ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 16

• 93 263
  • 871
  •   1
Отговори
# 855
Момичета тази година за пръв път бях насадила в саксия лилиум  , за да го запазя за догодина извадих луковиците и съм ги прибрала в весник . Можете ли да ми кажете това грешка ли е , какво да правя ?

# 856
Привет! По въпроса за лилиумите - аз имам от доста години и не съм ги вадила никога досега и цъфтят и през пролетта, и през лятото, а сега виждам, че са покарали стръкове пак за цъфтеж. Държа ги на по сенчесто - да не са силна слънчева светлина, т.е. на покрита тераса.

# 857
  • София
Момичета,
жълъдчето, което се самопося и засадих в парка нещо не върви.
Старите листа изпадаха, а новите, които изкара преди един месец са в този вид. Дали ще презимува? Какво не му понася според вас?

# 858
Луковиците от градината трябва ли да се вадят? Хич не съм доволна как поникнаха цветята тази година. Не знам каква беше причината, но  изникваха със стъблата накриво. Явно като съм сяла луковиците не са били в правилно положение или не съм уплътнила добре с почва и са си изкривили.

# 859
  • Бургас
Моля, кажете ми кога и как режете розите? Всяка година си ги режа както ми дойде и съответно храстите всеки път са различни, а това не ми харесва.

# 860
  • В полите на Пирин планина
Пролетен дъждец,какви са ти цветята? Аз изваждам само луковиците на гладиоли и далии защото при нас измръзват.
radinna, и сега може да ги изрежеш но по- подходящо е рано на пролет,тогава най- добре се вижда кое не е измръзнало през зимата.

# 861
Точно гладиоли са и подобни на тях. Всичките са разкривени в различни посоки.

# 862
  • Русе

Моите и те така бяха миналата година, полегнали. Обаче тази година нищо не изби, явно са измръзнали.

# 863
  • София
Луковиците на лалета и нарциси мога ли да ги оставя? От миналата есен са.

А сега ок ли е да се садят нови луковици или изпуснах срока?
Имам няколко торбички с някаква смес - пролетни цветя, които чакат.

# 864
Луковиците на лалета и нарциси мога ли да ги оставя? От миналата есен са.

А сега ок ли е да се садят нови луковици или изпуснах срока?
Имам няколко торбички с някаква смес - пролетни цветя, които чакат.

Луковиците на лалета и нарциси може да ги оставиш,и да- сега се засаждат пролетните луковици.

# 865
  • София
Мерси, Танче   bouquet

# 866
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

гладиолите се връзват Wink високи и тънки стебла, тежки цветове, няма как да издържат без подпорка  Peace поне такъв е моят опит с тях  Hug

и не само моят  Laughing

Скрит текст:

# 867
Много ви благодаря! Много имам за учене. Ще взема да ги извадя тази година и догодина ще ги пробвам наново.

# 868
  • Русе
И аз благодаря, ще си купя пак. Те сега ли се сеят?

# 869
Меги,гладиолите на пролет се засаждат, за  всички пролетни цветя луковиците се засаждат сега през есента, а на есенните цветя луковиците се засаждат  пролетта.

Общи условия

Активация на акаунт