ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 8

• 71 076
  • 763
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Alinea, на мен лично не са ми поставяли такава диагноза. В интерес на истината не я и бях чувала. Сега прочетох за нея. Не знам дали е ставало въпрос точно за това, но факт е че на пробния ми трансфер супер малкия катетър, който трябваше да вкарат през шийката не мина. И се започна едно "отпушване", дето не искам и да си го спомням.  Confused По-късно на пункцията ми се запознах с едно момиче, което лежеше за дилатация на цервикалния канал, като открита възможна причина за НЕзабременяване. Та за това казах, че е възможно да има връзка. Ето аз, ако не бях тръгнала за ИВФ сигурно и нямаше да разбера за този проблем, а може той да е бил основния знае ли човек...
Не знам дали си спомняте, но аз през последната 1.5 год се оплаквах от оскъден цикъл, при това доста оскъден, което също се връзва. Не знам, не съм доктор, може и да греша, просто исках да го споделя. Може да помогне на някой.  bouquet

# 286
Здравейте момичета, имам няколко въпроса, свързани с ендометриозата. Ето накратко и моята история:
Опитваме за бебе вече 1,6 месеца, но още преди това имах болки  в областта на яйчниците, хълбоците и кръста,адски болезнен цикъл, който обаче стана оскъден, а не обилен, както в повечето случаи при ЕМ. Ходила съм при  - гинеколог, уролог - нищо , няма проблем,но болката си стои и не минава и така повече от година, забравих да спомена, че имам и едно странно пукане, предполагам в червата. Днес пак отидох на гинеколог, вече да говорим за цветна снимка и пак му казах, че ме боли /болката не е силна/ ниско долу корема, той ме погледна на ехографа-нищо, но все пак ми предложи да преминем към лапароскопия , заради тези симптоми и аз мисля да се съглася. Но въпроса ми е, ако нямам кисти, възможно ли е да ме болят така яйчниците от ЕМ? И като чета повечето момичета са имали кисти и за това са направили лапаро, вие бихте ли го направили на мое място? Аз по принцип съм навита, но взеха да ми изскачат такива въпроси! Благодаря ви, предварително!

# 287
  • София
Доста често при незабременяване се прави лапаро, което започва като диагнстично и ако има проблем, то той се отстранява. Така че предложението на доктора е логично.
Не винаги при ЕМ има кисти. Възможно е да са само огнища. А "пукането" в червата също е един от симптомите на ЕМ. Лапарото ще покаже.

# 288
Е, край нямат тези отклонения. Макар и леки отклонения открих навсякъде - при имунологичните изследвания, при генетичните изследвания. ТСХ ми е по-високо от приетото за подходящо за забременяване ... някой от вас имал ли е проблеми със щитовидната жлеза? Дали тя има връзка с ЕМ... Ендокринологът ми обясни, че проблемите със щитовидната жлеза влошават качеството на яйцеклетките. Не стига че ендометриозата ги влошава, ами и това.  newsm78
bananarama, а газовете са един от най-неприятните симптоми на ЕМ.

# 289
Аз съм чела, че според някои лекари проблемите с щитовидната жлеза имат връзка с ЕМ, аз също имам проблем с ЩЗ- Хашимото.
Да, по принцип знам, че газовете също са симптом, ама се чудя как събрах абсолютно всички симптоми в себе си- болезнен цикъл, болки в таза, кръста, газове, от време на време диария,постоянна умора и то почти две години, а кисти нямам! Направо нямам търпение да идва края на месеца и да я направя тази лапароскопия и  най-после да разбера какво ми е положението, че е ужасно изнервящо да те боли, а да не знаеш какво и защо! Confused

# 290
  • София
И аз имах болки и почти постоянна тежест. Понякога и температура вдигах. После се оказа, че кистата е пропускала и затова. Гадост!

# 291
bananarama, ето знаех си, че ще има хора тук с проблеми с ЩЗ. пожелавам ти успешна операция и бързо възстановяване. Постоянната умора може да е от Хашимото.

# 292
Мерси SAB-F, да, най-вероятно умората е от него или съм си природно мързелива, което не изключвам
 като вариант! Laughing Ще ви досаждам, поне до лапарото с въпроси, а за след това ще видим, за което моля да ме извините! Wink Скорошен успех и на теб!

# 293
Питай, ако можем ще помагаме. А ще споделиш ли при кой лекар ще правиш лапарото?

# 294
И на мен ми откриха Хашимото преди 6г. , когато напълнях с около 5кг. - показателят извън норма беше  само 1,5-2 пъти увелчиен  МАТ, ТСХ<3, възлеста структура.  Изписаха ми ниски дози Л-тирок(син) и метфогама/метформин, въпреки, че ми обясниха, че МАТ не се сваля с Л-тиркосин. Пих ги за около месец и ги спрях, защото се чувствах зле и заради увеличено кръвно. Междувременно изключих месото, започнах с хомеопатия и се почувствах по-добре.  Теглото ми постоянно варираше с въпросните 5кг., независимо от сезона. Смених местоживеенето /лекаря (гинеколог и хомеопата),  и отново ми изписаха Л-тирокса. Пих  само Л-тироксин 4-5 месеца, след което откриха миомите и ЕМ киста>операция и нещата с контролните прегледи се отложиха във времето. (newsm78 дали миомите имаха връзка с л-тирокисна?)
В началото на тази година самата Катя Тодорова установи МАТ около горна граница и нормална структура, направо се учуди сравнявайки със снимките и изследванията при нея от 2008г.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 07:30 от lady_Joy

# 295
Аз също имам Хашимото. Установи се миналата година, заради високи нива на антителата. Понеже ТСХ е в норма, взимам само 200мг Селен дневно. Не знаех че има връзка между ендометриоза и Хаши. И двете активират имунната система което създава проблеми със забременяване.

# 296
Момичета, искам да ви питам нещо. Нали ми поставиха първата инжекция и лекарката ме беше предупредила, че може да имам леко зацапване но на мен ми вървя нормален цикъла два дни и вече 9-ти ден имам леко кървене ( малко по- силно от зацапване но само за по няколко часа на ден) Дали е нормално, при вас така ли е било, дали е нужно да говоря с лекарката.

# 297
  • Варна
Нормално е. И аз бях така. После вече втори цикъл нямах.

# 298
br, мерси!   bouquet

# 299
Лорче, и  при мен беше по същият начин, втори цикъл обаче вече нямах...Успешно лечение!

Общи условия

Активация на акаунт