Рецепти за домашни пюрета и каши

• 688 096
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 630
E, ябълките сурови ли да се замразяват?
И откъде намирате бурканчета? Тези сега не могат да се ползват повторно Thinking
А колко време след като съм захранила с плодови пюрета мога да давам сурови плодове, напр. настъргана ябълка? Досега сурово съм давала само банан.

# 631
E, ябълките сурови ли да се замразяват?
И откъде намирате бурканчета? Тези сега не могат да се ползват повторно Thinking
А колко време след като съм захранила с плодови пюрета мога да давам сурови плодове, напр. настъргана ябълка? Досега сурово съм давала само банан.
Замразявала съм и сурови, и бланширани - няма особено разлика Simple Smile
Слагам в найлонови торбички.. Бурканчетата ги ползвах за готови манжи най-вече.. И не могат да се ползват само за стерилизация, макар че съм пробвала и повече от половината бурканчета си се вакуумираха чудесно. За фризера са прекрасни - тез с новите капачки - защото за друго не стават  Laughing И то не повторно, ами по 20 пъти съм ги ползвала сигурно - никакъв проблем.. Само оставяй повече разстояние до ръба на бурканчето, че като замръзне нещото и се разширява - та ако стигне до капачката може да се спука..
За суровото - около месец след захранването с пюрета можеш да дадеш суров плод  Peace

# 632
Поздравления за прекрасната темичка! Hug
Искам да попитам-по нататъка като почна да застройвам супичките с жълтък и кис.мляко има ли някакъв проблем примерно да замразя така яденето?

# 633
Поздравления за прекрасната темичка! Hug
Искам да попитам-по нататъка като почна да застройвам супичките с жълтък и кис.мляко има ли някакъв проблем примерно да замразя така яденето?
Аз супи не застройвам  newsm78
Заради яйцето по-скоро не бих замазила така  Rolling Eyes

# 634
  • На бял кон в Pierrefonds
Може да замразиш застроена супа. Аз съм замразявала сварени жълтъци - няма проблем.

# 635
Мерси, Листопад! А ябълките настъргани ли замразяваш или обелени на парчета?
И какво ще ми препоръчате за запек? Правя няколко дни тиква с малко картоф, но няма ефект, правих и варена на пара круша, но пак не й подейства. Мисля си, ако я дам сурова настъргана круша дали ще й стане нещо? Например да я прибавя към оризова каша?

# 636
Мерси, Листопад! А ябълките настъргани ли замразяваш или обелени на парчета?
И какво ще ми препоръчате за запек? Правя няколко дни тиква с малко картоф, но няма ефект, правих и варена на пара круша, но пак не й подейства. Мисля си, ако я дам сурова настъргана круша дали ще й стане нещо? Например да я прибавя към оризова каша?
Круша с оризова каша е чудесно Simple Smile Нищо няма да й стане определено  Laughing
Пробвай да въведеш броколите - на нас ни бяха спасението .. макар че никога не е имал запек, по-скоро обратното  Crazy
А за ябълките - няма много значение как - те като се размразят така или иначе се разкашкват Simple Smile и стават лесни и за мачкане, и за пасиране..

# 637
Пробвай да въведеш броколите - на нас ни бяха спасението ..
Точно това й дадох днес-броколи с ориз и май има ефект. Чудя се как да го направя сама, нали броколите имали много нитрати? Ако взема замразени и ги кисна в студена вода дали ще отидат гадовете във водата? И изобщо как се правят пюретата с ориз и зеленчуци? Смятам да въведа и домат от консерва (домашна)+ориз, но може би трябва да сложа и малко зехтин Thinking

# 638
Не знам за домата.. аз такова нещо, даже и на манджа, го дадох след годинката..
Иначе как се правят - вариш нещото (нещата) с ориза и пасираш Simple Smile
Можеш да сложиш и няколко капки зехтин - студенопресован най-добре Simple Smile И за предпочитане след топлинната обработка..
Зехтина също действа разхлабващо  Peace

# 639
  • София
за запек домата разхлабва. аз лично го въведох към 7.5 месеца, т.е. месец след захранването. приготвен сварен за 10-15 мин. на пара, обелен и пасиран. въведох го точно в комбинация с ориз и морков. много й хареса. и до сега много обича домати с ориз  Mr. Green
а оризовите манджи в  началото ги приготвях на уреда за варене на пара, на единия ред слагах зеленчуците, а отгоре в кошничката ориза. 20-30 мин. и готово. после само смесвах в различно съотношение в зависимост от настроението и музата ми. сега направо варя всичко заедно. забелязах обаче, че малкото не харесва ориза пасиран и за това почнах да го разварявам максимално и не пасирам.

# 640
  • София
Поздравления за чудесната тема!   bouquet

Пробвай с прясно мляко или адаптирано!
Когато готвя супа за семейството ми винаги застройвам с прясно мляко - става невероятно вкусно   chef !
Пробвай - няма да съжаляваш!

Успех   bouquet

# 641
Застроените с яйце и кисело мляко супи се замразяват без проблем ,  само дето след размразяване изглежда пресечена застройката - на вкус обаче са си прекрасни. Гледай да няма картофи в супата, че тогава става отвратителна.

При запек при нас добър ефект имаше и спанака. И ако има запек не давай ябълките топлинно обработени, ще се запече повече.

# 642
Здравейте,
отскоро готвя за моето слънчице и не мога да се начудя на акъла си защо до сега съм давала готови пюрета... ooooh!
Имам два въпроса и ще съм благодаряна за отговорите
Мога ли да слагам царевичен грис в зеленчуковите пюрета, които готвя на Шушо?
Мога и да давам пшеничен грис сварен за закуска с плод?

Мерси  bouquet

# 643
Здравейте,
отскоро готвя за моето слънчице и не мога да се начудя на акъла си защо до сега съм давала готови пюрета... ooooh!
Имам два въпроса и ще съм благодаряна за отговорите
Мога ли да слагам царевичен грис в зеленчуковите пюрета, които готвя на Шушо?
Мога и да давам пшеничен грис сварен за закуска с плод?
Може, може - и за двете неща Simple Smile Защо да не може Simple Smile

# 644
duhi_puhi, много ти благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт