Рецепти за домашни пюрета и каши

• 688 096
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 615
# 616
и аз за пръв път чувам за това масло гхи...доста интересна тема, записвам се да я следя....

# 617
Някой готви ли на детето жълт грах? Дали е добре с него да се въведе граха или зеленият е по-добрата алтернатива?

# 618
Някой готви ли на детето жълт грах? Дали е добре с него да се въведе граха или зеленият е по-добрата алтернатива?
Зеленият, ако наистина е зелен, пресен, е с по-ниско съдържание на белтъчини от жълтия. Аз го препочетох заради това и много по-лесната му обработка. Жълтият се третира като повечето бобови - много киснене, и много варене...

# 619
Мег, благодаря! Точно заради протеините реших да го дам все пак, леко се разкашка в процеса на варене, но иначе стана добре.

# 620
А какъв грах ползвате - сух от пликче? Просто не си представям къде мога да намеря пресен. И какво мислите за замразените зеленчуци (Бондуел? Rolling Eyes).
Също и зимата не знам какво ще правя с плодовете. Ще замразя, колкото мога, ама пак...

# 621
Зимата - замразени от лятото във фризера вкъщи Simple Smile и домашни косерви..

Ако свършат там - от магазинския фризер  Crazy

Най-краен случай - купени консерви Simple Smile

Сух не съм ползвала (специално за граха) .. не знам защо  newsm78

# 622
Някакви рецепти с булгур да ви се намират? Пък и с нахут...
П.П. Намерих.  Laughing

Последна редакция: нд, 25 окт 2009, 10:19 от Клото

# 623
Мамчета, как приготвяте коприва? С какво я съчетавате? И на каква възраст я предложихте?

# 624
Страхотна тема!Точно  се чудех от де ще намеря инфо.... но тука има всичкооооо!

# 625
Здравейте  Hug
Благодаря за прекрасната тема  smile3525
Имам нужда от информация, доста четох, но не можах да разбера как точно мога да консервирам ябълка в бурканче за по-дълъг срок. Беб в момента е на три месеца и смятам да захранвам след 6-ти мес. Тези дни ми донесоха домашни ябълки, но тъй като от прочетеното разбрах че е по-добре да се захрани със зеленчук искам да ги направя на пюренца. Та трябва ли първо да ги сваря и тогава да ги стерилизирам в бурканчетата или да ги настържа /на ренде/ да ги сипя в бурканчета и стерилизирам /вече направих 5 бурканчета настъргани/? Мога ли за по лесно да ги замразя /не само ябълки а и други плодове/ и варят ли се преди това, да речем - сварени и в кубчета? Моля ви помагайте в чуденка съм  Praynig
И друго не ми стана много ясно първата въведена храна купена ли да е или домашно приготвена  Thinking Кашите, които приготвяте кога давате, след като детето е захранено или може от самото начало?
Извинявам се за дългия пост  bouquet - с дъщерята захранвах по схемата на нашите педиатри от втория месец с плодов сок Embarassed и знам, че късното захранване е по-добрия вариянт  Heart Eyes Но пък нищо не ми е ясно  Crazy

# 626
За мен замразяването е по-добрия вариант. Става за всякакви плодове и зеленчуци, само не за картофи  Laughing

# 627
Здр!Искам да питам с какво трябва да се почне захранването , и с домашно направено пуре или пуре купено от магазина.

# 628
Здр!Искам да питам с какво трябва да се почне захранването , и с домашно направено пуре или пуре купено от магазина.
Това няма толкова значение.. Колкото да изчакаш поне още месец-два преди да го направиш  Wink

# 629
Здравейте  Hug
Благодаря за прекрасната тема  smile3525
Имам нужда от информация, доста четох, но не можах да разбера как точно мога да консервирам ябълка в бурканче за по-дълъг срок. Беб в момента е на три месеца и смятам да захранвам след 6-ти мес. Тези дни ми донесоха домашни ябълки, но тъй като от прочетеното разбрах че е по-добре да се захрани със зеленчук искам да ги направя на пюренца. Та трябва ли първо да ги сваря и тогава да ги стерилизирам в бурканчетата или да ги настържа /на ренде/ да ги сипя в бурканчета и стерилизирам /вече направих 5 бурканчета настъргани/? Мога ли за по лесно да ги замразя /не само ябълки а и други плодове/ и варят ли се преди това, да речем - сварени и в кубчета? Моля ви помагайте в чуденка съм  Praynig
И друго не ми стана много ясно първата въведена храна купена ли да е или домашно приготвена  Thinking Кашите, които приготвяте кога давате, след като детето е захранено или може от самото начало?
Извинявам се за дългия пост  bouquet - с дъщерята захранвах по схемата на нашите педиатри от втория месец с плодов сок Embarassed и знам, че късното захранване е по-добрия вариянт  Heart Eyes Но пък нищо не ми е ясно  Crazy

На мен също сега са ми попаднали домашни ябълки в голямо количество и мисля да ги сваря и да ги направя на пюре с пасатора в бурканчета, които да стерилизирам. Но замразеният вариант също е добър. Просто фризерът няма да ми стигне за всичко.  Whistling Имам и кайсии в бурканчета (от баба ми), но не знам кога да пробвам с този плод.... newsm78 Иначе аз захраних на 5 месеца и половина с купена оризова безглутенова каша.

Общи условия

Активация на акаунт