"Песен за огън и лед" - 7

• 41 812
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
А, това имате предвид за дотраките. Може, може. Не мисля, че ще й е проблем ако спечели войната да ги докара до Вестерос.
Рикон, жал ми е за него, много е малък още. Но няма да ми липсва.  Embarassed Може да си остане на Скагос като дивашки крал. Mr. Green

Ако умре Станис, нещата на Север доста ще се объркат. Кой ще се опълчи на Другите? Рууз и Рамзи? Mr. Green

# 76
  • Варна
Не съм съгласна за Джайм. Тъкмо виждаме някакво развитие в него- преобразяване. Има мисия. Според мен ще се опита да намери Санса заедно с Бриен. Започна да се пробужда и всички поразии, които досега беше направи го изяждат от вътре и според мен ще се мъчи да направи поне едно дело в оставящият му живот. Има още хляб в него. Със сигурност ще умре след Церсей.
Подозирам, че ще умрат по едно и също време. Освен това в главата на Мърси е спомената "кралицата", която е пратила Суифт за пари в Браавос. Това значи, че Церсей е спечелила съда.  Wink

Освен това много ще подхожда на Джайм включването му във фрийк компанията на зомбито Кат и обезобразената Бриен, пък може и Хрътката да се присъедини към тях. Нали им е наблизо.

Според мен дракон ще има още един и той ще е на железородените или ще се пръкне след падането на Вала.

А не, железнородени с дракон... Твърде тъпи са за това.
Новият дракон ще е на Джон, ще си имаме двама Азор Ахаи.  Party

Имам нещо проблем с публикуването много ми се бави връзката. Confused

# 77
Церсей, че ще се измъкне от съда въобще не се съмнявам. Възможно е да умрат почти по едно и също време. Нали има някакви странни връзки при близнаците.
Фрийк компания  Laughing Laughing Laughing- разби ме Simple Smile)). Съмнявам ме Джайм да се присъедини към тях, но съм сигурна, че ще се срещнат.

Железородените са тъпи, ама нали имат някакъв рог и някакъв червен жрец. Историята показва, че който се е мъчил да излюпва дракон е умирал, всички до един с изключение на Денерис. Така че може железородените да го събудят, но да се затрият пагубно, което за мен няма да е голяма мъка. Но след като вчера четох за Ледения дракон започна много да ме гложди дали няма такъв под Вала.

Почетох за Бръндън Тъли. За Симо сигурно ще е интересна тази подробност, че наметалото му е обсипано с обсидиан. На младини се е присъединил към силите, които са се борили рамо до рамо с Баристън Селми с/у Блекфайр. Битката се нарича War of the Ninepenny kings. Твърди се, че по време на тази битка са избити всички Блекфайрски претенденти. В момента Черната риба е в неизвестност, като припомням, че смята, че Ланистърите дават поста на Джон Сноу за Лорд- командир. Струва ми се, че ще хване пътя към Долината на Арин. Служил е там на някакъв много висок пост, докато Кат не го измъкна оттам.
Оттам историята ме препрати към Баристън Селми. Бил е тийн, когато е участвал в турнир Кралски чертог, като е съборил самите принц Дънкън и командир Дънк от конете им, след което Крал Ег го посвещава в рицарство, когато Селми е бил на 16. Как се е добрал до турнира- не ми стана ясно, но това не е важно. Важното е, че той знае повече отколкото си мислим. Този потаен старец  Thinking

# 78
  • Варна
Церсей, че ще се измъкне от съда въобще не се съмнявам. Възможно е да умрат почти по едно и също време. Нали има някакви странни връзки при близнаците.
Фрийк компания  Laughing Laughing Laughing- разби ме Simple Smile)). Съмнявам ме Джайм да се присъедини към тях, но съм сигурна, че ще се срещнат.

Липсата на ръка му е направо виза за там. Laughing Мисля, че под давлението на Бриен все пак ще се присъедини към Кат, защото е дал клетва да спаси дъщерите й. А и Санса е наоколо. Как ще се почувства тя като види фрийк компанията ме гризе любопитството. Освен ако и нея Мартин не превърне в някакъв фрийк. Confused

Почетох за Бръндън Тъли. За Симо сигурно ще е интересна тази подробност, че наметалото му е обсипано с обсидиан. На младини се е присъединил към силите, които са се борили рамо до рамо с Баристън Селми с/у Блекфайр. Битката се нарича War of the Ninepenny kings. Твърди се, че по време на тази битка са избити всички Блекфайрски претенденти. В момента Черната риба е в неизвестност, като припомням, че смята, че Ланистърите дават поста на Джон Сноу за Лорд- командир. Струва ми се, че ще хване пътя към Долината на Арин. Служил е там на някакъв много висок пост, докато Кат не го измъкна оттам.

Може би Бриндън ще се опита да спаси по някакъв начин Едмур, но е възможно да се присъедини към Петир и Санса.

Оттам историята ме препрати към Баристън Селми. Бил е тийн, когато е участвал в турнир Кралски чертог, като е съборил самите принц Дънкън и командир Дънк от конете им, след което Крал Ег го посвещава в рицарство, когато Селми е бил на 16. Как се е добрал до турнира- не ми стана ясно, но това не е важно. Важното е, че той знае повече отколкото си мислим. Този потаен старец  Thinking

Баристан се е промъкнал като тайнствен рицар. Имаше я историята, по-късно ще я изровя. И не се е представил толкова блестящо. Ег го посвещава в рицарство повече заради дързостта му.

П.П. Ето я:

Скрит текст:
Преди да е направил й три стъпки, Куентин Мартел извика след него:

— Баристан Храбрия ви наричат.

— Някои.

Беше си спечелил това име едва десетгодишен, новоизпечен скуайър, но толкова суетен и горд, че си беше втълпил, че може да се срази в турнир с изпитани и доказани рицари. Беше взел назаем един боен кон и някаква броня от оръжейната на лорд Дондарион и излезе на турнира при Черния пристан като „тайнствения рицар“. „Дори херолдът се смя. Ръцете ми бяха толкова тънки, че когато наведох пиката, едва можех да я задържа върхът й да не зарови в земята.“ В правото на лорд Дондарион беше да го смъкне от коня и да го напердаши, но принцът на Морски кончета бе съжалил шантавото момче в зле стоящата му броня и го почете, като прие предизвикателството му. Един рунд стигаше. След това принц Дънкан му помогна да се вдигне на крака и свали шлема му.

— Момче — обяви той на тълпата. — Храбро момче.

# 79
Джейми определено е с мисия, чудя се как ще го изтърпи НеКат, но този човек би и намерил и Ария. В Джейми има материал за легенда.
Хрътката е от ключово значение според мен, ще видим много от него.

Последната глава на Бран е много поетична и зловеща. Джоджен беше тъжен, Мира плачеше, след което изчезнаха. После чадата дадоха на Бран да яде каша с нишки кръв, а след като я изяде, Бран се чудеше къде са приятелчетата му.
В главата се споменават фазите на луната, излежда като ритуално жертвоприношение.  Sad

Да, присламчих дотраките на Джако към Денерис. Тя му се беше заклела да му отмъсти жестоко, неговият час настъпи.

Щом Серсей е спечелила съда, какви ще са последиците за Марджъри?

DJ Simo, Мири Мааз Дур споменава лунните певци които са я обучавали в Асшай. Там я е обучавал и мейстер Маруин. Ще има ли време Денерис да мине през Асшай, обаче? Много ще се удължи наратива. Куайте я насочи натам. Според поличбата, Дани трябва да мине под сянката и да се приземи от другата страна на Уестерос. Според Мартин никой не е успял да направи това. Може би ако има повествование в Асшай там ще има повече за певците?
Дали там Тирион няма да намери отдавна изгубения си чичо, а защо не и легендарния меч на Ланистърите?

# 80
Хексе- не съм си превела текста правилно. Самият принц Дънкън му дава прякора Баристън Храбрия, но иначе е станал за смях Simple Smile. Все пак е почетен и запомнен, което се е оказало определящото при него.

И аз мисля, че Бриндън ще се присъедини към Санса и Кутрето, но там Кутрето едва ли ще е много доволен. Тъли ако разбере са коварните планове на Петир за Санса е много вероятно да ги осуети, така че Петир ще трябва да плете мрежите си около Черната риба.

Относно Санса имам подозрения, че ще се случи нещо с нея и ще стане фрийк и тя. Нямаше ли някакви сънища как вече не е красива и никой не я иска....някакви мътни спомени имам.

Дезидерата - последната глава за Бран тотално съм я забравила, но ти ме шокира много. Бран да ги е изял ли? Като четох легендата за зеленозрящите не останах с впечатление, че са човекоядни. Напротив- като много мили и природосъобразни ги описват Simple Smile.

# 81
Gangnam style, погледни пак главата, с удоволствие бих била в грешка в този случай.  Peace Мартин е много потаен, и за Фрей "баницата" не ни каза директно. Тази глава, освен че е има прекрасна структура, поетичен език и лайт-мотив, има много недоизказани неща от които човек настръхва. Има и повтарящо се изречение, хладни оръжия и завършва с човешко жертвоприношение.  

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 11:18 от Deziderata

# 82
DJ Simo, Мири Мааз Дур споменава лунните певци които са я обучавали в Асшай. Там я е обучавал и мейстер Маруин. Ще има ли време Денерис да мине през Асшай, обаче? Много ще се удължи наратива. Куайте я насочи натам. Според поличбата, Дани трябва да мине под сянката и да се приземи от другата страна на Уестерос. Според Мартин никой не е успял да направи това. Може би ако има повествование в Асшай там ще има повече за певците?
Дали там Тирион няма да намери отдавна изгубения си чичо, а защо не и легендарния меч на Ланистърите?
Мечът и чичо Герион са се изгубили в останките на Валирия.

С железнородените на нейна страна теоретично Дани може да тръгне накъдето си иска по вода.

Груба карта на планетата

Друг вариант
http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20130127004523/iceandfire/ima … ire_World_Map.png

# 83
Разбира се, че може да тръгне на където си иска, но за какво тогава е поличбата на Куайте? Мартин казва в някакво интервю, че пътя през Асшай ще е под формата на спомен, ако изобщо му остане място за Асшай.
Предполагам, че Мартин ще се държи в рамките на жанра, иначе от Куайте няма смисъл.
Както взеха да се показват рогове, може и разни чичовци с мечове да изпълзят, кой знае.  Grinning

Апропо, някой забеляза ли, че едно море започна да изсъхва?

# 84
Препрочетох последната глава за Бран. Това, което ми направи впечатление е, че кашата първоначално има лош вкус, но с всяка следваща лъжица става все по- вкусна. Действително Тръстиките ги няма, когато Бран си ляга, но може да са другаде. Мисля, че не са убити в знак на жертвоприношение, защото когато Бран заспива, влиза в дърветата и започва да сънува миналото (ще сложа цитати, които можем да тълкуваме).
Скрит текст:
Жената сграбчи пленника за косата, опря сърпа до гърлото му и посече. А през мъглата на столетията сакатото момче можеше само да гледа как краката на мъжа затупаха по земята… но докато животът изтичаше от него на червена вълна, Брандън Старк усети вкуса на кръвта.
След като в съня си е може да разпознае кръвта, защо ако е имало в кашата да не е можел и напротив ставала е все по- вкусна? Да не забравяме, че и когато Лято се храни, Бран много често описва как устата на звяра се пълни с плът и кръв и , че самият той може да ги усети. Не знам Deziderata- може и да си права. Има фактори да се смята така, но ми се ще да не е вярно Simple Smile Това ми направи впечатление по конкретната тема. Иначе главата е много силна и леко зловещо поетична. Харесва ми повторението за състоянието на луната.

Четейки обаче същата глава и друго ми направи много силно впечатление - сънят на Бран, започва така:
Скрит текст:
— … нека отраснат близки като братя, само с обич между тях — молеше се, — и нека милейди съпругата ми намери сили в сърцето си да прости…

Защо Бран сънува= вижда този момент, ако не е някакъв супер сюблимен? Бран не вижда себе си около баща си, а вижда как Ед се моли на боговете жена му да приеме Джон.

Скрит текст:
Сега две деца подскачаха из гората на боговете, викаха си едно на друго и се дуелираха с откършени клони. Момичето беше по-голямо и по-високо. „Аря!“, помисли с копнеж Бран, докато гледаше как скочи на една скала и посече към момчето. Но това не можеше да е вярно. Ако момичето беше Аря, момчето трябваше да е самият Бран, а той никога не беше носил косата си толкова дълга. „А Аря никога не ме биеше, когато си играехме на мечове, както онова момиче го бие.“ Перна момчето по бедрото толкова силно, че кракът му поддаде и то падна в езерцето, започна да пляска и да вика.
— Млъкни, глупчо — каза момичето и захвърли клона. — Това е само вода. Искаш ли баба Нан да чуе и да изтича да каже на татко? — Коленичи и задърпа брат си от водата, но преди да е излязъл, двамата вече ги нямаше.

Предположения кои са тези две деца? Залагам на Лиана и Нед.

Скрит текст:
но от черното езеро излезе жена, натежала с дете, гола и мокра. Коленичи пред дървото и замоли старите богове за син, който да отмъсти за нея. След това се появи момиче с кафява коса, тънко като копие, което се повдигна на пръсти, за да целуне по устните млад рицар, висок като Ходор. Тъмноок младеж, блед и настръхнал, отряза три клонки от язовото дърво и ги одяла в стрели.

Предположения и тук? Дънк беше ли тъмноок?
Слагам и последния цял абзац, който цитирах по- горе, за да попитам дали някой има предположения и тук. На мен вече не ми достига въображение Simple Smile
Скрит текст:
След това пред очите му брадат мъж смъкна някакъв пленник на колене пред дървото на сърцето. Белокоса жена пристъпи към тях през пряспа тъмночервени листа, с бронзов сърп в ръка.
— Не — каза Бран, — не, недей. — Но не можеха да го чуят, както баща му не го беше чул. Жената сграбчи пленника за косата, опря сърпа до гърлото му и посече. А през мъглата на столетията сакатото момче можеше само да гледа как краката на мъжа затупаха по земята… но докато животът изтичаше от него на червена вълна, Брандън Старк усети вкуса на кръвта.

# 85
Момичето и момчето, които се дуелират, са Лияна и Бенджен, мисля...

ПП. Някъде се казваше, че "да минеш под сянката" е жаргонен израз на "да отидеш в Асшай".

# 86
  • Варна

Последната глава на Бран е много поетична и зловеща. Джоджен беше тъжен, Мира плачеше, след което изчезнаха. После чадата дадоха на Бран да яде каша с нишки кръв, а след като я изяде, Бран се чудеше къде са приятелчетата му.
В главата се споменават фазите на луната, излежда като ритуално жертвоприношение.  Sad

Соковете на язовото дърво приличат на кръв, нали "плачат с кървави сълзи"? Споменаването на фазите на луната според мен е за да знаем колко време е минало, т.е. няколко месеца са там. Нищо зловещо не беше за мен. Naughty

Скрит текст:
Сега две деца подскачаха из гората на боговете, викаха си едно на друго и се дуелираха с откършени клони. Момичето беше по-голямо и по-високо. „Аря!“, помисли с копнеж Бран, докато гледаше как скочи на една скала и посече към момчето. Но това не можеше да е вярно. Ако момичето беше Аря, момчето трябваше да е самият Бран, а той никога не беше носил косата си толкова дълга. „А Аря никога не ме биеше, когато си играехме на мечове, както онова момиче го бие.“ Перна момчето по бедрото толкова силно, че кракът му поддаде и то падна в езерцето, започна да пляска и да вика.
— Млъкни, глупчо — каза момичето и захвърли клона. — Това е само вода. Искаш ли баба Нан да чуе и да изтича да каже на татко? — Коленичи и задърпа брат си от водата, но преди да е излязъл, двамата вече ги нямаше.

