В неделя си купих стока за 5,40 лв. Когато отидох да заплатя продавачът реши, че това ще стане безконтактно, но тъй като очевидно нямаше опит с този вид разплащания ми мина безконтактно картата набързо четири пъти през устройството и накрая заключи, че транзакцията е неуспешна и платих с въвеждане на пин код. Изрично изразих съмнение да не би все пак безконтактната транзакция да е била успешна, но ме увериха, че не е така и затова си платих по стандартния начин (с въвеждане на пин код).
Както знаете, при безконтактните разплащания баланса излиза няколко дена по-късно. Така вчера вечерта, когато си проверявах виртуално движението по сметката, се изненадах с липсващата сума от 21,60 лв. Помислих си, че някой ми е източил сума от картата и веднага звънях в картовия център на банката. От там ме посъветваха днес да си направя подробна справка. Сутринта в картовите авторизации лъсна липсата. Имам общо пет пъти платена сумата от 5,40 лв.
Сега ще се разправям с банки и не знам как ще ми възтановят сумата. Ще се радвам на съвети на препатили