Автоимунен тиреоидит на Хашимото (33)

• 74 802
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Вероятно се е отключило след раждането или по средата на бременността, което е по-малкото зло в случая, но при всички случаи ти трябва ендокринолог и започване на лечение.  Hug

# 196
Да, читав ендо, дето е наясно с доза по време на кърмене и не само! Wink

# 197
благодаря ви момичета, кой лекар бихте препоръчали за софия

# 198
Ако не държиш да е по каса- д-р Начев / за София/.

# 199
не, не държа по каса, само да не се прецака кърменето

# 200
Няма да се прецака, той изписва по-висока доза при кърмачки, в сравнение ако не кърмиш. Ако е в по-големи дози я разпределя на два приема и обяснява как да се пие.
Това високо ТСХ сигурно има общо с пролактина/ при кърмене е логично да е висок/, но нека те прегледа и да обсъдите резултатите и евентуално лечение.

# 201
пак мерси, ще се консултирам с него. Хубава вечер! Бъдете здрави!

# 202
  • София
Това ми е познато, винаги си носех в чантата вафли, за такива моменти.
А оказа ли се наличен проблем? newsm78
Не съм защото намерих решение на проблема, спрях сладкото и хляба.

Добре е да има хубава чакалня, че да си повисиш докато трае обременяването.
Бодимед е в центъра, човек може да си направи хубава разходка по Витошка.
Не, не, докато трае обременяването с глюкоза никакви разходки, седи се на едно място, може само вода да се приема!

ninasim, Начев ти трябва и според мен, още утре му се обаждай.

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 22:08 от magnet_for_happiness

# 203
  • София
Хм, на мен и вода не ми даваха да пия до след третото вземане на кръв.

# 204
  • София
Хм, на мен и вода не ми даваха да пия до след третото вземане на кръв.
Ами д- р Бояджиева каза, че може.

# 205
Благодаря ти Мереленда, в много сложна ситуация е всяка една от нас, лекарите почти не се справят - та какво остава за пациентите. Бъди здрава и ти, и всички в полезния форум!

# 206
Лекарите не се справят в световен мащаб, защото не се знаят причините, мозъкът да подава грешни сигнали и имунната система да атакува собствената си щитовидна жлеза. Затова в интернет има маса предположения, че храната е виновна, че радиация е виновна, че планински релеф е виновен за недоимък на йод в почвата, недостиг на витамини, при някои генетично заложено заболяване и т.н. Като фактори за отключване на заболяването - стрес, раждане, аборт, бременност, катастрофи, депресивни и тревожни състояния, операции, чести вирусни и бактериални инфекции, други съпътстващи заболявания и т.н. Само "лечението" е ясно. Добавка на хормон при хипофункция и тиреостатик за потискане при хиперфункция. Което не е лечение разбира се, но е някакво решение. Алтернативни варианти за лечение различни има и се подхожда според случая и заболяването.

Благодаря за пожеланията!   bouquet

# 207
кога е удобно да звъня на начев и какво да питам - час за преглед да ми даде или да му обясня изследванията

# 208
ninasim1, имам записан час за д-р Начев за днес в МЦ Панацея. Няма да ходя, ако искаш да отидем, ми пиши да ти дам подробности. Peace

# 209
  • София
кога е удобно да звъня на начев и какво да питам - час за преглед да ми даде или да му обясня изследванията
Като отидеш или се чуеш с него му кажи, че кърмиш и какво ти е ТСХ, разбира се му занеси изследванията и онези,които имаш по време на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт