"Песен за огън и лед" - 7

• 41 813
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Цитат
Момичето беше по-голямо и по-високо.

Няма как да са Лиана и Нед, той е 5 години по-голям от нея, отначало мислех, че е Бенджен, но и той е по-голям от Лиана.

Бенджен не е по-голям от Лияна.

Вярно. Hug А няма да е някой по-стар, защото ако е кърмила брат на лорд Рикард, нямало е да и викат баба.

# 91
Не е и по-малък, всъщност никъде не пише възрастта му,
но като се има предвид разликата от 5 години между Нед и Лиана, и като се има предвид че съвсем малко като поотрасне едното дете е ред на следващото (справка Нед и Кат),
няма причина Бенджен да не е между тях, точно както е направено и квадратчето му в уикито на поредицата.

# 92
Не е и по-малък, всъщност никъде не пише възрастта му,
но като се има предвид разликата от 5 години между Нед и Лиана, и като се има предвид че съвсем малко като поотрасне едното дете е ред на следващото (справка Нед и Кат),
няма причина Бенджен да не е между тях, точно както е направено и квадратчето му в уикито на поредицата.

"Квадратчетата" в Уикито явно грешат, защото на турнето в Харънхъл става ясно, че Бенджен е най-малкият (The wolf pup)

# 93
Съгласих се  Peace
Цитат
Вълчицата връхлетяла върху тримата скуайъри с турнирен меч и ги пръснала. Езерният човек бил целият в кръв и подутини, затова тя го отвела в леговището си, за да почисти раните му и да ги превърже с лен. Там той срещнал братята й от глутницата: Дивия вълк, който ги предвождал, Кроткия до него и Палето, което било най-малкото от четиримата.

Всъщност тази част от съня е, за да ни подскаже, че именно Лиана е била тайнственият дребничък рицар отмъстил за Хоуланд на турнира в Харънхъл.

# 94
Значи е възможно за Лиана и Бенджен да става въпрос. Но защо пък точно тях двамата? Бенджен досега не е имал кой знае каква роля в епоса, какво се е случило в миналото обаче? Кога излиза тази прословута книга за Вълчищата? Колко книги чакаме вече от Мартин, аз му изпуснах края.

Лиана е рицаря в Харънхал, да. Няма две мнения по въпроса.

Как Куайте да не съществува? Нали Джора я видя, на Дани слугините. Иначе Дрого да е умрял от едно порязване  ли?

# 95
  • Варна
Значи е възможно за Лиана и Бенджен да става въпрос. Но защо пък точно тях двамата? Бенджен досега не е имал кой знае каква роля в епоса, какво се е случило в миналото обаче? Кога излиза тази прословута книга за Вълчищата? Колко книги чакаме вече от Мартин, аз му изпуснах края.

Лиана е рицаря в Харънхал, да. Няма две мнения по въпроса.

Как Куайте да не съществува? Нали Джора я видя, на Дани слугините. Иначе Дрого да е умрял от едно порязване  ли?

Как да кажа, "първата" Куайте може и да е била истинска, но после Дани да я в визуализира сънищата си/видения.

За Дрого не разбрах. newsm78

Вълчиците кога трябва да излезе?
Скрит текст:
Аз се чудех, ако Бард няма да превеждат "Кралицата..." дали да не се пробваме.. Blush, ама не смея да предложа, че не съм преводач. Ако са около 40 глави, за една година да сме ги опаткали.  Mr. Green

# 96
ако са 40, мога и аз да се пробвам на една, но не мога да кажа, че ще постигна особено качество  на превода  Blush
на редактора /Хексе  Mr. Green/, ще му се разкаже играта да събере и уеднакви преводите на 5-10 души  Joy

Дрого реално умря /т. е. щеше да умре/ от гангрена, после всичко беше магьосничество и Денерис накрая го удуши

# 97
Не знам, като цяло историята около Дани в един момент става супер неразбираема за мен, заради странните имена около нея. Сив Червей ми е любимец  Laughing Laughing Laughing.
Кралицата и принцесата не е ли около 80 страници?
8 човека по 10 стр. или 4 по 20 за по- дълъг срок ще се справим. Аз съм навита.

# 98
Кралицата е 30-40 страници, не глави, в сборника има много други неща, затова съкратеният вариант на новелата, който е публикуван е към 35000 думи.
Някога ще отпечатат и пълния вариант, който чичо е написал.

Ако се напънем можем да се справим

# 99
  • Варна
Кралицата е 30-40 страници, не глави, в сборника има много други неща, затова съкратеният вариант на новелата, който е публикуван е към 35000 думи.
Някога ще отпечатат и пълния вариант, който чичо е написал.

Ами не е много, то няма и закъде да бързаме, Ветровете ще излезе след година.
Може и нова тема да се направи да не разводняваме тази, не знам само да няма проблем с авторски права.

# 100
не знам само да няма проблем с авторски права.

тесен момент  Rolling Eyes
може би е по-добре да превеждаме не в отделна тема, а както тези глави до сега от №6 и после да слагаме линкове в първи пост  Thinking Thinking

# 101
  • Варна
не знам само да няма проблем с авторски права.

тесен момент  Rolling Eyes
може би е по-добре да превеждаме не в отделна тема, а както тези глави до сега от №6 и после да слагаме линкове в първи пост  Thinking Thinking

Или някаква скрита тема, защото ще е добре да се обсъждат имена, местности, да речем, които досега не са били превеждани. Thinking

# 102
в какъв смисъл скрита /тема/? група във фейсбук? тегаво, фейсбук не е удобен за големи дискусии  Confused

# 103
  • Русе
Добре е да се пише на Бард, преди да се почне превод. Ако възнамеряват да я издават по един или друг начин, просто няма смисъл. Може дори да се пита за разрешение - според това дали притежават правата за разпространение на български на цялото творчество на Мартин, само на основната поредица или по друг формат. Дори в най-лошия случай ме съмнява да тръгнат да се заяждат с феновете, съответно клиентите си, но такива неща трябва да се изпипат. Все пак е по-цялостен случай от едните спойлерни глави, които са просто за аператив.

# 104
Пратчет има фенски и официални преводи - на една от книгите в читанката май са качени и двата варианта, а на друга все още май е само фенският /сега ще погледна пак/

Общи условия

Активация на акаунт