Предположения кои са тези две деца? Залагам на Лиана и Нед.

Лиана и Брандън. Peace

Скрит текст:
но от черното езеро излезе жена, натежала с дете, гола и мокра. Коленичи пред дървото и замоли старите богове за син, който да отмъсти за нея. След това се появи момиче с кафява коса, тънко като копие, което се повдигна на пръсти, за да целуне по устните млад рицар, висок като Ходор. Тъмноок младеж, блед и настръхнал, отряза три клонки от язовото дърво и ги одяла в стрели.

Предположения и тук? Дънк беше ли тъмноок?

Може, може... Mr. Green

Слагам и последния цял абзац, който цитирах по- горе, за да попитам дали някой има предположения и тук. На мен вече не ми достига въображение Simple Smile
Скрит текст:
След това пред очите му брадат мъж смъкна някакъв пленник на колене пред дървото на сърцето. Белокоса жена пристъпи към тях през пряспа тъмночервени листа, с бронзов сърп в ръка.
— Не — каза Бран, — не, недей. — Но не можеха да го чуят, както баща му не го беше чул. Жената сграбчи пленника за косата, опря сърпа до гърлото му и посече. А през мъглата на столетията сакатото момче можеше само да гледа как краката на мъжа затупаха по земята… но докато животът изтичаше от него на червена вълна, Брандън Старк усети вкуса на кръвта.

Това е много старо минимум отпреди 1000 години. Не се наемам да гадая.

# 87
Цитат
Момичето беше по-голямо и по-високо.

Няма как да са Лиана и Нед, той е 5 години по-голям от нея, отначало мислех, че е Бенджен, но и той е по-голям от Лиана.
Брандън съвсем няма как да е, той е по-голям и от Нед

Докато не излязат Вълчиците от Зимен Хребет, едва ли ще имаме достатъчно информация за да тълкуваме този сън

# 88
Цитат

Няма как да са Лиана и Нед, той е 5 години по-голям от нея, отначало мислех, че е Бенджен, но и той е по-голям от Лиана.

Бенджен не е по-голям от Лияна.

# 89
  • Варна
Разбира се, че може да тръгне на където си иска, но за какво тогава е поличбата на Куайте? Мартин казва в някакво интервю, че пътя през Асшай ще е под формата на спомен, ако изобщо му остане място за Асшай.
Предполагам, че Мартин ще се държи в рамките на жанра, иначе от Куайте няма смисъл.
Както взеха да се показват рогове, може и разни чичовци с мечове да изпълзят, кой знае.  Grinning

Апропо, някой забеляза ли, че едно море започна да изсъхва?

Думите на Куайте са метафорични. мисля че няма да е необходимо Дани да ходи физически в Асшаи. Освен това ми се струва, че Куайте не съществува, а е част от някакво видение/сън на Дани. Нали Таргариените имат пророчески дарби.

Кое море изсъхва? Grinning

Цитат

Брандън съвсем няма как да е, той е по-голям и от Нед

Докато не излязат Вълчиците от Зимен Хребет, едва ли ще имаме достатъчно информация за да тълкуваме този сън

Пффф, това винаги съм го чела, като "момчето беше по-голямо и по-високо".  Crazy
Може би дядо му на Бран е имал сестра.. Thinking

Хрътката е от ключово значение според мен, ще видим много от него.

Направо няма да го преживея ако Мартин затрие единствения истински рицар, като неизвестен монах. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт