Автоимунен тиреоидит на Хашимото (33)

• 74 776
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
Доколкото съм чела при обременяване не трябва да се разхождаме между взимането на кръв, а да седим на едно място мирно и кротко

# 181
В Бодимед ми ги сметнаха мин. седмица -70лв точно - 3 кратно бодене, 3 кратна кр. зах и еднократно ИРИ +1лв. за глюкозата/ако не си я вземем от аптека/.
Така,че цената , която е написала магнет е по-реална, защото при мен инсулина ще е еднократен, при бременни д-р Начев, каза, че го иска така.

Разходка по Витошка не е добър съвет по време на провеждане на ОГТТ- стои се седнал, възможно с мин. движения до последното бодене. Wink

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 14:51 от mama irina

# 182
Ето го ценоразписа: инсулин-18лв, кр. захар-3лв.
3х18 + 3х3
3х4 лв такси
+1 лв глюкоза
76 лв
плюс минус още 1-2 лв, че не съм сигурна дали не вдигнаха таксата за взимане на кръв.

http://bodimed.com/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8/bodimed-2/%D0%BA%D0% … 0%BC%D0%B8%D1%8F/

http://bodimed.com/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8/bodimed-2/%D1%85%D0% … 0%BE%D0%BD%D0%B8/

Мама Ирина, ако цените в сайта са актуални, защо са ти взели толкова пари  Thinking

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 15:06 от Lemy

# 183
Вълничке, токсикозите са много променливи и в хода на лечение се разбира за какво се касае, затова предполагам докторката е изчакала и проследявала, докато си била на една и съща доза. Това са само предположения. Тиреотоксикозата сама по себе си не е заболяване, а състояние. Има ли тиреотоксикоза се търси причината за проявата ѝ. Причините са няколко, като няма смисъл да ги изреждам сега, защото при теб се касае за Хашитоксикоза. Рязкото преминаване от хиперфункция в хипофункция и обратното, или иначе казаното асансьорно променяне на хормоните е типично за Хашитоксикозата - хиперфункция на шитовидната жлеза при Хашимото.
Няма да се притесняваш. Може дозата да е идвала много, но това само времето ще покаже. Сега като се изчака без тироскин и после ще се проследи на каква доза да си, има ли нужда от тиреостатик към тироксина, или изобщо дали има нужда от лекарства.
Пий си селена, следи се и не се тревожи предварително.  Hug

Ноа, понеже пита за мнение, аз ще си кажа, като разбира се мнението ми не е меродавно и не съм доктор. Според мен е време за консултация с ендокринолог, ехография, и ако прецени че е нужно вече да се включи ниска доза тирокисн. ТСХ е долу-горе добре, но ФТ4 е на долна граница.
При всичко случаи, доктор преценява. Просто изказвам мнение и според мен е добре да посетиш ендокринолог за ехография.

За обременяването с трикратно измерване на инсулин и захар, май при нас във Варна най-евтино ми се вижда. Тук е 39 лв. Таксата кръв е 2 лв еднократно. Измерват трикратно инсулина и кръвната захар.
ОГТТ за измерване на кръвна захар отделно е 4.50 лв или 6 лв (зависи лабораторията) и 2 лв такса кръв.
На мен глюкозата не ми беше гадна, като се има предвид, че захар хич не обичам и не консумирам.

И пак в недолюбваната лаборатория Рамус имат пакет за трикратния инсулин и захар - 39 лв е и при тях. Скоро приятелка прави изследвания.

# 184
Lemy не са ми взели, аз питах да ми сметнат колко ще излезе. Едната каза, че предния ден ги е смятала за пациентка и излизало 70лв. После пак смятаха и хем им казах еднократно инсулин, явно нещо се е отнесла. Иначе 4лв им е таксата за взимане, пък аз днес разбрах, че може нея да не я плащам. ooooh!

