ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 16

• 94 019
  • 871
  •   1
Отговори
# 210
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте и от мен, едното  ''тайно'' растение го открик слуяайно-орлови нокти:)
...

ако пишеш за това от снимката, силно се съмнявам да е "орлов нокът" - лоницера.
прилича ми повече на такава винка/зимзелен

http://zelena-prolet.com/Vinca_major_Maculata

# 211
  • Пловдив
Да това е винка. Прави цял килим. Цъфти на пролет с лилавки цветенца и понякога и на есен. Има я разновидност с тъмно зелени листа

# 212
  • Пловдив
Ето и наченки на градинката ми. 7 квадрата е. Беше буренясало до немай къде. Вижда се част от нея под формата на Г е. В момента е с райграс на 3 дена Simple Smile Още не е поникнал. Надявам се да стане хубаво. тъй като я права само събота и Неделя не ми стигна времето. Ще сложа още камъни да се оформи като купчинка. Между тях ще засадя разни цветя. Алпииски рози, калдаръмчета и други зеленки. Ще сложа делвичка с мини роза в нея. Колело от каруца и соларна лампа. Вие да препоръчате нещо? Немога да спя от мерак да я довърша в събота Simple Smile

# 213
  • Пловдив
Здравейте и от мен, едното  ''тайно'' растение го открик слуяайно-орлови нокти:)
...

ако пишеш за това от снимката, силно се съмнявам да е "орлов нокът" - лоницера.
прилича ми повече на такава винка/зимзелен

http://zelena-prolet.com/Vinca_major_Maculata

не,не това,аз винка имам-научих се да я различавам,а пък снимки не съм качвала,защото така и не успях да схвана как става...

# 214
  • have faith and be patient ..
https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=%D0%BE%D1%80%D0%B … =1401425357707313
Аз съм влюбена в този храст.. Гледам,  че има и червен,  но не съм виждала на живо.. Ухае божествено, ако имам къща един ден  Heart Eyes

# 215
https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=%D0%BE%D1%80%D0%B … =1401425357707313
Аз съм влюбена в този храст.. Гледам,  че има и червен,  но не съм виждала на живо.. Ухае божествено, ако имам къща един ден  Heart Eyes

става и на балкон в по-голяма саксия  Hug
не е много твърдо стеблото и му трябва опорна конструкция Simple Smile и редовно стригане, иначе ще заеме целия балкон

Барболина, извинявай  Blush объркала съм те с друго момиче, което качи две снимки за разпознаване, кукуряк и още нещо.

# 216
Е не!  Наистина?!  Новото ни жилище ще има доста обширни тераси и се чудих как да озеленя  кътче със дървена конструкция и съответно шарена сянка.. Ако успея да си подкарам храстчето там,  вместо пълзящите рози,  които бях замислила., ще е много добре. Добра идея ми даде   bouquet

# 217
  • Пловдив
С. Алекс
Пълзящи рози растат ли в саксия?

# 218
Е не!  Наистина?!  Новото ни жилище ще има доста обширни тераси и се чудих как да озеленя  кътче със дървена конструкция и съответно шарена сянка.. Ако успея да си подкарам храстчето там,  вместо пълзящите рози,  които бях замислила., ще е много добре. Добра идея ми даде   bouquet

а резници искаш ли?  Laughing
у дома са два вида Wink с по-розови и с по-жълти цветове. тази пролет ги рязахме безмилостно, а наесен ще трябва да се повтори процедурата  ooooh!

не погледнах от къде си, но все нещо може да се измисли  Hug

С. Алекс
Пълзящи рози растат ли в саксия?

на съседката си растяха добре, но не цъфтяха  Tired но балконът беше сенчест и може за това да не са цъфтели.
сега на двора си цъфтят Blush
купила ги беше за "пепел от рози" милата, а са жълти като патета.

не ме питате, ама да си кажа - купувайте цъфнали, така знаете какво купувате  Peace
  Blush купила съм купища рози и само три-четири са такива, каквито исках, същото е и с клематисите, с повечето зюмбюли, някои лалета...
минах на друга система - миналата година си купих роза в контейнер, попрецъфтяла и заради това на намалена цена, но знаех точно какво купувам. половинката пък ми е купил клематис така.

Последна редакция: чт, 29 май 2014, 18:51 от st. Dobri

# 219
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте,можете ли да ми кажете защо ми увяхва лавандулата.Купила съм саксийка с лавандула и е започнала да увяхва.Почвата е леко влажна,значи не е от липса на вода.Беше сложена до прозореца и я огряваше слънце и я преместих на друго място,но продължава да увяхва.Това ми е вече втора саксийка,която купувам.Първата я преполях и си отиде.Сега с тази внимавам,но пак нещо не е наред.Увяхват ми и подправките в саксийките и не мога да разбера какъв е проблема.Моля,споделете своя опит и знание.Благодаря!

# 220
  • Пловдив
Да,да,да -това е моето храстче,беше ,миличкото -цялото с пожълтели листа,преместих  го по на сянка и наторих,днес ходих за пореден път да го наблюдавам,някой долни листа вече започват да позеленяват-май се  съживява-УРА!.Сега остава и да започне да расте бързо и по много! Laughing Hug
Добри,няма нищо,всичко е наред! Peace

# 221
  • Вила Великула
Калинка, да не би саксийката ти да няма дупки от където да изтича излишната вода и да загниват коренчетата. Аз си купих в началото на май две саксийки с лавандула от Гърция, пресадих ги в една по-голяма и за сега вървят перфектно. Още не са цъфнали, но мисля, че е рано.

# 222
калинка или ако има дупки от долу на саксийката сложи и няколко малки камъчета между нея и чинийката за дренаж , съмнява ме ,че може да се давят , корена да загнива и така да умират  Peace

st. Dobri искам , как да не искам  Hug от Варна съм , но ще ми трябват и много съвети покрай всичко свързано с храста .. така ,чеее ти си прецени дали ти се занимава с мен  Party

# 223
здравейте
една приятелка ми даде резник от хортензия засадих го в малка саксия и го покрих с отрязано шише дали ще се вкорени?
благодаря предварително

# 224
здравейте
една приятелка ми даде резник от хортензия засадих го в малка саксия и го покрих с отрязано шише дали ще се вкорени?
благодаря предварително
Постоянно чета темата, но не съм твърде опитна градинарка и затова не пиша. Хортензиите са ми любимите цветя, миналата година се опитах да вкореня и успях. Резниците (зелени клонки, не тези които са вствърдени), ги бочнах в саксия с пясък и отвреме на време поливах. Много важно е според мен да са на сянка.  Peace След като пуснат коренчета се засаждат на сенчесто местенце и се поливат обилно всяка вечер през летния сезон.

Общи условия

Активация на акаунт