Автоимунен тиреоидит на Хашимото (33)

• 74 775
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
И аз съм пила лимфомиозот. Нямах резултат. Приемах го около 3месеца по 3х 10 капки на гладно.

# 61
Здравейте сладурки! Simple Smile Не съм се появявала скоро и едва ли ме помните, но:

- С хипофункция съм на жлезата.
Сега имам проблем, който ме притеснява. От време на време усещам пробождаща болка от дясната страна на шията. Много е неприятна и се опитвам да открия каква може да е причината! Ако някоя е имала подобен проблем ще се радвам да сподели!
От няколко дни започнах ползването на Алпикорт Ф. Мислите ли, че има връзка? Опитвам се да елиминирам вариантите, за да спре да ми се случва..  newsm78  #Crazy

# 62
  • Пловдив
момичета, мен д-р. Начев също ме насочи към обременяване, че захарчицата ми е височка, то винаги си е била такава де, но странното е, че въпреки , че съм бременна ми написа и иинсулин да пускам, той доста бързаше де, ама не вярвам да е сгрешил, а гинеколозите също ми казаха, че при бременност само захарта се пуска, луда работа, аз все още не съм направила обременяване, че това е единственото дето хич не ми се ще, ама ще трябва май  Rolling Eyes

# 63
При мен също по време на бременността ми намаляха антителата. Оттогава са в норма.

# 64
  • София
момичета, мен д-р. Начев също ме насочи към обременяване, че захарчицата ми е височка, то винаги си е била такава де, но странното е, че въпреки , че съм бременна ми написа и иинсулин да пускам, той доста бързаше де, ама не вярвам да е сгрешил, а гинеколозите също ми казаха, че при бременност само захарта се пуска, луда работа, аз все още не съм направила обременяване, че това е единственото дето хич не ми се ще, ама ще трябва май  Rolling Eyes

Не знам защо не ти се иска, но моят съвет е да направиш обременяване. Гестационният диабет си е сериозно нещо. Колко ти е кръвната захар на гладно?

# 65
  • SOFIA
а все пак от колко годишни да изследваме хлапетата?
на мен Начев ми каза да изследвам дъщеря ми към 10-годишна възраст.но не е ло много късно?

И на мен така ми каза, но аз ще й пусна ТСХ ако някога се наложи да й вземем венозна кръв.

Резултат от днешното изследване - ТСХ 2,98. Мисля, че е добре, ще продължа на 100 мир. и ще си пусна изследване като се затопли хубаво. И тогава ако се налага ще посетя Начев.
Момичета,дъщеря ми е на 15  Годо.Трябва ли веднага да я изследвам???

След  като ми откриха заболяването веднага изследвах дъщерите си : на 6  Год.  и на 18 Год. Не послушах Начев да чакам за малката да станела на 10 Год. И резултата беше на лице , нейното ТСН  беше най-високо от  моето и на кака й.
Но  преди два дни пуснахме контролите  иии   4, 26 за малката  /пак не е от най- ниските,но все пак  е супер в сравнение.... /
Дано не е временно.   Praynig Praynig Praynig Дано, дано  да се пребориме поне за нея.

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 22:36 от zoli

# 66
на мен Начев ми каза да изследвам дъщеря ми към 10-годишна възраст.но не е ло много късно?

И на мен така ми каза, но аз ще й пусна ТСХ ако някога се наложи да й вземем венозна кръв.

Резултат от днешното изследване - ТСХ 2,98. Мисля, че е добре, ще продължа на 100 мир. и ще си пусна изследване като се затопли хубаво. И тогава ако се налага ще посетя Начев.

След  като ми откриха заболяването веднага изследвах дъщерите си : на 6  Годо.  и на 18 Годо. Не послушах Начев да чакам за малката да станела на 10 Годо. И резултата беше на лице , нейното ТСН  беше нависоко от  моето и на кака й.
Но  преди два дни пуснахме контролите  и фии   4, 26 за малката   NeWS44 /пак не е от най- ниските,но все пак  е супер в сравнение.... /
Дано не е временно.   Praynig Praynig Praynig Дано, дано  да се пребориме поне за нея.
Ох,май почвам да се шашкам Rolling Eyes Ще пускаме изследване!

# 67

След  като ми откриха заболяването веднага изследвах дъщерите си : на 6  Годо.  и на 18 Годо. Не послушах Начев да чакам за малката да станела на 10 Годо. И резултата беше на лице , нейното ТСН  беше нависоко от  моето и на кака й.
Но  преди два дни пуснахме контролите  и фии   4, 26 за малката   NeWS44 /пак не е от най- ниските,но все пак  е супер в сравнение.... /
Ох,май почвам да се шашкам Rolling Eyes Ще пускаме изследване!

Изследвайте децата си. Ако бях слушала лекарите, не не искам да си мисля ...
50 дни, ако искате вярвайте сън спокоен не съм спала от въпроси без отговори ...
Дано при децата е временно ...
Като Ви чета и всеки път се разплаквам ...
Извинявам се ... 

# 68
Записче и от мен   bouquet

# 69
Добро утро,
днес ми излязоха резултатите:

TSH 2.55 (0.27 - 5.50) - преди месец и половина беше 3.9.
FT4 13.66 ( 12.00-22.00) - преди месец и половина беше 11.
глюкоза 4.30 ( 2.78 - 6.11) - преди месец 5.30. От 3 седмици не съм яла сладко, бял хляб,картофи и ориз.

На еутирокс 50 съм. Днес преди изследването не съм пила.
За захарта много се радвам, за другите има напредък, но вече съм в края на 5 месец!
Силно се надявам бебето да е добре. Чакам момче.
Лек ден на всички девойки.

# 70
  • Пловдив
catty m, кръвната ми захар на гладно е около 5.60, 5.80 е била най-много, но тя и преди бременността си беше толкова  горе-долу Rolling Eyes

# 71
  • София
catty m, кръвната ми захар на гладно е около 5.60, 5.80 е била най-много, но тя и преди бременността си беше толкова  горе-долу Rolling Eyes
Хм,не е ниска никак, а при бременни 5 се води гранична вече.
Как е бебето-обиколката на коремчето ок ли е? Околоплодните води как са?
Моят гестационен диабет си показа рогите след 30 г.с.

# 72
  • Пловдив
Магнитче, те бебетата са две, засега в норми е всичко и обиколки и околоплодни води, аз си знам нещата около този проблем, но понеже посещавам няколко доктора за проследяване на бременността, част от тях са на мнение, че не е най-подходящия момент да пия глюкоза сега, било шок за бебетата и така нататък, та се колебая, иначе спазвам ограничения горе-долу, ориз и картофи не ям, бял хляб също, само сладко си позволявам диабетично  Rolling Eyes чудя се и аз каква да я мъдря, то какво ли не пускам като изследвания, само за тая глюкоза се запънах и така  Crazy

# 73
  • София
O,не се бях загледала в лентичката,че бебетата са две Crazy
Че е гадно обременяването- е. Че е шок за бебетата- така е,но не толкова страшно. Но,че ти е и висока захарта- и това е факт. Tired Аз правих обременяване с кръвна захар 5.2 и цъфнах..това  в 31 г.с, коремчето вече беше леко започнало да увеличава обиколката,в граници разбира се беше,но все пак...
Ако ендокринолог те чуе-бременна с близнаци и с тази захар на гладно...
Отделно никакво сладко не е добре,ни диабетично ни дяволи. Аз например само кафето с лъжичка захар си позволявах и то с разрешение на д-р Бояджиева извънредно..просто не мога без кафе, а пък то да е без никаква захар.
Отделно това,че не ядеш разни неща ок,но си има разни правила. например
Закуска- сандвич БЕЗ масло с кашкавал и шунка/филе задължително трябва и домат!
После минимум 2 часа не се яде нищо,следва възможност за МАЛЪК плод-колкото да ти се събира в шепата
След още 2 часа-обяд- малка порция трябва да е,гарнирана с мнооооооооооооого салата Naughty
2 часа след обяда пак може малък плод.
Вечеря - пържола на скара и мнооооооооого салата.

Между всяко основно ядене трябва да има поне 4 часа неядене/ не визирам малките плодове/,като и след всяко основно ядене е добре да има движение-разходка например.

Ако много ти призлее за сладко,парче черен шоколад върши чудесна работа.

И все пак е ВАЖНО да се знае имаш или не гестационен диабет/при тази захар/, защото за бебетата е важно след раждането им-трябва да им се изследва захарта,да не направят хипогликемия...а без да си диагностицирана, в родилните отделения нямат практика да изследват профилактично кръвна захар на новородените.

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 10:48 от magnet_for_happiness

# 74
  • Пловдив
той Начев я видя и се опита да ми налее гипса яко, но аз имах такива проблеми преди това, че точно този ми беше бял кахър, при условие, че се говореше за прекратяване на бременност и т.н.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт