"Песен за огън и лед" - 7

• 41 815
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
А аз за Денерис и Санса

# 466
Хммм, доста рисковано финалите да са различни. Надявам се чичо знае какво прави. С доста приятели говорих, които са разочаровани от първия епизод на този сезон. Ако Джейни роди наследника на Севера, то виждам Аря главнокоманфващ армията, Рикон кроящ планове как да ликвидира детето на Роб, защото ще се развратил при ония човекоядци, Санса женена за рицар дори може и някоя кралица да е, Бран дърво, и Джон тръгва като номад със свободния народ. Освен ако всички не са измрели  Laughing. Денерис я виждам в някой южен град на топло. КЧ не съществува и всеки си управлява неговото кралство.

# 467
Хммм, доста рисковано финалите да са различни.
На мен би ми харесало финалите да са различни. Така ще има две истории вместо една.

# 468
Един бърз въпрос. В книга 3 на английски език какъв е диалога между Bolton и Jaime. След като Bolton казва: You have lost a hand.

# 469
  • Варна
Един бърз въпрос. В книга 3 на английски език какъв е диалога между Bolton и Jaime. След като Bolton казва: You have lost a hand.

Цитат
The Lord of the Dreadfort finally pursed his lips and said, "You have lost a hand."

"No," said Jaime, "I have it here, hanging round my neck."

Roose Bolton reached down, snapped the cord, and flung the hand at Hoat. "Take this away. The sight of it offends me."

"I will thend it to hith lord father. I will tell him he muth pay one hundred thouthand dragonth, or we thall return the Kingthlayer to him pieth by pieth. And when we hath hith gold, we thall deliver Ther Jaime to Karthark, and collect a maiden too!" A roar of laughter went up from the Brave Companions.

"A fine plan," said Roose Bolton, the same way he might say, "A fine wine," to a dinner companion, "though Lord Karstark will not be giving you his daughter. King Robb has shortened him by a head, for treason and murder. As to Lord Tywin, he remains at King's Landing, and there he will stay till the new year, when his grandson takes for bride a daughter of Highgarden."

"Winterfell," said Brienne. "You mean Winterfell. King Joffrey is betrothed to Sansa Stark."

"No longer. The Battle of the Blackwater changed all. The rose and the lion joined there, to shatter Stannis Baratheon's host and burn his fleet to ashes."

# 470
и на бг така е преведено. с това Джейми ми става любимия персонаж евър!

# 471
  • Варна
и на бг така е преведено. с това Джейми ми става любимия персонаж евър!

Когато баща ти е Тивин Ланистър е лесно да си готин. Grinning

Аз пак с един въпрос.
 Около година(?) след турнира в Харънхъл, Регар отвлича Лиана и още около година и половина са заедно, докато трае Бунта на Робърт, нали?

Кога е забременяла и родила Ашара Дейн?
 Ако е било на турнира, самоубийството и е било около година след загубата на детето й. И действително ли тогава това е реалната причина (освен загубата на брат й, но не смятам, че е чак причина за самоубийство)?

Ако е забременяла след турнира, откъде Баристан знае, че на турнира тя е била със Старк? Thinking

# 472
Възможно ли е една от кралиците, за които Петир говори да е Мелисандра. В следващия епизод Аря я нарича the red queen. и на мен не ми се струва логично да разделя Марджи от Олена. Или едната или другата.

+ една мисъл на Джончо, че всички знаят коя е истинската кралица на Станис

това с различните начини да свърши филмът и книгата sucks

# 473
Хексе- заинтригува ме Simple Smile. Ровя се и търся инфо. Домът Дейн ми е любим напоследък. Не знам дали ви направи впечатление в първа серия ма този сезон, когато малкия Джоф разгръщаше книгата с рицарите на кралската гвардия, първият на когото попадна беше точно Артър Дейн и за него бяха изписани около 3 страници. След което отгърна на Джейми и там бяха написани няколко реда. И естествено малкия му се подигра.
Та така да видим - Ашара Дейн умира след края на Бунта на Робърт, т.е. 283 AL. Интересното е, че тялото й така и не е открито.
Скрит текст:
Ser Barristan Selmy believes that Ashara gave birth to a stillborn daughter. According to Selmy, a man dishonored her at Harrenhal during the tourney and got her with child. Selmy's account is ambiguous. In Selmy's account, it was grief at the death of her child, perhaps grief at the loss of the man who "dishonored" her or shame of the "dishonoring" that led to Ashara's suicide. Also, Selmy thinks he could have prevented Ashara's suicide if she had known of his feelings for her; he thinks this would have led her to seek his aid rather than that of a Stark.
Според Селми, Ашара забременява на турнира в Харънхал и е родила дъщеря. Интересно е последното изречение от цитата - ако Селми си е бил признал чувствата, които изпитва към нея, тя нямало да търси помощ от Старк, а от него. Излиза, че единствените сведения за раждането и смъртта на Ашара са спомените и предположенията на Баристън. След като Нед връща меча на Артър, Ашара се самоубива, той се прибира в къщи с Джон и оттам тръгват спекулациите, че Ашара е майката на Джон. НО, как ги виждам аз нещата- Нед взима със себе си Джон след като Лиана умира, взима и великият меч на Артър и по пътя си за ЗХ минава през Звездопад да го остави на Ашара. Ашара, разбирайки че брат й е мъртъв и че Нед не я обича се самоубива.
Турнира в Харън. се е състоял през 281 AL.

# 474
  • Варна
След като Нед връща меча на Артър, Ашара се самоубива, той се прибира в къщи с Джон и оттам тръгват спекулациите, че Ашара е майката на Джон. НО, как ги виждам аз нещата- Нед взима със себе си Джон след като Лиана умира, взима и великият меч на Артър и по пътя си за ЗХ минава през Звездопад да го остави на Ашара. Ашара, разбирайки че брат й е мъртъв и че Нед не я обича се самоубива.
Турнира в Харън. се е състоял през 281 AL.

Обича не обича, тя би трябва отдавна да е знаела, че Нед женен. Не може да е хранила някакви надежди. Чувствата нямат значение в случая. Нед е бил женен от поне 8-9 месеца. Такава мъка (до самоубийство), за брат й също ми е странна. Не е нещо неочаквано или гръм от ясно небе. Детето също е загубила отдавна.
Защо точно тогава решава да се самоубие или изчезне?
Ако е изчезнала, къде може да е отишла?

# 475
Продължавам в друг пост да не стане прекалено дълго. Джон е роден през 283 АЛ. Ако Ашара е забременяла през 281, то тогава няма как тя да е родила Джон.

Точно време за отвличането на Лиана не знаем. Предполага се, че е било година след турнира. Според Робърт, Регар я е отвлякъл и изнасилил. Според Селми, Регар е обичал своята Лейди Лиана. Според Визерис, Регар не е бил щастлив с Елия, същото е и мнението на Дж. Кон., но знаем, че там нещата са малко по- дълбоки.  Laughing.

Интересен въпрос в мен се породи- Лиана е била обещана на Робърт. Регар я отвлича известно време след турнира. Защо м/увременно сватба между Робърт и Лиана не се е състояла?

# 476
Нед, може да е бил отдавна женен, но е танцувал с нея по време на турнира. Тя може да е хранила надежди. Пък и нравите са или други - ние сега няма да се самоубием поради изтъкнатите причини, но тогава - защо не.
Къде се намира Звездопад на картата? Не мога да го намеря. Ако е някъде наблизо до железородените, може техния удавен бог да я е спасил Simple Smile. (Тоя бог ми е най- смешен и нелеп от всички. )

# 477
Според мен Нед взима детето от Ашара, и затова се "самоубива".
Вече дали брат ѝ не го е донесъл и ѝ го е връчил да го гледа, си е спекула от всякъде.
В този ред на мисли и спекули:
Възможно ли е да е жива и ако да, то тя да е с детето (Егон) и да се преструва на септа  ?
Ако Лиана  е родила близнаци примерно? Защо да е само едно детето?

# 478
С тия близнаци ме застреля. Ако детето е родено от Лиана няма как да се е озовало при Ашара да го дундурка. И за какво й е да го прави. Когато Нед влиза при Лиана се предполага, че тя току що е родила. Брат й на Ашара вече е мъртъв. Няма кой да й го донесе. 

# 479
Е дадох едно пrедположение.
Примерно са близнаци, и единият е при Нед, другият е при Ашара - тя се прави на умряала. А Лиана е родила преди това да кажем.
Тук слагам още една спекулация с това, че може Лияна така да е искала , еднот она Вала , а другот она Дракона Simple Smile
Ех ако не ми беше лош правописа, щях и аз да се пробвам с някоя малка поредица   Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт