НВ-ВМХ, част 76

• 41 437
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
В момента по Нова в предаването на Гала говорят за диета при аутизъм - задължително без глутен и без казеин (т.е. млечни), но може да се наложи и по-стриктно ограничаване на въглехидратите. Една майка показва, че прави хляб и сладкиши от кестеново и кокосово брашно, смлени ядки, с плодове и понякога фруктоза за подслаждане. Идеята е добра, дори и ако си затворим очите за фруктозата (използват я, за да се наподоби максимално вкусът на "нормалната" храна и да не се "ощетява" детето.)

Нямам време да гледам повече, сега включих, докато правех малко почивка. Но съм чела, че има сериозни данни, че аутизъм може да се отключи от дефицит на витамин Д.

# 91
  • София
За да не е само запис да се похваля, че приятелката ми вегетарианка, за която писах, че прояде месо преди няколко месеца, вече е бременна  yes

# 92
  • София
Да се запиша и аз в темата!
 Вече седмица от менюто съм изключила почти всички въглехидрати , но ми се струва , че не приемаме достатъчно мазнини. И нещо аз май доста наблягам на плодовете. Но за мен е много голям напредък липсата на хляб , картофи и ориз на масата.
  Аз понеже не закусвам , а правя нещо като закуско обяд към 11 ч. основно с яйце, кашкавал и сирене забелязах , че детето все повече се присламчва към мен. Тя по принцип не яде почти нищо сухо , даже за закуска иска супа , сега забелязвам че почна да си хрупка кашкавал доволно.

В един от постнатите по-напред блогове четох, че за някои хора е много по-добре да включат в менюто си малко ориз или картофи - не самостоятелно, а в комбинация с протеините и мазнините - отколкото да се ядат плодове. Фруктозата е доста по-агресивна и рязко вдига инсулина  Peace Глутеновите въглехидрати също не са добри  Peace

# 93
Фруктозата не повишава инсулина - със сигурност Wink Фруктозата е по-опасна, защото отива направо в черния дроб, а там нерядко се трансформира в мазнини. Високата консумация на фруктоза ускорява развитието на инсулинова резистентност (в пъти спрямо глюкозата), а също и процеса на гликиране на протеините (т.е. увреждане на кръвоносните съдове, нервите, ставите, появата на бръчки). Но фруктозата е опасна, ако се прекалява с нея. Ако се хапне по някой плод за деня, отново без прекаляване, не е страшно.

# 94
  • София
Да, това щях и аз да напиша. Не ми се вярва тук някой системно да тъпче плодове ... Ако се случи, ок, но не  е практика.  По 1 плод на ден мисля, че няма проблем, особено ако се поддържат нормални нива на мазнините  Rolling Eyes Така ли е Шоки? Да не говоря глупости и аз  newsm78

# 95
Всеки си преценява какво важи за него, но общо погледнато не е проблем. По принцип плодовете могат да бъдат част от този начин на хранене, ако се спазва умереност.

# 96
Радост от къде взимаш сярата? Аз намерих само в Зоя-та.
http://www.zoya.bg/MSM-(%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BB%D1%81%D1% … 5-125-%D0%B3.1119

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 14:23 от Lemy

# 97
Lemy, харесай си в Iherb Wink

# 98
Шоки, на английски как да я търся, под какво наименование?

Аз само мога да се оплача, последните месеци съм пораснала на обиколки и като се гледам съм качила поне 2 кг.  Sick След нова година се е случвало да ям малко повече на вечеря и някоя и друга чаша вино повече вечери, нережимни неща се е случвало да ям 3-4 пъти в месеца, според мен са малко отклоненията ми, но резултата е видим Sick

# 99
Същото е: http://www.iherb.com/search?kw=MSM&x=0&y=0#p=1

А за увеличението на обиколките може обяснението да е промяната в навиците - по-обилна вечеря, повече алкохол. Или може тялото да си търси оптималното тегло, ако преди това му е било ниско Embarassed Или друго обяснение: ако преди това си била много стриктна, а сега просто малко си се отпуснала, може тялото да използва да навакса за известно време, докато се поуспокои. Изчакай известно време Hug

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 14:31 от Cioccolata

# 100
Или друго обяснение: ако преди това си била много стриктна, а сега просто малко си се отпуснала, може тялото да използва да навакса за известно време, докато се поуспокои. Изчакай известно време Hug
Мерси Шоки, и аз мисля, че е така, до преди нова година наистина бях много стриктна. Ядосах се, че някак от малко нестриктност(според мен де, но може и да не съм права, че е малко Mr. Green) и скочих с обиколките.

# 101
Може да е станало неусетно - някоя малка промяна, която е продължила достатъчно дълго време, че да даде отражение. Но едва ли е фатално Hug Ако те дразни, се върни назад, помисли какви промени са направила, но не такива еднократни - по 3-4 пъти месечно, а нещо трайно, което си променила.

И едно предупреждение за MSM: ако се приема на гладно, може да доведе до стомашночревни смущения - грешка, която аз днес допуснах Embarassed Rolling Eyes На моята опаковка пише, че може да се приема с или без храна, но в нета бях чела изрично да не се приема на гладно.

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 15:16 от Cioccolata

# 102
# 103
  • Варна
Шоки, не знаех за този ефект при прием на гладно. Rolling Eyes
Купувам си в опаковка на Зоя, но от магазин във Варна. Една опаковка стига за доооста време. Аз до сега за 2 години съм изпила 2, после една комбинирана добавка с МСМ, ХОНДРОИТИН и разни други от iHerb. Сега пак съм със Зоя и следващият път пак ще взема от iHerb нещо. Гледам да сменям фирмите за добавки (естествено винаги от проверени производители), козметика и т.н.

# 104
Много би ми било интересно ако си пишете менюто .Понеже аз съм на режима главно за отслабна и да се отърва от манията си за сладко,вие колки свалихте и за колко време?  Реално с никой не говоря за режима, мислят ме за луда Crazy.....и не мога да споря, нямам сили.
Преди 20дни бях 71,7 съм 68(174см)....цел 60-62
П п...извинете за правописните грешки, пиша от телефон и е ужас...

Общи условия

Активация на акаунт