ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 16

• 94 047
  • 871
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Много благодаря!!!! Hug

# 271
  • на острова на мечтите
Ооооооооооооо, откога ви търся аз градинарките. Ама ето ме най-накрая и аз тук! Обожавам цветя и от няколко години си създаваме градинка пред къщи. Много ми страдат цветенцата през жегите, ама няма как да ги спася.Поливам и им говоря, а те милите ми се отблагодаряват с много красиви цветове.
Ето я и моята магнолия, с напъпил цвят. Този е петият за сезона и първите цветове, които ми даде дръвчето. Ухаят невероятно.

Сега е наред да ме възнагради със серия цветове и стефанотусът. Не му знам името на български, но цветчетата имат страхотен аромат!

Сега, като заминем за българско сме организирали и поливане от един познат. Стискайте палци!
Искам обаче да ви питам, за саксиите вътре, какво мога да направя? Знам, че сте говорили, но ако поне ме насочите, без да се повтаряте! Praynig Hug Аз отивам да чета още от темата!

# 272
  • на острова на мечтите
Още малко от моите красоти!

# 273
  • на острова на мечтите

Още няколко от моите красоти!

# 274
  • густо майна Филибето
Ах, какви ли красоти има в Сицилия! Цветно, цветно..... Simple Smile Там си гледате екзотики, за които тук мечтаем или мъчим в саксии Simple Smile
  Ние тук си говорим повече за градините, има тема и за саксийни, но е много динамична, на мен ми е трудно да я следя и си предпочитам тази  Heart Eyes
 Може да се направи поливна система и за саксийните, така както ги напояват в разсадниците - едни тънки маркучлета с накрайници, които се забиват в саксиите и с натягане се регулират капките. Отделно се слага програматор, който задава кога и по колко да се поливат.
Надявам се някой да се включи с експресни идеи!

# 275
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
преди години поливах с бутилки вода, забити в саксията  Blush не е много красиво, а и винаги има риск бутилката да падне, но за няколко дена стработваше.

четох и за голяма бутилка с вода и пресукани ленти плат. бутилката се слага на високо, лентите се пускат в бутилката, а другия край се слага в саксията, колко растението. водата се просмуква по лентата и полива почти като капково.

Blush добре е първо да се направи "суха тренировка": за колко време се свършва вофдата в бутилка литър и половина, забита в точно определена саксия; или колко ленти трябват за по-малко или по-голямо цвете;

успех

# 276
  • Бургас На пресечката за Рая

bouquet  bouquet  bouquet
Помагаите - това цикламеното как се казваше?

# 277
  • В полите на Пирин планина
Мисля че е делосперма.

# 278
  • Пловдив
Исками се да си направа така чиния с сукулентни но откъде да изрова такъв съд глинен? Идеи

# 279
  • Бургас На пресечката за Рая
Ето тук има чинии..... но и около вас в магазини за 1 лв. може да се намери...  http://bgartgallery.eu/index.php?m=320&lang=1&bgartgalle … 542&pc_=19538

# 280
И в Джъмбо има.

# 281
  • густо майна Филибето
Моята е саксия, но е от преди доста години. Не съм се заглеждала много, но в Баумакс има много видове саксии, може да има и такива newsm78 Ако си нямате Баумакс и Бриколаж, сигурно в цветарските магазини знаят откъде.
Скрит текст:

Това стои навън , само зимата прибирам заради кактуса. Пълна е само с пясък, от време на време поливам с тор. Прибирам я на сухо само ако вали дълго и проливно. Бедничко е на видове, защото сукулентите се разрастват и се събраха тези.

# 282
  • Пловдив
Ще проверя в Джъмбо Бриколаж и Баумакс още днеска Simple Smile А ето част едната ми градинка Simple Smile

# 283
Имам нужда от съвет  Shocked  Кажете ми, гладиола като прецъфти режа ли му стеблото където са били цветовете  newsm78  Тази година за първи път посях луковички и повечето цъфнаха и прецъфтяха и сега не знам какво да им правя стеблата  Thinking  Ще се радвам ако някой може да каже   bouquet

# 284
  • В полите на Пирин планина
ОБЛАЧЕ аз  ги оставям докато изсъхне стеблото и после изваждам грудките които зимата съхранявам в една кофа с пясък в мазето.

Общи условия

Активация на акаунт