ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 8

• 71 076
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
Дано Д-р Попов е жив и здрав още дълги години.

# 271
Киа, ти имаше перфектен резултат с Диферелина. Аналога му е Декапептила. Моето мнение е да не го заменяш за Лукрин. Декапептил бях си купила по 240лв, само по 4 инжекции слагам аз.

# 272
  • Варна
Сетих се, че не съм споделяла нещо, което може да е от полза на някои. Преди инвитрото ми правиха пробен ембриотрансфер, на който установиха запушване на цервикалния канал. Честно казано не знам много какво точно значи това, но май може да бъде причина за неуспех.

# 273
Как така ще ти е запушен канала. Ако е така от къде ще излиза менструацията Simple Smile

# 274
  • Варна
Предполагам не на 100 процента, но достатъчно, за да не може да премине семенна течност от там. Ако се поразровиш в нета ще видиш, че има и други с този проблем.

# 275
  • Варна
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=3289.120 прочети поста на Мишо.

# 276
Момичета, на мен ми откриха шоколадовата киста преди 2 месеца, оперираха ме на 14.08.2014г. и на 27.08.2014г. ми поставиха първата инжекция Золадекс( ще ми поставят 6). Кистата беше на левия яйчник ( 2,5 см.),като яйчника беше напълно запазен при операцията. Както на всички  и на мен ми казаха, че трябва да забременея след лечението ( което не е проблем, защото ние вече правихме опити) притесняваме това, че тук в форума всички имат проблеми с зачеването. Лекарката каза, че няма от какво да се притеснявам.... но не мога да не го мисля.  Въпросът ми е дали лечението или заболяването пречат на забременяването. 

# 277
  • София
Ако си чела тук, ще знаеш, че има всякакви истории. ЕМ сама по себе си не е причина за незабременяване. По-скоро "вредите", които тя нанася. Предполагам са проверили проходимостта на тръбите при лапарото? Имало е и вариант да пробваш да забременяваш веднага, без лечение. Аз бях с много тежка ЕМ и огромни кисти, а със забременяването проблеми не съм имала.

# 278
Просто пишат главно тези с проблем. Правете смело бебета и чак ако не стане тогава ще го мислиш.
Моята е (все още е) 9см., а бебето ми вече е 7кг. Simple Smile))
Похвали ни се Като стане  Embarassed
Не може да тръгваш с нагласата, че има проблем.

Реално погледнато аз не виждам нуждата от Золадекс, след като ще бременееш, но за мен лично е това.
Съвети не смея да давам, знам че има хора, които ще се чувстват по-спокойни с лечението.

Успех   bouquet

# 279
  • София
Tiny, не ти ли я махнаха при раждането?

# 280
Весе - Не успяха. Въпреки че ме резнаха + секциото и допълнително разрезче, че да е по-лесен достъпа.
Гледаха цъкаха и ми съобщиха, че не става Grinning Дали има друг с две неуспешни операции и още да си носи кистата хъх.

# 281
Тръбите на са запушени, всичко ми е наред, четох епикризата и от там се информирах. Даже в деня на операцията бях в овулация. Лекарката не ми е предлагала направо да забременея, защото се съмняваха, че е тумор. Чак след операцията се разбра, че е шоколадова киста. Тук четох, че някои от вас не си бият всичките 6 назначени инжекции а само 4 поради различни опасения. Аз самата се съмнявам, че е нужно да се бият 6 ( особено в моят по- лек случай) искам да съм по- наясно с нещата за да направя правилния избор.

# 282
  • София
Едва ли някой тук може да ти каже какво е правилно да направиш. Аз сложих 6 инжекции Лукрин. Но той е по-слаб. А и не мислех да забременявам тогава. За мен най-доброто решение е да се слуша лекаря.

# 283
притесняваме това, че тук в форума всички имат проблеми с зачеването. Лекарката каза, че няма от какво да се притеснявам.... но не мога да не го мисля.  Въпросът ми е дали лечението или заболяването пречат на забременяването. 

Във форум "проблемно забременяване" е нормално да пишат момичета, които имат проблеми със забременяването Wink

От профила ти виждам, че си само на 22 години. Ти си толкова млада и сте хванали рано ендометриозата. Ако не искаш да си слагаш всичките инжекции може да ги спреш и да започнете опити за бебе.

Един от симптомите на ендометриозата е безплодие и проблеми със забременяването. Това не означава, че ти няма да забременееш, просто може да ти отнеме малко по-дълго време отколкото на друго 22-годишно момиче което няма ендометриоза. Най-вероятно това е имала предвид лекарката ти когато ти е казала да не се притесняваш.

# 284
Сетих се, че не съм споделяла нещо, което може да е от полза на някои. Преди инвитрото ми правиха пробен ембриотрансфер, на който установиха запушване на цервикалния канал. Честно казано не знам много какво точно значи това, но май може да бъде причина за неуспех.

Br, за Ашерман ли говориш? Как се реши проблема?

Общи условия

Активация на акаунт