова защото всичко е в магазините. Не че тук няма, но е поамериканчено и вкусовете не на всичко ни допадат.

# 242
Направих си най-после руската салата с карфиол - хареса ми! Чак ме е яд,че чаках толкова време , но до последно мислех,че ням да стане.
И да се оплача, авокадото вече е 2,00 лв - защо толкова се е вдигнало???
Купих си и фъстъчено масло, и от него съм доволна...
Шоки, благодаря за синтезираната информация.   bouquet

Зизу какво фъстъчено масло купуваш и от къде?
Ако може и някой друг да се включи.Купувах на Балчо,но май не е само от фъстъци има и добавки?

# 243
  • В Балкана
Днес например съм яла следното:
Обяд: 2 големи яйца на омлет с масло (ок. 10 г), 1 домат, половин краставица, 30-40 г сирене, три парчета бекон (ок. 30 г)
Вечеря: 1 свински котлет, приготвен на фурна с мас, сирене (ок. 30 г), 1 бира, кокосово масло (2-3 с.л.)

По моята таблица и данни, излезе - 1 249 к, П 20%, М 64 %, В 9 %

Т.к. не си посочила точни количества, аз заложих следните:

Скрит текст:
яйца   120
краве масло   10
домати   250
краставици   130
Сирене, краве   35
бекон КФМ маестро   30
свински котлет   120
Сирене, краве   30
свинска мас   15
кокосово масло   20
Бира, обикновена   500

Мисля, че бях споменавала, че тази зима направих сурова туршия - без варене и без захар. Докладвам, че 6-т месеца по-късно изядохме последния буркан (който дори стоя един месец отворен в хладилника) и освен, че беше вкусна, нищо друго й нямаше.  Laughing .. И получих похвалите на половин квартал.  Flutter Според мен беше една идея по-солена, но според тях си е ок за туршия.

Докладвам още, че правих ..
Скрит текст:
.. сладко без захар и без варене на бурканите. Бабите есента бяха пратили два кашона с ябълки. Яхода из вкъщи, ядоха, раздавахме, но пак останаха. В един неделен ден реших да се занимая с тях, вместо да ги хвърлям. Обелих ябълките, нарязах на парчета и в една тенджера на котлона. Добавих сушени сини сливи без костилка, за сладост (не повече от 200 гр)  Laughing Варих и бърках някакво време, преценявайки на око. Към края сложих орехови ядки - на по-големи парченца, за да хрупат, канела (1-2 пакетчета) и карамфил (1 пакетче). Още топло разсипах по бурканчетата (не помня колко излязоха, трябва да си видя снимките  Laughing но не са повече от 4-5 малки) и обърнах с капачката надолу.. Не знам колко време ги държах така, после ги прибрах в шкафа. След няколко дни научих, че щом не съм варила бурканите, е трябвало да сложа лимонтузу. 4 месеца и половина по-късно на т.н. "сладко" му няма нищо, освен че беше/е вкусно. Дори и домашните много го харесаха, а най-интересното беше, че два пъти ги излових, когато им се беше дояло сладко, а нямаше шоколад, да си отварят бурканчета и да хапват от него, с коментара, че е "перфектно за сладко".  Laughing  Може да се слага в КМ/сметана, на кокосови палачинки, в някакви десерти и т.н. Имам още едно бурканче - неотворено.  Laughing
Не съм смятала въглените, но е ясно, че не са малко. Но за от време на време става. Все пак е без захар и без други боклуци.
Давам го като идея най-вече за децата.. или за тези на които есента им останат ябълки и се чудят, какво да ги правят.  Laughing

Иначе и четвъртата ми партида кайзер (от свинско контрафиле), снощи беше дегустирана - две парчета.  Laughing И естествено се хареса на всички присъстващи.  Flutter
Държах си я колкото си я държа обикновено в сол - 20-22 часа, но този път беше станала по-солена, спрямо предишните според мен. Парчетата ми сега бяха по-тънки, вероятно заради това.
В заключение - на всички ни хареса.. и всички видяха, че имам още парчета в хладилника. Надявам се довечера да не идват пак.  Joy  Joy  Joy

# 244
Здравейте девойки ! Искам да ви попитам Магнезий колко мг да си взема? Вит Б...какъв е хубаво да бъде..комплекс, или специално да е 6,12...?  За  рибеното масло да е Омега 3, нали така?  Дано да съм запомнила.... Всичко ми е свършило с изкл. на Вит, Д то... та е време за пазар....и реших да се допитам. Предишният ми магнезий  беше от 400 мг, ама май е малко по 1 табл, на ден, от 400 мг, нали ?  Зимата пих  само рибено масло и вит Д, но сега реших да добавя и Магнезий и вит Б.... защо така реших, не знам... Дайте съвет ,моля.. Grinning

# 245
Онзи ден реших да направя едни 24 дни  на Безвъгл. хранене, ама не ми се получава нещо.. не мога да махна млечните , аз не съм по забраните ... като знам, че не може и само млечни ми се хапват, с плодовете същото. Друго е,  ако знам, че може макар и по малко, от време на време......мога и да не се сетя за тях , но забраните очевидно много ме дразнят... Embarassed

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 08:00 от Pinkito

# 246
Bis, първо отговарям на теб, после ще се върна назад: да, определено, то се вижда, ако сама си сметнеш - тегловни са ти процентите, така че информацията не е достоверна Wink Имаш 62 грама М, 34 грама В и 35 грама Б. Това са 131 грама храна (т.е. не общото количество консумирана храна, а грамовете макронутриенти). От тях В са 34/131 = 26% Затова ти излизат такива стойностите. Така че съветът ми е да ползваш Fitday.com - щом си с достатъчно добър английски, няма да имаш проблеми. Но това ти меню е много добре откъм разпределение на калорийните проценти, както се вижда от сметките на Рейн след твоя пост Wink

Пинки, зависи какъв ти е магнезият. Най-добре според мен е да вземеш магнезиев цитрат - от него чистият магнезий е 16%, така че ако таблетката ти е 200 мг, значи получаваш 32 мг чист магнезий. От него взимай толкова, колкото мислиш, че ти трябва. Ако прекалиш, ще получиш разстройство - това е най-сигурният признак.

ioioto0, фъстъченото масло на "Балчо", което е натурално, е с фъстъци, сол и емулгатор Е471. Отделно има фъстъчено масло с мед. Дали, освен посочените съставки, слагат и други, които не обявяват - това вече аз не мога да го кажа Peace

Зизу, цената на авокадото се вдига, защото идва краят на сезона. После цяло лято ще бъде хем по-скъпо, хем вероятността да не е качествено е много голяма. Тук все още се намира на по-ниска цена, но определено вече не е онова перфектно авокадо, което беше преди няколко седмици.

Малко инфо защо не е добре да се прекалява с бадемовото брашно (т.е. да се правят често печива от него): http://kulinar.bg/5-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8-% … _l.a_i.65942.html

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 10:04 от Cioccolata

# 247
Днес в Била видях да продават фъстъчено олио, хубаво ли е, ползвате ли? Щях да си купувам зехтин, но сега се чудя newsm78
Фъстъци хапвате ли?

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 11:06 от Dandulina

# 248
Чети съставките на етикета - това важи и за фъстъченото масло, и за всичко останало Wink Аз не бих купила масло, на което пише, че съдържа слънчогледово олио или захар, или и двете, а се продават много фъстъчени масла с тези съставки.

А ако е само олиото, не класическото фъстъчено масло, тогава май въобще не бих купила Embarassed

# 249
  • Варна
Rain* ти кой/я калкулатор/таблица на калории ползваш?!
Скрит текст:
Rain* хе, хе като те гледам и ти си същото чудо като мен
аз от сини сливи правих конфитюр без захар с канела и карамфил
идеален си стана на моите им плющят ушите и за още питат...btw
и аз не го варих. А кайзер освен от свинско правих и от конско месо
чудни станаха, ама и бързо свършиха. Wink

Cioccolata освен на Fitday.com  друго какво би предложила
при мен така се влачи този сайт , не ми издържат нервите  Rolling Eyes

# 250
myfitnesspal.com, nutritiondata.self.com - за тези знам, че са подходящи, но аз не съм въвеждала там. Във втория съм търсила отделни храни, защото излиза информация за повече микронутриенти. Но ако Фитдей ти се влачи, няма гаранция, че някой от тези няма също да се бави много.

Много подробно разяснение за постигането и поддържането на кетоза - как да се подбират храните, какви количества да се консумират, какви добавки може да са необходими, какви проблеми могат да възникнат и още много полезни неща: http://www.reddit.com/r/keto/wiki/faq

Например сега разглеждам таблицата за мазнините:

Излиза, че съставът на свинската мас е почти идентичен на състава на човешката кърма (предполагам, че това се има предвид под butterfat (human) newsm78). За олиото от гроздови семки пък, което много често се ползва като уж много здравословно, се вижда, че съдържа изключително висок процент омега-6. Сусамовото, ореховото и фъстъченото олио също са доста богати на омега-6, което ги прави лош избор за честа употреба.

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 11:25 от Cioccolata

# 251
  • София
Благодаря ви момичета   bouquet Щях да се храня в заблуда  Laughing. Аз имам регистрация във Fitday, но и при мен бавно зарежда и го зарязах. Явно повече търпение ще трябва да вложа.

# 252
В линка с книгите има 3 нови заглавия: The New Evolution Diet (Arthur de Vany), Primal Body, Primal Mind (Nora Gedgaudas), The Ketogenic Diet (Lyle McDonald).

# 253
  • Варна
Ако някой иска, може да пробва http://cronometer.com/ . Аз съм с него повече от година и съм доста доволна. Залагам си таргет (в грамове П,М, В) и то ми показва колко % от тях съм изпълнила за деня. Следи и микронутриентите, има възможност да се въвеждат рецепти, но и самата база данни е много богата.

# 254
  • SA
Шоки, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт