Отговори
# 510
# 511
Огромни благодарности   bouquet
Ще я разучим довечера- след като  'талантливия химик" се прибере  Mr. Green

И въпросче към запознатите- неучещи в СМГ..тъй като за първи път го пращам в СМГ на пробен, каква е възможността да си вземем работата, за да видим грешките?

# 512
  • София
Минаваш в работното им време и я взимаш, няма никакъв проблем. Peace Моите добре помнеха къде какво са писали и на база това знаех и къде точно са сгрешили. Преценката на точките ни се покрива на почти 100%, имат по точка по-малко отколкото предположих, вероятно нещо в разписването. Затова и няма да си правя труда да взимам работите им. Мързел тотален -  каквато майката, такива и децата.. hahaha

# 513
  • София
Извинявам се предварително за въпроса, който на някой може да се стори доста глупав, но въпреки това ще си го задам: Ако едно произведение е написано 1882-1884г. като Немили-недраги напр. и за отговори са дадени
а) деветдесетте години на 19 век;
б) осемдесетте години на 19 век;
В) ......................;
г) .................

1882г. нали е осемдесетте, а не деветдесетте години.
Объркването ми идва според мен от грешка в ключа за верните отговори на тест, но все пак да попитам.

Иначе да кажа, че колкото по-малко време остава, толкова по-зле става положението - неща които детето знаеше доста добре, сега греши, колебае се, незнам какво става - преумора ли е, апатия ли е или е прост мързел!

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 17:31 от tufche

# 514
Извинявам се предварително за въпроса, който на някой може да се стори доста глупав, но въпреки
според мен - осемдесетте е верния отговор.

# 515

Иначе да кажа, че колкото по-малко време остава, толкова по-зле става положението - неща които детето знаеше доста добре, сега греши, колебае се, незнам какво става - преумора ли е, апатия ли е или е прост мързел!
Няма страшно, и другите сме така Simple Smile В тази връзка аз няма да го пращам повече на пробни изпити, смятам достатъчно потренирахме вече. Геометрията куца, особено всемогъщите симетрали. Дайте идеи за задачки?

Едно време деветдесетте означаваше 80+, после се промени идеята и това са вече осемдесетте. Напоследък не съм срещала първото тълкувание.

# 516
  • София
Дайте идеи за задачки?

Ние ползваме това:
http://www.book.store.bg/p96967/tekushta-podgotovka-po-matematik … lin-zlatilov.html

Едно време деветдесетте означаваше 80+, после се промени идеята и това са вече осемдесетте. Напоследък не съм срещала първото тълкувание.

Значи оттам идва объркването, най-вероятно!

# 517
# 518
Ние също сме на този сборник сега, доволна съм, моя се озорва малко, но е хубав .

# 519
  • София
И се сещам за простотията му от първия срок, че брадатият момък, който излиза от гората е баба Илийца...

Joy Култово!

# 520
Страхотно е! Grinning Grinning Даже предлагам заглавие на следващата тема: "Кой излиза от гората в седми клас?". newsm78 Май  всички вече сме там. Peace

# 521
Като краен резултат от ПИ в СМГ - в първата 100-ца. Доволна съм и го похвалих, но отново слаб първи модул. Не казах нищо този път, но той ми заяви, че от 1-ви май започва да решава лесни задачи. Явно и той започна да си се дразни от глупавите грешки. Ще видим...

Госпожата по БЕЛ им е казала, че задължително трябва да си носят часовник, защото времето за четене на преразказа е 15 мин. и всяка минута е важна за запомняне на ключовите подробности. Да, сигурно квесторите предупреждават като наближи края на времето, но едва ли ще съобщават: "остават 14 мин..., остават 13 мин...". Пък и не във всяка стая има стенен часовник. Хубаво е да имат собствен ориентир във времето.

Вода сигурно няма да носи, защото и без това, като се притесни малко и го подгонва към тоалетната. Но, още е рано да мислим за тези неща.

# 522
  • София
Най-субективно ми се струва, че точно отличниците правят глупави грешки. Където имаше въпрос наа първи модул с някаква уловка или нещо много елементарно, моите точно там грешаха! На лесните задачи. На трудните, където се иска мислене, се справяха почти без грешки. Миналата година треперих точно на лесните задачи от първия модул, а не на останалите.

За часовника е вярно. също и купете няколко химикалки, пишещи в един и същ тон и ги вижте дали пишат гладко, че е голяма мъка иначе. По математика да носи два молива, вижте си чертожниите инструменти. Подробностите имат значение и това е грижа на нас, родителите да се справим организационно, за да може децата да си гледат задачите и пликовете. Умирах от ужас дали правилно ще напишат бланката за отговори, дали ще сложат всичко в пликовете както трябва, дали ще попаднат на свестни квестори... Изведнъж сто неща, които могат да се объркат излизат на преден план.

# 523
Andariel, благодаря за съветите! Аз преди месец прибрах ученическата лична карта, за да съм сигурна, че няма да я търсим в последния момент - случайно я съзрях сред купчина листи за изхвърляне. Решила съм още идната седмица да приготвя всичко необходимо.

# 524
  • София
хубаво си направила. Аз толкова се бях шашнала, че държах на изпита да носи и бележника, нищо че на входа ги пускаха техни учители и си ги познаваха. И пак имаше деца, които в последния момент търчаха до книжарницата да купуват чертожни комплекти, химикалки, имаше и дошли в последния момент. Честно, чудех се родителите им къде са дрямали, че не са се постарали да проверят дали децата имат всичко за изпита, който им решава коловоза за поне пет години напред.

Едно списъче с необходимите неща за всеки изпит върши страхотна работа, защото човек наистина се притеснява като наближи изпитът.

Общи условия

Активация на акаунт