Рецепти за домашни пюрета и каши

• 683 507
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравейте, момичета!
Предстои ми да въведа ръж. До сега приготвях само готови каши. Този път взех ръжено био брашно. Прочетох рецептата за домашни каши на първа страничка (накиснато брашно, после варя до получаване на желаната гъстота на кашата) - по същия начин ли се процедира с ръженото брашно?

Чудих се също дали може да се направят домашни ръжени сухари? Струва ми се, че някъде попаднах на рецепта за домашни бебешки бисквитки от ориз и елда, но не успявам да я намеря.
Предварително благодаря!

# 346
  • До хладилника, който обичам
Това, което мислиш да направиш, на мен поне ми звучи чудесна рецепта за сливово пюре Simple Smile
Можеш и с овесени ядки да смесваш по-натам, като ги въведеш, а също с други зърнени.

# 347
Момичета ще  захранвам със заешко, в момента го варя и се чудя как да го консервирам   newsm78   дали ще стане във формички за лед Thinking
Ако го сваря и го пасирам с малко  бюльон по рядичко за да го разсипя във формичките Thinking

# 348
Момичета ще  захранвам със заешко, в момента го варя и се чудя как да го консервирам   newsm78   дали ще стане във формички за лед Thinking
Ако го сваря и го пасирам с малко  бюльон по рядичко за да го разсипя във формичките Thinking
Точно така Simple Smile

# 349
Аз пък сега варя пилешко и мисля да замразя бульона в бурканчета. Обаче какво да го правя после ....  Ако варя в него зеленчуци, няма ли да му прецакам полезността? Или да варя зеленчуци, които после да добавя към бульона + сухарче, за да е достатъчно калорично  Thinking Приемам всякакви идеи  Praynig

# 350
Водата, в която се варят зеленчуците, също съдържа полезности (зеленчуков бульон). Така че, няма причина да разделяш, можеш да вариш заедно и да имаш един хубав, силен бульон после Simple Smile

# 351
  • София
Shada, когато варя пиле използвам бульона да сваря кафяв ориз в него. Ако остане и след това, замръзявам на кубчета и с тях правя разтворима каша, с която спасявам положението, когато ми откаже някоя манджа. Като ми се насъбере много замръзен бульон го използвам и за варене на зеленчуци. Става много вкусно.

# 352
  • Бургас
Привет!
Включвам се да ви следя, че ми предстои да захранвам след около месец, мисля. До тогава ще събирам инфо. Hug

# 353
Вече незнам какво да му готвя всичко така безвкусно ми се вижда и все едно и също въртя а о виждам ме му се ще по като манджичка да яде вече. От нашата храна му давам да близва и му харесва ме миличкото а неговите пюрета ги яде някак без особен апетит. Незнам то нито сол нито подправки Нещо съм много назад със захранването и нямам много въчможности да се развихря в кухнята

# 354
Защо не опиташ зелени подправки? По-голямо зеленчуково разнообразие, особено с малко зелени подправки, драматично променя вкуса на храната Simple Smile

# 355
Blagodarq vi maiki,neveroqtni ste?  bouquet

# 356
Направих му манджичка   Grinning много му хареса и съм доволна. Сварих 1 картоф, 1 стрък зелен лук, малко доматено пюре и пилешко месце като капнах няколко капки зехтин и сложих щипка сол. Това в съвсем малко водичка  да се развари добре и после само го намачках с решетъчна лъжица, катрофа направо се разпадаше, накрая малко натрошено сиренце и понеже беше течно сложих счукан сухар. Еми няма такова ядене, не помня от кога не беше ял  с такъв апетит да не говоря че картоф на пюре изобщо не искаше да яде. Явно мина ерата на класическите пюрета. Сега замислям спанак с ориз и сирене пак така готвенко.

# 357
До 1 годинка не е препоръчително да слагаш сол заради бъбречетата на бебоците. Peace

# 358
Здравейте!И аз още от 9м. на моето дете си му приготвям пресни с домашно месо пюренца но не слагам много сол, а подправки въобще.Колкото по късно се започне с тях толкова по добре! Peace

# 359
Здравейте!И аз още от 9м. на моето дете си му приготвям пресни с домашно месо пюренца но не слагам много сол, а подправки въобще.Колкото по късно се започне с тях толкова по добре! Peace
До годинката хич не е хубаво да се слага сол - не "не много".. а за подправките - Зависи какво разбираш под подправки Simple Smile
Магданоз, кервиз, копър, джоджен - такива можеш спокойно да ползваш по малко  Wink

Общи условия

Активация на акаунт