Отговори
# 180
  • дядовата ръкавичка
Нашата по БЕЛ е казала, че няма да пише 5 за годината на някой, изкарал 6 на матурата.

За това се моля и аз, но дали....

# 181
  • София
А ако детето изкара 3? това е изпит, не е текущ контрол. На изпит всичко е възможно и вкъщи замалко да видим резултат как някакво кофти стечение на обстоятелствата може да доведе до лоши резултати. Може детето да се шашне и заради това да се разконцентрира, и какво ли не. А ако не се яви, какво, двойка ли ще му пише за срока или годината?
 Оценките от изпита, както е указано, се вписват като текуща оценка и толковаа! Някой миналлата година беше дал извадка от някаква наредба точно по този въпрос, защото пак се стигна кое как трябва да е. Аз, ако бях учител, бих подходила така - децата, които са изкарали по-високи оценки от текущите, бих им дала едно рамо с нещичко върху срочната или годишната. Но не бих санкционирала деца, които са изкарали по-лоши резултати от текущите, именно защото всичко се случва на изпит. Учителите обикновено са наясно кое дете колко може и как се справя, все пак ги наблюдават почти всеки ден, поне година. Тук изключвам откровените киселици и заядливци.

# 182
  • дядовата ръкавичка
А ако детето изкара 3? това е изпит, не е текущ контрол. ......

Аз, ако бях учител, бих подходила така - децата, които са изкарали по-високи оценки от текущите, бих им дала едно рамо с нещичко върху срочната или годишната. Но не бих санкционирала деца, които са изкарали по-лоши резултати от текущите, именно защото всичко се случва на изпит.

Така е, Andariel, права си. Де да мислеха и учителите като теб.
Предишния ми пост отразява само мои си, субективни усещания.

# 183
Точно така и оценяват Andariel - едва ли ще има ощетено дете на края на срока. При хубава матура годишната оценка  ( ако детето е работило през годините, но малко не му е стигало за отличен, а е имало много добри оценки) естествено ще е отлична. При матура под очакванията и за учител и за дете, и ако то е било отлично през годините и показвало знания съмнявам се матурата да влоши оценката. 
В този ред на мисли - ако детето си работи системно и  показва резултати оценката от матурата може да му е само от полза, т.е. да помогне за завишаване на крайния резултат. Не би могла да повлияе негатвно.

# 184
  • София
Изтрих написаното .

Последна редакция: ср, 09 апр 2014, 16:10 от пенсионирана русалка

# 185
  bouquet

Последна редакция: ср, 09 апр 2014, 16:14 от peppia

# 186

Някой може ли да сподели впечатления от трудността на тестовете в това помагало? Например в сравнение с реалния изпит?

# 187
  • София
По-трудни са тестовете от реалния изпит , Дидева. Имаме помагалото.

# 188
Благодаря. Нямаш представа колко ме зарадва.  Simple Smile

# 189
Русалке, иска ми се да вярвам, че това е начинът на госпожата да ви накара да мислите в посока " отлични матури" . При дете показало знания и доказало се по предмета й не ми се вярва матурата да окаже негативно влиание ако,  не дай си Боже - детето я оплеска. Моят син е с 5 досега. Това по български говоря. Ако си оака матурата, не мога да очаквам 6-ца, но ако се справи съм склонна да вярвам, че госпожата ще го поощри с малко от нея и ще му даде шанс  да си заслужи отличната оценка за годината.

# 190
  • София
Е, ти пък не очаквай  някаква неземна сложност, просто сравнени с тези от реалния са по-завъртяни въпросите. После да не ме погнеш, че съм те подвела Joy

# 191
Ей, след топлия душ веднага един студен да пуснеш!  Joy

# 192
  • Пловдив
Ей, след топлия душ веднага един студен да пуснеш!  Joy

За да ти поддържа тонуса.  Peace

# 193
  • София
Моят е за 5, има повече 5ци отколкото 6ци. И ако вземе че изкара 5,25 на матурата, ще има 5 за годината. Това е бал 33,5, което дори при 6 по математика, е аут от СМГ. Предпочитам учителка, която пише по-лесно 6ци. Защото на децата от СМГ са казали на родителската, че ще си им пишат 6ци за годината.

# 194
Ще имат шестици децата за годината, по-важно е какво ще направят на матурите. Забелязах от пробните изпити, че синът ми прави грешки не от незнание, ами... и аз не знам от какво, липса на концентрация ли. Дано да имат късмет децата и най-вече да са спокойни, за да могат да покажат това,което учат с толкова много труд, останалото ще се нареди, знанията ги имат .

Общи условия

Активация на акаунт