Без въглехидратите навред ще съм мацка занапред! БВД тема 20

• 85 582
  • 783
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Прекрасна, както кажеш  Grinning

# 676
  • в колонките
Ако ще са само протеини, то нека да са чисти, а не наситени със животински мазнини!

Сериозно ли така мислиш ?  Ужас,  ooooh!   Това са митовете от миналият век за вредността от мазнините.  Значи,  ( според твоите знания),   животинските мазнини са вредни ?   Не мога да повярвам,че не сте се интересували от по-новите  научни доказателства, Sad .

А вредата точно на диетата на Дюкан идва от липсата на фибри в менюто, които идват от зеленчуците! Оттам идва и запекът!

Бедата при Дюкан е точно липсата на мазнини,  Peace. От там идва  запекът, а не фибрите.  Peace. Не,че защитавам Вивиан, но явно девойката е чела повече и съветите и са уместни,  Peace

# 677
Аз се претеглих, стартирам от 72 цел...ми едни 60 няма да са никак зле Simple Smile
 Това разбира се е невъзможно с един цикъл, така че явно ще я  се наложи да я врътна още 2-3 пъти.

Две неща само да уточним, аз зеленчуци консумирам, просто не са 500 гр на хранене. Ето снощи имах 1/2 краставица и зелен лук. То всъщност трябва да претегля за колко грама става дума, понеже между краставица и краставица има доста разлика, може би от това идва объркването.

Второто е че аз както писах че от години се придържам към ВМ_НВД,  така  че и сега ще си наблягам на мазнините, не си ги давам Simple Smile Много добре ми се отразяват....маслото в нас се харчи много ама много, месата и рибите са ми винаги мазни. 
Различното сега в случая ми се явява премахването на млечните, иначе си ми е стария режим.

Като добавка си пия витамини, рибено масло, магнезий.

Ще ми се да включа спорт, но на този етап няма как. Дано след 15 септември когато баткото ще е на училище да имам много време за дълги разходки.

# 678
  • София
Беба, виждам, че си доста наясно с нещата, не е нужно да се обясняваш колко зеленчуци ядеш.

Поста на Прекрасна буквално ме остави без думи снощи. Но не знам дали има смисъл да се коментира, то всяко изречение е  ooooh!

# 679
То нови и абсурдни проучвания още има да се правят. Скоро ще се измисли как всички витамини, минерали и аминокиселини са само в месата, млякото. Това зеленчуци, плодове и други разни природни дадености са  Sick Sick Sick  ooooh! Както казах, не ми  е особено важно кой какво яде! Но оттук някой отиват директно в други раздели, за да си лекуват запекът! Tired Outta Joint

# 680
  • в колонките
  Целта на Безвъглехидратната диета е ограничение от въглехидрати,  Peace. Надявам се, че всички, които я спазват знаят какво означава това. Салатите , които също са въглехидрат трябва да се хапват по-скоро като гарнитура, целта е да се яде протеин. А на който не му харесва да иде другаде, дето са тревопасните. Аз , лично слаба крава не съм видяла, освен,ако не и дават трева нарочно,  Laughing.
  А  за който знае чужди  езици, Simple Smile   :   http://www.dietdoctor.com/low-carb   Приятно четене,  Wink

# 681
 Целта на Безвъглехидратната диета е ограничение от въглехидрати,  Peace. Надявам се, че всички, които я спазват знаят какво означава това. Салатите , които също са въглехидрат трябва да се хапват по-скоро като гарнитура, целта е да се яде протеин. А на който не му харесва да иде другаде, дето са тревопасните. Аз , лично слаба крава не съм видяла, освен,ако не и дават трева нарочно,  Laughing.
  А  за който знае чужди  езици, Simple Smile   :   http://www.dietdoctor.com/low-carb   Приятно четене,  Wink

То хубаво де, но къде сравняваш количеството въглехидрат в една маруля например, с това в един картоф? newsm78 А ако ти се сравняваш с тревопасните или с кравите, това е твой проблем, ние все още сме част от human being! Това, че някой е казал, че един домат е крайно недостатъчен, не означава да се нахвърляте върху него, като хищници или вече и на човешко месо почнахте да налитате?  newsm78 #Crazy Би било хубаво и някой умници, които толкова държат да отслабнат, да прочетат и за ликопена в домата и как добре се съчетава със протеина, а не само да плюскат мазно до безкрай! Все пак резултати ви трябват, а не суха теория, която също ви куца! А дали някой нещо му харесва или не, не си ти човекът, който ще пращаш където и да било, че друг да те не прати, където ми се вижда, че май си ти е мястото!!!!!!! Спирам да ви следя, че явно нещо сте прекалено изгладняли с толкова пържоли, явно ви трябва и някоя тортичка, че да помните от къде точно е дошло началото на всичко, че да висите тук!! ooooh!

# 682
  • в колонките
А дали някой нещо му харесва или не, не си ти човекът, който ще пращаш където и да било, че друг да те не прати, където ми се вижда, че май си ти е мястото!!!!!!!

Заплашваш ли ? Въх ,  Mr. Green. На 176 см. височина съм сега 66 кг. По принцип поддържам 62-63кг.  от мнооого години. Ваканциите ги изкарвам в България и винаги се отпускам, та качвам малко. Не набивам много зелено, оставам го за невежите. Стремя се в месото, което ям да има и сланинка. Разбрах,че от многото спорт в последствие се качват килограми с течение на годините.

Четири умни думи, браво,  Wink

# 683
Привет на всички! Стартитам с 48,5 и искам да достигна 45-46 кг. Но след раждането явно метаболизмът ми е забавен и трудно свалям. А и качих едно кило. Много искам да си върна старите кг и на един-два кг по-малко ще съм доволна. Имам питане към вас, понеже сте по-отдавна тук и сигурно наясно,а именно може ли 2-3 кафени лъжички сусамов тахан с лен...? Това го приемам сутрин на гладно по препоръка на лекар.

# 684
  • в колонките
.... може ли 2-3 кафени лъжички сусамов тахан с лен...? Това го приемам сутрин на гладно по препоръка на лекар.

Ако трябва да се спазва диетата стриктно не може. Но поради здравословен проблем... ами започни я, но не яж много салати. Все пак и сусамът, и лененото семе съдържат повече въглехидрати от краставици, домати и чушките, примерно. А , внимавай с тахана, заразяващ е,  Mr. Green. Аз зимата заради менискуса го ядох и веднага ми се увеличи теглото, та го спрях,  Grinning . Успех,   bouquet

# 685
Мерси за бързия отговор. Ще се постарая да прескачам някой ден да съм без тахана. Ами той не е вкусен, ама се налага да го ям.

# 686
  • София
Прекрасна, не напускай темата, по-скоро се образовай малко повече.
И за протокола, аз излишно тегло нямам, ама никакво.

Не разбрах защо така се възпали, никой не отрича зеленчуците. Сивила и аз искахме съвсем други неща да ти кажем, но мисля, че говорим на различни езици и затова не се разбираме.

Аз лично следя темата дотолкова, доколкото по едно време обсъждахме разни неща, не съм на този режим (който като цяло е много близък до ВМ-НВХ, но без екстрите, т.е. едно много стриктно ВМ-НВХ)

Газела, ако В са ти много ниски, няма опасност да напълнееш от тахана, а и количеството, което хапваш (2-3 кафени лъжички) е много малко и не би се отразило. По мое мнение, нямаш място за притеснение.

# 687
Мерси. Вивиан за съвета. Но какво имаш в предвид под ниски В.? Аз консумирам на ден 1-2 домата, краставица или маруля. И протеиник ато 2-3 яйца, 150 гр риба, 200-250 гр. някакво печено месо

# 688
  • София
Ниски, в смисъл да няма плодове или друг вид В. Тези от домати и т.н зеленчуци са пренебрежимо малко количество (изключвам цвекло, картофи и т.н), така че не биха повлияли по никакъв начин процеса на топене на мазнини.
С две думи, салатите не пречат и освен ако не се цели кетоза, няма проблем да се хапват.

В тахана, по-скоро в сусама или лена, има някакво количество В, но съчетано с мазнината от тахана, както и фибрите, които тези семена съдържат, кръвната захар не би се покачила, което означава, че дори В в тахана няма да попречат. Дори според някои автори е много добре и се препоръчва сутрин да се хапне нещо мазно, за да се стимулира метаболизма в посока горене именно на мазнини през целия ден.

# 689
Супер. Мерси много за изчерпателния отговор. Дано има ефект от това ново за мен хранене.

Общи условия

Активация на акаунт