Автоимунен тиреоидит на Хашимото (33)

• 74 805
  • 747
  •   1
Отговори
# 210

Ноа, понеже пита за мнение, аз ще си кажа, като разбира се мнението ми не е меродавно и не съм доктор. Според мен е време за консултация с ендокринолог, ехография, и ако прецени че е нужно вече да се включи ниска доза тирокисн. ТСХ е долу-горе добре, но ФТ4 е на долна граница.
При всичко случаи, доктор преценява. Просто изказвам мнение и според мен е добре да посетиш ендокринолог за ехография.

Благодаря ти Hug..Правихме ехография, остава да коментираме резултатите..Но понеже часът ми е чак за края на следващата седмица, исках да се ориентирам горе-долу за какво иде реч.На ехографа излезе леко уплътнение на жлезата..Без никакви други аномалии( възли и т.н.)

# 211
И така: ще карам по същество - бях за второ мнение при Начев (ВМА) и той (противно на предишното ендо) каза, че ме намира в добро здраве и трябва, според него, да си пия еутироксина по 50 мг. Не счете за коректно тоталното му спиране за две седмици. Питах го дали съм за болница, а той каза, че нямам причини за това. Ха сега иди разбери какво става. Ако отида при трети лекар сигурно ще има трето мнение. А тези заключения са на база едни и същи изследвания. В резултат на това остава на мен да реша какво да правя. Вие как го тълкувате?

БИОХИМИџ/BIOCHEMISTRY
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод
Глюкоза/Glucose       4.2       mmol/l     3.5-5.6    

ХОРМОНИ/HORMONES   
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод   
MAT       364.0       IU/ml     до 30    

Пролактин/Prolactin       7.11       ng/ml     1,20 - 22    

TAT       34.1       IU/ml     до 100    

TSH       <0.05       mIU/l     0.5-5.0    

fT3       4.69       pmol/l     1,4 - 4,2    

Това бяха последните изследвания, само за справка.
Желая хубава вечер!

Последна редакция: ср, 16 апр 2014, 16:33 от Морска вълничка

# 212
Морска вълничка аз не смея да коментирам, но не си писала и на каква доза си?
Освен да идеш за 3-то мнение при другия д-р Начев Mr. Green
 Аз така , когато трябваше да решавам при стойност на ТСХ 2,1 дали да започвам заместително лечение се консултирах с 4-ма ендо. Тримата бяха на мнение да започвам, четвъртия -веднага след забременяване  Wink
Та не се решава лесно, особено ако нямаш док, на когото да разчиташ и да имаш доверие.

# 213
Морска вълничка не знам кой ти е др лекар, но аз бих се доверила на Емил Начев, тъй като е добър специалист! Наскоро също трябваше да взема така решение кой да послушам..моята си лекарка, която си ме следи или него (заради бременност) и предпочетох неговото мнение. И при мен беше така, но и от други съм го чувала, че той обича да се презастрахова с взимането на мерки. След като при теб не го е направил, значи наистина като да няма нужда.

# 214
Вълничке, доктор Начев е много добър специалист.
Тези изследвания, които показа са ПРЕДИ спирането на тироксина, нали?
Ако е така, смятам че доза от 50 микрограма е напълно удачна. Ти беше на 100 микрограма и ТСХ ти падна на 0,05. Сега на доза 50 микрограма би следвало да се покачи постепенно. Ако не мръдне обаче нагоре, това вече е друг въпрос.

# 215
Благодаря, момичета! Това е доц. Начев от ВМА, поликлиниката. Аз съм спряла всичко в момента от няколко дни по съвет и препоръка на доц. Даскалова от Военна болница. Май наистина ще търся трето мнение. Бедата е, че си нямам доктор, в който вярвам. Мисля, че вашия Начев е за бременни или потенциални такива, ако не греша.

# 216
Е , има хора всякакви пред кабинета, съвсем не само бременни и млади/разбирай кандидат-бременни/ Wink

# 217
  • София
"нашия" Начев е за всякакви и за бременни и за не такива Wink даже и за баби Crazy

# 218
Великолепни млади дами! Щом е за "всякакви" Начев (вашия  Grinning) ще си запиша час при него. Все пак ситуацията го изисква при толкова разлини две мнения. Бъдете здрави! Чакам хубави новини от и за вас!

# 219
Пак да питам, Начев в майчин дом в сутерена ли приема както е описано в началото на темата.
"Частен прием в Майчин дом (влизаш през главния вход на МД, след 5 метра тръгваш по коридора в дясно. Минаваш го целия и в ляво има стълби, слизаш 1 етаж надолу, завиваш два пъти на дясно и пак в десния коридор търсиш кабинет 10)"

# 220
  • София
Пак да питам, Начев в майчин дом в сутерена ли приема както е описано в началото на темата.
"Частен прием в Майчин дом (влизаш през главния вход на МД, след 5 метра тръгваш по коридора в дясно. Минаваш го целия и в ляво има стълби, слизаш 1 етаж надолу, завиваш два пъти на дясно и пак в десния коридор търсиш кабинет 10)"
Зависи, мен  отдавна не ме е приемал там,все на 10-ти етаж, първо му се обаждам да каже къде и кога да отида.

# 221
Не, не в 10 каб. от доста време. Като слезнеш вече на етажа , има регистратура, завиваш покрай нея на ляво , след 5-10 крачки е кабинета- мисля 14 к-т. А този к-т 10 е в коридора в дясно. Обаче първо му звънни и питай кога и къде да отидеш.

# 222
а все пак от колко годишни да изследваме хлапетата?
на мен Начев ми каза да изследвам дъщеря ми към 10-годишна възраст.но не е ло много късно?

И на мен така ми каза, но аз ще й пусна ТСХ ако някога се наложи да й вземем венозна кръв.

Резултат от днешното изследване - ТСХ 2,98. Мисля, че е добре, ще продължа на 100 мир. и ще си пусна изследване като се затопли хубаво. И тогава ако се налага ще посетя Начев.
Момичета,дъщеря ми е на 15  Годо.Трябва ли веднага да я изследвам???

След  като ми откриха заболяването веднага изследвах дъщерите си : на 6  Годо.  и на 18 Годо. Не послушах Начев да чакам за малката да станела на 10 Годо. И резултата беше на лице , нейното ТСН  беше нависоко от  моето и на кака й.
Но  преди два дни пуснахме контролите  и фии   4, 26 за малката   NeWS44 /пак не е от най- ниските,но все пак  е супер в сравнение.... /
Дано не е временно.   Praynig Praynig Praynig Дано, дано  да се пребориме поне за нея.
Ох,май почвам да се шашкам Rolling Eyes Ще пускаме изследване!
Момичета имам нужда от помощ- какво е мнението ви за резултатите на дъщеря ми:
TSH   2,14 (0,34-5,5)
FT4    16,28 (7,85-14,40)
TAT     0,4 (0- 4)
MAT     0,2 (0- 9)
Ще съм благодарна на всяка от вас, която може да коментира тези резултати!!!

# 223
Все забравям да попитам тук може ли любимия тироксин да се приема вечер преди лягане (4 часа след вечеря) както четох в статия и друг форум (за базедова болет)? Там казват даже, че било по-ефикасно така. Какво мислите и знаете за това?

# 224
Мен са ме лекували комбинирано с тирозол и тироксин, и ми беше назначен сутрин тироксина.

Общи условия

Активация на акаунт