Аз се колебая , понеже имам време- след 1мес. ще го правя ОГТТ и си мисля да го направя в болницата в която ми е ЖК, че е по-просторно и има достатъчно диванчета и няма да изперкам докато чакам  Mr. Green

# 185
здравейте само да ви питам пуснах си хормани заради генекологичен проблев tsh e 1.31 добре ли е мола кажете незнам дали е нормално

# 186
Merelenda, точно теб чаках да отговориш на тревогите ми. Благодаря ти! Хубаво е, че ме успокояваш, но все пак аз не разбрах какво да очаквам от себе си. Ако имаш време ще се радвам или на линк от тебе или на твоите собствени наблюдения по този въпрос. Доста се порових, но само си изкарах още повече акъла. Утре ще взема второ мнение от доц.Нончев (ВМА). Ще пиша. А тебе трябва да те наричаме "Майка Тереза на форума" заедно с още една-две дами.   food010

# 187
Хелп, днес си пуснах хормони
ТSH 39.100 ref 0.27-4.20
FT4 8.38 ref 12-22
TAT 592 ref < 115
MAT 461 ref <34
Имам бебе на 7 месеца и кърмя активно. Направо съм шах. Минал ли е някой през това, да сподели

# 188
 ninasim1 на терапия ли си? Доста е ТСХ,/ ама има случаи и с 3цифрени стойности/. То верно заболяването пощурява няколко мес. след раждане Crazy

# 189
Хелп, днес си пуснах хормони
ТSH 39.100 ref 0.27-4.20
FT4 8.38 ref 12-22
TAT 592 ref < 115
MAT 461 ref <34
Имам бебе на 7 месеца и кърмя активно. Направо съм шах. Минал ли е някой през това, да сподели

Ако аз съм на твое място, утре бебето ще е в лаборатория за изследвания.
Развива ли се бебето нормално за възрастта си няма място за паника.

Аз ще ви похваля моя бебок - изследванията този месец са му суперрр ... Simple Smile ...

# 190
СГГ , браво на детето! Hug И на мама де! Wink
На него правихте ли ехография на ЩЖ, все се каня да те питам като те засеча в темата?

# 191
mama irina

Март месец му правихме за втори път ехография на ЩЖ - с нормална форма и структура е.
Изследването за костна възраст също е без проблем - отговаря отново на възрастта му.

Надеждата щж да започне да функционира нормално след спиране на еутирокса остава.

Само не изпадайте в паника, всичко ще завърши добре и при вас.
 Praynig когато Ви чета и пиша сълзи се стичат от очите ми. 

# 192
СГГ желая ви успех от сърце!
Мен не ме притесняваш изобщо, не се притеснявай и ти! Hug

# 193

Аз ще ви похваля моя бебок - изследванията този месец са му суперрр ... Simple Smile ...
Само това да се чува!  Hug
Дано занапред няма нужда от хормони и жлезата да функционира нормално сама.

ninasim1, изследванията не са добри. Налага се посещение при ендокринолог. Той вече ще ти предпише терапия. Спомени, че кърмиш. Ако е нужно и детенцето да изследват. Не се тревожи предварително. Hug

Вълничке, не мога да ти кажа какво да очакваш, тъй като при всеки нещата се развиват индивидуално. При едни хормоните се укротяват и им спират терапията, при други след месеци се преминава в трайна хипофункция, при трети се лутат асансьорно и т.н.
Както казах, аз почнах със съмнения за автоимунен тиреоидит, после тиреотоксикоза - хашитоксикоза и накрая и аз не знам какво е вече.
Последно докторът се съмнява, че причината за токсикозата е токсичен аденом, макар преди две години да правих сцинтиграфия, но сега имам нови находки. Предният доктор мислеше, че причината е Базедова болест, а аз вече не знам какво да мисля.
Сега пак съм на черешата за консултации и се чудя кой път да хвана и кое ще е най-правилното да направя. Писна ми ама...

# 194
не съм на терапия, в 3 месец от бремеността ми пуснаха тсх, беше под 2, никога не съм имала проблеми
бебето се развива нормално

Общи условия

Активация на акаунт