"Песен за огън и лед" - 7

• 41 812
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
Аз лично ще бъда неприятно изненадана,
ако накрая на сагата останат хора на Вестерос
за да има кой да сяда на трона   #Silly

# 61
  • Варна
Ако Егон е Блекфир, ще си смениш ли мнението? Laughing
На мен ми симпатичен, може би защото въобще не е наясно къде ще попадне и за какво става въпрос. Нещо като Санса в мъжки вариант.  Laughing
А Санса ми е любимка. Flutter

# 62
Егон ни връхлетя съвсем ненадейно и не сме имали възможност да го харесаме, на всичкото отгоре се чудим на замисъла на автора. Когато чета книгите не мисля за Мартин. Мисля за Ария, горкото изстрадало чАдо, бясна съм на септа Роел...Появи се Егон и не мога да разбера защо е там и какво иска да каже поета.  Thinking
Авторът е виновен, защото ни подхвърля разни намеци за глумски дракони....
Може би е интересно като (и ако) се намеси Дорн на негова страна и го сложат  на трона. Егон, не Мартин. Започнах да се изказвам като Подрик.  hahaha

На мен ми е все едно кой ще седне на трона накрая, но искам да стане по интересен и достатъчно майсторски написан начин.

# 63
Определено не сме имали време да опознаем и харесаме Егон, но съм съгласна, че Мартин си го изсмъка от пръстите. Може би нататък ще навържем нещата. Егон малко ще порасне ще се развие, подобно на Джон и може и да става за престола. Но престол според мен няма да остане. Това е все едно 7 държави с един президент. Неработещо и неефективно доказано във времето. По- лесно се управляват малки стада от овце Simple Smile. Все пак предпочитам Аря, Джон и Бриен да се задържат по- дълго Simple Smile. Явно харесвам депресирани, но пък борбени персонажи  Laughing

# 64
А ако се излюпят още дракони май ще стане малко пренаселено. Мисля , че дори и да има още яйца няма да има други дракони. 
От изброените не ми се иска никой да омира.

# 65

моля, поне една от основополагащите за книгата думи да я пишем правилно  Peace

умира

# 66
  • HH
Запис.

Laughing Мислех си ,че само аз искам да убия Марджери, а то се оказа, че сме мнозинство  Laughing Laughing

# 67
Съгласна, че едва ли ще има още дракони.
За мен мечовете са много по интересни от яйцата.
Скоро преглеждах, че всъщност немалко от легендарните мечове от валирийска стомана са в неизвестност.

# 68
Яйцата, които Илирио подари на Денерис, са от Сенчестите земи (прародината на драконите). Той си е изградил вече търговски канал с Асшай, така че ето я връзката.

Браво за анкетата, но защо трябва да се ограничаваме само с две имена.  Очаквам в следващата книга да бъдат пенсионирани: Марджери (тя вече е излишна, не може три пъти да я женим девтствена), Джайм (няма накъде повече да бъде развит героят, а и лейди Зомби си търси отплата за Бран), Станис (за моя изключителна жалост), Егон (но чак в края на книгата), Баристан (напук на всички очаквания, загива изключително нелепо и мястото му заема Джора), Виктарион (след като омита всички юнкайци, качва Денерис на кораба си заедно с Тирион и Марвин и сетне потеглят към Асшай, където бива убит от Дяволчето)

И още:

Мокра коса (в края на книгата, точно когато се хареса на читателя), Доран Мартел (ей-така, за да им се скъса каишката на бесните Пясъчни змии), Лорас (тоя го позабравихме), Пакстър Редвин (в славна морска битка с пиратите на Аурейн Водите), Томен (щото така предрече Жабата), Джойен Тръстиката (момчето си свърши работата), Бриндън Реките (в края на книгата предава щафетата на Бран, точно както в края на трета книга Джон стана Лорд командир), Йон Ройс (той е последната пречка пред Кутрета да владее Долината)

Та както казах, защо да се ограничаваме само до две имена...  Joy

# 69
Мардж се омъжи за Томен, т. е. на четвъртата си сватба пак може да е девствена  Laughing
цялото това връткане на очи и кривене на уста от актрисата във филма ме кара да мисля, че ще живее по-дълго отколкото искам  Tired

# 70
  • Варна

Та както казах, защо да се ограничаваме само до две имена...  Joy

Уф, защото мислех, че на никой не му пука за Пакстър Редвин, Йон Ройс, та дори и Джойен.  Blush

Като цяло ми пука за трима-четирима от героите дали  ще оживеят. Другите съм ги прежалила. Embarassed

# 71
Томен и Мирсела ще си заминат в следващата книга, Серсей след тях. На Теон му е време, както и на Рамзи и баща му. Дребният Арин няма да го бъде и може би Санса ще убие Кутрето. Мел ще изгори Боуен Марш и бандата му по много зрелищен начин, а Кръпчо ще сътвори големи поразии и ще ни втрещи. На края ще се разделим с Егон и Дорнците. Е, може и не в този ред.  Grinning
Джейми може и да остане за Мечта за пролет, Бриен не мисля. От чие име ще са главите нататък, ако всички се споминат?
Ще останат Ария, Джон, Тирион, Мелисандра, Бран, Станис, Санса, Джейми, Денерис и Юрон. А какъв е капацитета на корабите на Железнородените? Все си мисля че няма как Денерис да пренесе 20 000 дотраки и 8 000 неопетнени.  Thinking

Горкият Джоджен нали го...сготвиха? Sick

# 72
  • Варна

Ще останат Ария, Джон, Тирион, Мелисандра, Бран, Станис, Санса, Джейми, Денерис и Юрон. А какъв е капацитета на корабите на Железнородените? Все си мисля че няма как Денерис да пренесе 20 000 дотраки и 8 000 неопетнени.  Thinking

Горкият Джоджен нали го...сготвиха? Sick

Kакви 20 000 дотраки? не са ли доста по-малко. Както и да е, предполагам, че след победата на Юнкай ще се снабди/купи кораби. Пък  ако може да  управлява драконите, много войска няма да и трябва.

Как така са сготвили Джойен? Shocked

Аз държа да оцелеят тримата Старк - Санса, Аря и Бран, може и Джон, но не е задължително.  Mr. Green

Джон Конингтън ми се щеше да оцелее, но той е обречен още от "Танца". Confused Хрътката ми е също много важен да оцелее, не бих се примирила Мартин да го е убил, още в третата книга.  Crossing Arms И малкия Егон независимо дали е Таргариен или Блекфир.

# 73
Хексе, Рикон?  Whistling

Дезидерата, единствено за Рууз Болтън не съм съгласна, според мен ще живее дълго
Станис ... да, и според мен ще умре, но някак не ми се ще  Confused

Джойен за сега е жив, но според мен той е приключен, но сестра му все още не

Хексе, онези дотраки, от последната глава според мен ще се присъединят към Денерис = 20 000

# 74
Не съм съгласна за Джайм. Тъкмо виждаме някакво развитие в него- преобразяване. Има мисия. Според мен ще се опита да намери Санса заедно с Бриен. Започна да се пробужда и всички поразии, които досега беше направи го изяждат от вътре и според мен ще се мъчи да направи поне едно дело в оставящият му живот. Има още хляб в него. Със сигурност ще умре след Церсей.
Станис също не ми се вярва да си замине в следващата книга. Аз очаквах, че вече е умрял, но превеждайки главата на Теон остана едно чувство в мен, че този човек е по- целенасочен от всякога, още повече след като Мелисандра не е с него. Тя е човекът, който може да го погуби, другият възможен вариант е зимата.
При Бриен трябва да се развият потомствените й връзки с Дънк. Въпреки че имам известни съмнения вече като знам, че Дънк се е подвизавал в Зимен хребет и като сметнем и размерите на Ходор...едно от двете ще е.
Силно ме вълнува Черната риба. Много интересен персонаж. Ще се поинтересувам малко повече за него.
Джойен е пътник отдавна. Той си свърши работата. И без това е прекалено голям философ за малко момче и не ме кефи.
Дебелият Мартел също е пътник като очаквам, че Ариен и пясъчните змии ще ни замаят главите. Харесам жени като тях- опърничави и независими.
Конинктън - също много интересен и въпреки че краят му е предизвестен, има още доста работа и много тайни, така че най- рано го виждам в края на 6-та книга да го изпратим.
Според мен дракон ще има още един и той ще е на железородените или ще се пръкне след падането на Вала.

Общи условия

Активация на акаунт