"Песен за огън и лед" - 7

• 41 815
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Ами не, не е състезание... просто отбелязвам, че чичо преразказва обикновено съвсем реални случки от историята и нравите ни!

Ето тия дни се оказа, че и отравянето на Джофрьо си имало прототипна случка в английската история.

Дезидерата
Скрит текст:
Не знам за какво възмущение говориш, събитията от югославските войни или от Руанда се случиха в съвсем скоро... повечето от нас освен да са поцъкали пред телевизора или поплакали над някой филм едва ли са имали друга реакция.

Рядко приемаме такива неща дълбоко присърце, освен ако не дай си боже, сме лично засегнати.

# 601
Малко извън темата е, ама Бумър като спомена Руанда и ми настъхна кожата - просто  се сетих за филма Хотел Руанда - онзи децки хор в 50-54 минута, и офицера от ООН, който казва United Nations only
И обяснява, че те са били peacekeeper, а не peacemakers  -> два дена си пусках този момент докато спре да ми влияе( да се чете просълзява )
А освен него  друг който съм се зарекъл, че няма да гледам втори път е :
Изкуствен интелект - две седмици го гледах  - все го пусках от начало и така докато успея да издържа  до края да го изгледам.

Може би самото време когато съм ги гледал съм бил с  нужният жизнен опит за да ми повлияят така ( направо са ми бръкнали в мозъка).
А иначе като се замисля скроо не съм гледал филм който да ми бръкне в мозъка Simple Smile
Може би ако не бях чел за червената свадба преди дая изгледам ..... ама знам ли ?

# 602
След Руанда спрях да следя новини във всякаква форма. Не мога повече. А телевизия у нас не се гледа от 12 години (освен хокей, разбира се). Филма Хотел Руанда не съм гледала, знам, че не мога да го понеса.
След Изкуствен Интелект ревах до 3 сутринта, чак уплаших мъжа ми. Този филм и корейския Тае Гук Ги (така се казва знамето им, на английски е The Brotherhood of War) ми разказаха играта. Точно ми бръкнаха в душата. Всъщност има един, който не искам да си спомням, че съм гледала. Това направих и с Червената сватба, и още много моменти от сагата. Затворих ги в ментална кутия и не поглеждам там. Много неща в книгите са ужасни, още по-ужасно е, че това се е случвало и все още се случва. Защо продължавам да чета?  ooooh! Иначе много внимавам каква информация допускам в живота си.

Писмото ако го е писал Манс, май Джон късмет извади с Боуен Марш...Ще оцелее той. Мелисандра го видя в огъня като човек, после като вълк, и отново като човек. Мисля, че последователността е от значение. Дано.

# 603
нов семпъл на официалният сайт, само че този път от World Of A Ice And Fire
http://www.georgerrmartin.com/world-of-ice-and-fire-sample/

# 604
с това Джейми ми става любимия персонаж евър!
всъщност най-разумния, земен и доблестен персонаж е Хрътката

# 605
Историята на Оберин и сестра му каква е. Въпреки че прочетох не можах да схвана добре щото като се заговори за някакви подобни неща мозъка ми изключва. Освен че Клегейн е убил сестра му (и децата й май) повече не можах да схвана.

# 606
Еми то това е. Малко ли е? Плюс - и я изнасилил.

# 607
да но защо Тивин е поръчал да се убие Елия.
нещо трябвало е да има бракове с главни действащи лица джейми, церсей, оберин, елия ама нещо не са се състояли пък един се обидил на друг, пък трети.

# 608
  • sf
Здравейте, в момента чета втора книга, но ме замъчи един въпрос- разбра ли се какво стана с чичото на Джон, Бенджен?

# 609
С убийството на Елия и най-вече на децата, Тивин е целял да се подмаже на Робърт и да си върже гащите, задето по време на бунта се е скатавал и е изчаквал. Отстраняват се бъдещи претенденти, поводи за бунтове и граждански войни - изкоренява се линията на Таргариените. Жестокият начин, по който е направено, вече си е приумица на садистите Планината и Амори Лорч.

donsita, не, до края на пета книга, съдбата на Бенджен все още е не е ясна.

# 610
  • Варна
с това Джейми ми става любимия персонаж евър!
всъщност най-разумния, земен и доблестен персонаж е Хрътката

Hug Съгласна. Абсолютен  фен съм му.

Напоследък се тревожа за него, защото нещо не ми харесва как представят нещата във филма. Crossing Arms

# 611
Защо се опитаха да изкарат Джейми по-черен от Серсей? Когато Бран ги видя през прозореца, Серсей същия театър играеше. Скърбяща майка, другият път.  Sick
Освен да ескалират по-нататък с линията на валонкара?

# 612
Дори Тирион признава, че любовта на Серсей към децата и е безусловна... въобще не разбирам това хейтене по неин адрес.  Tired
Омаловажаването на постъпките на Джайм, защото е хубавец или мъж е смешно.

# 613
Любяща майка към децата от Джейми. Не се знае обаче дали първата й бременност не е свършила фатално по нейно желание.

# 614
  • Варна
Не мога да не споделя тази карта на света от "Песен за огън и лед". Много е добра.
http://quartermaester.info/

Общи условия

Активация на акаунт