Рецепти за домашни пюрета и каши

• 683 521
  • 1 374
  •   2
Отговори
# 375
Ами аз смятам, че не! Поради тази и други причини намирам, че детската кухня е за деца над една годинка. Моя син започна да яде храна от кухня за първи път на година и два месеца.

# 376
Аз за млечните кухни си задавам основно въпроса с какви продукти работят и при каква хигиена. В сегашните условия съм сигурна, че млякото и никой друг от продуктите им не е био, нито от добро качество. Притесняват ме и много други неща, като използването на нишестета/брашна, рафинирани мазнини и пр.
И все пак, ако вкъщи не сме притенциозни към храната, не виждам защо да сме притенциозни и към тази на детето.

# 377
Може ли да ми кажете с каква четка търкате зеленчуците и плодовете?

# 378
Много се извинявам, ако повтарям някой, но не можах да прочета цялата тема. Имам въпрос: вчера за пръв път правих домашни пюрета и нещо не си прецених количеството, та докарах 15 бурканчета и сега се чудя може ли да ги съхранявам в камерата и за колко време? Поне за седмица дали може да се запазят?

# 379
Може ли да ми кажете с каква четка търкате зеленчуците и плодовете?
Ами с обикновена, с пластмасови влакна. С мека, специална четка четкам само гъбите, но много рядко съм давала на малкия да опитва, все пак е тежка храна.
Много се извинявам, ако повтарям някой, но не можах да прочета цялата тема. Имам въпрос: вчера за пръв път правих домашни пюрета и нещо не си прецених количеството, та докарах 15 бурканчета и сега се чудя може ли да ги съхранявам в камерата и за колко време? Поне за седмица дали може да се запазят?
Може, даже и повече може на   -18 градуса

# 380
Здравейте момичета, темата е изключително полезна!
Искам да попитам по-опитните майки за кашите, които много държа да си приготвям вкъщи. Досега моят младеж е опитвал само оризова от био бял ориз, смятам да му въведа и от кафяв, царевица, елда и просо. Искам максимално да изтегля глутена за по-нататък, може би към 10-ти месец, затова искам дотогава да му осигуря богат безглутенов избор.
Та искам да попитам следното:
За ориза знам - препичам си зърната и ги смилам, но елдата как да я правя - да я варя и да я пасирам или пак на същия принцип като ориза? newsm78 Очевидно има 2 варианта, но се чудя кой е по-добър откъм полезност?
Същото се чудя и за царевицата - не съм виждала да се продават царевични зърна, но пък намерих био царевично брашно, което мога да ползвам за каша, но се чудя да го варя както варя оризовото домашно брашно ли, а може би по-дълго, ох, изобщо нямам представа.
Просо също се продава и на зрънца и на брашно, аз предпочитам аз да си направя брашното , не ми пречи, но не знам как се прави като оризовото или по различен начин?

И последно амарант и киноа подходящи ли са за въвеждане след всичките гореизброени ( младежът е на 7 1/2 м.) и отново как се прави каша от тях.
Хиляди благодарности предварително и и извинявайте за многото чуденки, но не съм от много опитните в кухнята и за пръв път се сблъсквам с тези неща... ooooh!

# 381
  • До хладилника, който обичам
Доста от въпросите са покрити в темата, но тя отдавна май не е твърде функционална, рецептите и други неща се губят. Ще бъде реформирана Simple Smile

Елдата - на същия принцип като ориза. Така максимално се извличат полезностите от зърнените по принцип. Въпреки това, и елдата има вариант да се свари, позадуши и пасира без проблем Simple Smile
Царевично и други сурови брашна - т.е. не предварително препечени на зърно - искат да се варят повече време с повече вода Simple Smile
Просото спокойно се прави като ориза, но понеже е дребничко, не е проблем и немляно да се дава, само варено. Просена каша е хубава закуска.
Амарант да, киноа не съм ползвала. Амарантът се вари точно като просото, става съвсем дребничко, няма нужда от пасиране.

# 382
Бу Благодаря ти много!  Hug Стана ми съвсем ясно всичко!
Наистина не съм прочела цялата тема  Blush, но упорито четох до 15-16 стр. и срам не срам реших да попитам Laughing

# 383
много ми се иска да пораснем и да си хапваме пюрета

# 384
Здравейте  Simple Smile Отново имам нужда от вашата помощ  Praynig
Дайте идеи за пюрета с червено цвекло  Rolling Eyes

# 385
  • До хладилника, който обичам
Цвекло+цвекло Simple Smile
Цвекло+картоф
Цвекло+ябълка
Цвекло+сметана
Цвекло+извара
Цвекло+ориз
Цвекло+морков
Цвекло+тиквички
Цвекло+пилешко

например Simple Smile

# 386
Бу, благодаря ти   bouquet
Аз си мислех, че има нещо специфично в цвеклото и затова се чудех дали мога да правя обичайните комбинации Rolling Eyes явно вече се престаравам  Crazy

# 387
Бу, благодаря ти   bouquet
Аз си мислех, че има нещо специфично в цвеклото и затова се чудех дали мога да правя обичайните комбинации Rolling Eyes явно вече се престаравам  Crazy
Специфичното е да не се дава по много Wink

# 388
Благодаря  Hug

# 389
Здравейте,

днес мисля да правя картофено пюренце за малката, но нещо не ми е ясно това готвене на пара  Embarassed В съда, в който са зенцуците имали вода? слага ли се капак?

И да попитам, кое според вас е по-добре да прибавя към пюрето - мясло или зехтин?

Благодаря, рпедварително!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт