Рецепти за домашни пюрета и каши

• 683 681
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 510
sophiepp първият пост, както и по-голямата част от темата съм ги чела внимателно. Кашите от домашно приготвено брашно ги приготвям точно по гореописания начин. Моят въпрос беше за купено сурово брашно, а не домашно приготвено. Благодаря все пак. Peace

# 511
с купеното сурово брашно предполагам се процедира по същия начин Peace ако искаш можеш да го препечеш за кратко в тиган Wink

# 512
ако искаш можеш да го препечеш за кратко в тиган Wink
И аз така мислех да направя. Благодаря ти. Hug

# 513
аз пак за въпроса за рибата  Laughing,аз я приготвям в уред за готвене на пара за около 30 мин,според вас дали е проблем,малкия я яде но знам ли може да не е добър начина ми на приготвяне  newsm78

# 514
Здравейте мами !
вече съм отчаяна с това захранване на моя бебок....пробжах няколко плодови купени пюрета и когато изяде 2 лъжички,после на другия ден пожече,абе както си му е реда и на 2 или 3 пат когато дажам му излизат червени петна по слепоочията,със крушата се получи така и със тиквата,после пробвах да му дам домашна круша и ето хоп отново на второто даване отново петна  ooooh! иначе пюрето от картофи и моркови аз му го правя,няма му нищо , педито каза че било от консервантите,а и от домашната круша стана така,,, някой чувал ли е за подобно нещо

# 515
Здравейте мами !
вече съм отчаяна с това захранване на моя бебок....пробжах няколко плодови купени пюрета и когато изяде 2 лъжички,после на другия ден пожече,абе както си му е реда и на 2 или 3 пат когато дажам му излизат червени петна по слепоочията,със крушата се получи така и със тиквата,после пробвах да му дам домашна круша и ето хоп отново на второто даване отново петна  ooooh! иначе пюрето от картофи и моркови аз му го правя,няма му нищо , педито каза че било от консервантите,а и от домашната круша стана така,,, някой чувал ли е за подобно нещо
Не ми се вярва да е заради консервантите. Няма какво да се отчайваш, нищо страшно не е станало. Просто за момента спри да даваш круша и тиква, предложи след няколко седмици.

# 516
titilota, не пишеш каква ви е възрастта. Ако сте под 6 месеца, просто преустановете захранването и карайте само на мляко.

# 517
За рибата - доколкото знам, на пара е ок; аз лично давах сьомга на фурна, после намачкана и с гарнитура зеленчуци; има сьомги, които са в найлонови опаковки, могат да се сложат да се сварят както са в опаковката, и после се вадят от нея - запазвали се полезностите;
За лука - не знаех, че не се препоръчва под година; отдавна му слагам в домашните манджи; сега го хрупа дори суров; по въпроса за вкусовете в семейството - предлагам всичко, каквото сметна за нужно в момента, без да коментирам пред детето, и то само решава харесва ли или не. Досега всичко харесва  Mr. Green Аз не съм яла овесени ядки никога, но правя за бебето, защото то харесва  Peace

# 518
На 4м и половина можемли да почвам да давам каши и домашно приготвени пюрета.Все още давам от купените плодови и зеленчукови.Ванеса много не харесва зеленчуковите а плодовите ги яде защото са сладки. Много ми харесват рецептите ще пробвам да направя зеленчуково пюре да ли ще го яде.Благодаря за рецептите.

# 519
Още сте малки за каши, плодови и зеленчукови пюрета  ooooh!

# 520
Елда може ли да се слага в домашно приготвена зеленчукова или месна манджичка?

# 521
Откога боровинки? Донесоха ми от Родопите, има ли смисъл да замразявам или няма да ги яде тази година?

# 522
Откога боровинки? Донесоха ми от Родопите, има ли смисъл да замразявам или няма да ги яде тази година?
Пресни от 8-10 месеца. Като пюре от седмия месец. Водят се слаб алерген.

mama zizi, може. Не съм слагала елда в лично аз, но не виждам причина да не пробваш.

# 523
  • София
аз слагам елда в пюренцата и дребното я харесва (за разлика от баща й)
смесвам с ориз при зеленчуците или с овесени ядки - при плодовете ( сладката комбинация и аз даже си я хапвам за закуска, много ми допада)
понякога слагам и в супичките

а рецепта с просо? гледах някъде, но сега нещо не мога да я открия  newsm78

# 524
Аз просото понякога го меля и добавям към закуските, но по-често го приготвям вместо ориз - всякакви кобминации със зеленчуци съм пробвала и по-чест в комбинация с други зърнени. За по-голямо детенце, което вече яде твърда, а не пюрирана храна, кюфтенца от просо с много магданоз или спанак и моркови също е много приятно предложение.

Общи условия

Активация на акаунт