НВ-ВМХ, част 76

• 41 462
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
Като се заговорихте за пасти за зъби и Радост само аз май не съм разбрала, че Радост е зъболекар Embarassed. И се засрамих с моята дискусия преди време на тема зъболечение. Радост, ако си се почувствала обидена от моите лаишки разсъждения тогава моля да бъда извинена  bouquet. Даже и да съм изтърсила нещо не на място не съм имала за цел да обидя някого или като цяло зъболекарите в БГ. Говорех си единствено за моите зъбни проблеми и решенията на моя личен зъболекат. Извинявам се още веднъж Heart Eyes.

А за флуора да добавя на детето от училище им бяха дали едни листовки, за вредата на флуорната паста за зъби. Четох четох пък накрая реших да я сменя с флуор free. И от 2-3 години се мием с такава. Не намирам разлика никаква, единствено че тази новата не е сладка и само това е причината да не я сменям с обикновена. А е и по-скъпа с 2-3$. Но сладостта в пастите определено ми е много досадна. И друго което е уж се мием с без флуоридна паста, а на почистване като ходим с флуор ни мажат зъбите. Кой прав кой крив иди, че разбери.

# 76
Аз не съм се замисляла да избягвам пасти с флуор, откакто спрях с хомеопатията Embarassed Тогава купувах на "Билка".

Ох, грешка, на хомеопатията й пречеше ментата, не флуорът Crazy ooooh! Както и да е, ще потърся и аз някоя безфлуорна паста.

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 19:39 от Cioccolata

# 77
Radost Nezemna, благодаря ти за клипчето!

# 78
Флуор има прекалено и в минералните води, поне тук в БГ. За домашна употреба е разумно да се пие вода от кана с филтър.

# 79
  • SA
Ето една интересна статия за минералните води, сравняваща някои от най-разпространените в Бьлгария:
http://aktivnipotrebiteli.bg/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B … D0%BE%D0%B4%D0%B0

Ето за сьдьржанието на флуор:

С най-ниско сьдьржание са "Горна баня" и изворната вода на "Девин" , има и други, но като че ли не са толко разпространени , или аз не сьм ги срещала много често.

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 21:29 от kameloth

# 80
Аз да споделя зъбите миех с парадонтакс фреш, която е малко по приятна от обикновената. От скоро пробвах сенсодин фреш и избелващата ами по чисти си усещам зъбите,  доволна съм Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 21:13 от Dandulina

# 81
  • Варна
Пародонтакс е добър избор на паста за зъби. Наистина състава й е контролиран и подходящ за хора с проблемни венци.
Вики, въобще не се притеснявай, по никакъв начин не съм се засегнала. Аз знам, че зъболекарското съсловие е предимно ориентирано към материалното и на заден план остава здравето  Confused Опитвам се да променя това поне в моята практика. Колегите със сигурност не ме разбират (още).
Кам, много полезна графика. Ще я ползвам в блога ако позволиш.

# 82
Мерси за новата тема.

# 83
  • SA
Радост, изобщо няма нужда да питаш, за да използваш тази информация в чудесния ти блог ( недоумявам какви са тези отрицателни отзиви , за които пишеш  Shocked). То и аз нямам никакви заслуги кьм табличката, просто я споделих, защото така си избрах преди години минерална вода за пиене ( Горна баня).
И само да отбележа, че присьствието ти в темата е много полезно.   bouquet Благодаря за информацията, която споделяш!

И нещо извьн темата
Скрит текст:
Да препорьчам един филм, който гледах тези дни - Extraordinary measures. Сьдаден е по действителни сьбития на медицинска тематика - за хора, които ме вьзхищават в реалния живот, защото борейки се с тежките си заболявания, допринасят за развитието на медицината.

# 84
  • Варна
Благодаря  Blush  Взаимно сме си много полезни всички. Чудесна ни е темичката, с нетърпение я отварям поне по 2-3 пъти на ден.  Grinning

# 85
Радост, възможно е да са по-материално ориентирани колегите ти, но в крайна сметка аз съм видяла повече практическа полза от посещенията при стоматолози, отколкото от посещенията при лекари Rolling Eyes А предполагам, че същото важи и за много други хора Peace А иначе може да е вярно, че са консервативни, но това важи общо за медицината, за съжаление... Твоят блог обаче е много ценен! Hug  bouquet Критици винаги ще се намерят, не им обръщай внимание! Wink

И също да благодаря на Радост, че обърна внимание на МСМ Embarassed Аз имам една опаковка и го приемам от известно време, може би около месец, но се чудех дали има смисъл Embarassed Обаче щом участва в синтеза на колагена, ще го продължа непременно Peace Писала съм вече, че приемам и желатин, и хидролизиран колаген. (За приема на колаген също съм чела, че е добре да става заедно с прием на витамин С за по-лесно усвояване - спазвам тази препоръка.) И понеже някой попита, аз приемам и други добавки, но с конкретна насоченост към мои проблеми. Тези, които ми се струват универсални, са витамин Д, магнезий, витамин К2 и омега-3.

Аз сколасах вчера да прочета цялото интервю, в което Кристофър Гарднър обяснява, че са анализирали повторно данните от проучването на четирите диети (The A to Z study), но този път от гледна точка на инсулина на гладно, и са установили ясна връзка между инсулиновата чувствителност и това коя диета понася най-добре на съответния човек - при ИР най-добре действа НВ-ВМХ, а ако няма ИР, няма значение коя диета ще се ползва. Давала съм линк към интервюто, но ето го пак: http://www.nutritionaction.com/daily/diet-and-weight-loss/new-cl … ht-gain-and-loss/ (В книгата си Волек и Фини споменават, че този втори анализ спрямо инсулина е публикуван само като абстракт, а него аз не го откривам.) В това интервю Гарднър казва, че сега провеждат ново проучване - 800 души са разпределени да спазват или нисковъглехидратно, или нискомазнинно хранене, като им е казано да ограничат въглехидратите или мазнините колкото им е възможно повече. И така реално се получава съществена разлика между режимите, защото иначе тенденцията била с времето хората да си се върнат към старите навици и така разликите в диетите да се заличат. Но при това проучване се получава наистина ясна разлика между диетите. Трябва да продължат така 12 месеца, така че скоро няма да има резултати, но се очаква този път да се види много ясна разлика между ефектите от двете диети.

А тук има списък с публикации за положителните ефекти от НВ-ВМХ: http://thelowcarbdiabetic.blogspot.ca/2014/04/more-great-informa … why-low-carb.html

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 08:17 от Cioccolata

# 86
  • Vildbjerg,DK
Добро утро Hug
Аз днес почивам и ще се връщам пак да чета назад темите, като този път ще си копирам всичко интересно. Имаше толкова неща, които ми направиха впечатление и сега ми се иска пак да ги прочета, но... не помня къде точно бяха Laughing
Не знам дали гледате Къртицата ( ние гледаме в интернет и пускаме игрите само и прескачаме останалите " интересни " неща, та там тази седмица ще бъдат на изключително стриктно ВМ-НВХ - спечелиха си само месо и риба и яйца, сирене и масло. Няма зеленчуци, няма безалкохолно, няма хляб... Само дано да им доставят масло наистина, а не маргарин Simple Smile

# 87
Ох, аз ще приключвам с обзорите скоро (че ме чака работа), но сега попаднах на едно проучване от март 2014 г. - или по-точно анализ на данните от предишни проучвания за ефекта от високомазнинна и съответно нискомазнинна диета при преддиабетно състояние и диабет тип 2. Заключението в проучването е, че високомазнинната диета дава по-добри резултати от нискомазнинната по отношение и на контрола на захарта, и по отношение на намаление на триглицеридите и кръвното налягане и повишение на ХДЛ, т.е. повлиява по-добре всички съществени параметри, отколкото нискомазнинната диета. Но последното изречение ми скри шапката:

HF and LF diets might not be of equal value in the management of either pre-diabetes or type 2 diabetes, leading to emphasis being placed on the recommendations of HF diets. - "Възможно е ВМ и НМ диетите да не са равностойни..."  ooooh! Да, то е просто очевидно, че не са равностойни ooooh!

Ето го самия абстракт: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24666665

# 88
Запис и благодаря за темата! Simple Smile   bouquet

# 89
  • UK
 Да се запиша и аз в темата!
 Вече седмица от менюто съм изключила почти всички въглехидрати , но ми се струва , че не приемаме достатъчно мазнини. И нещо аз май доста наблягам на плодовете. Но за мен е много голям напредък липсата на хляб , картофи и ориз на масата.
  Аз понеже не закусвам , а правя нещо като закуско обяд към 11 ч. основно с яйце, кашкавал и сирене забелязах , че детето все повече се присламчва към мен. Тя по принцип не яде почти нищо сухо , даже за закуска иска супа , сега забелязвам че почна да си хрупка кашкавал доволно.

Общи условия

Активация на акаунт