Рецепти за домашни пюрета и каши

• 683 933
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 825
Аз също съм доволна от броколито на Бондюел, а също и от бейби морковчетата и микса четири сезона.
Броколи съм ползвала веднъж и от кутиите на Маринери и не беше лошо.
Замръзените пюрета, в които има картоф загрявам почти до завиране и така си възстановяват консистенцията и вкуса, иначе е гадно тричаво.
П.С. днес сготвих това и стана найстина мн вкусно, но без целината нали я дават силен алерген  newsm78 и магданоза
Супа от картофи и овесени ядки - От осмия месец, Време за приготвяне: 20 мин.
Рецептата е подходяща за деца с алергия към белтъка на кравето мляко
1 картоф, 1 морков, 5 г целина, 1 ч. л. ситно нарязан лук, 1 с. л. фини овесени ядки, 1 ч. л. Зехтин, магданоз
Ситно нарязаният лук и настърганите морков и целина се задушават в зехтина с малко вода. Заливат се с гореща подсолена вода. Като кипне водата, се слага нарязаният на кубчета картоф и след като омекне, се прибавят овесените ядки и се вари още 10 минути. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 12:39 от DeiziL

# 826
аз да попитам  Confused
слагате ли масло в пюрето
и ако да по колко, аз купих сега на мегле и мисля да сложа малко, понеже малкия с големи мъки яде и си мисля да пробвам с масло, че може да му се услади и да започне да си отваря устата Praynig

# 827
и друго да попитам Grinning домати в пюрето може ли да се слага, и ако да варите ли го и него, или как newsm78

# 828
Маслото и доматите са за по-нататък, можеш да капнеш няколко капки зехтин или рапично олио.

# 829
Зехтин по- добре не, че е студено пресован, царевично, слънчогледово или рапично олио може. За доматките може да се сварят с други зеленчуци, но и с тях изчакай месец Peace

# 830
а пъпеша пасиран колко време може са стои в бурканче в хладилника newsm78
Ивка, аз пасирам пъпеша и динята и ги давам след млякото, като по редичко пюре - давам с лъжичка. Слагам и от това пасираното в кашата /чист ориз/
Съхранявам за 1 ден защото след това е леко вкиснал....та остатъка от пъпеша си го хапвам аз  Mr. Green

# 831
  • Бургас
Момичета,от кой месец мога да давам нектарина? Имам домашна вкъщи,та се чудя...  Rolling Eyes

# 832
Зехтин по- добре не, че е студено пресован, царевично, слънчогледово или рапично олио може.

Какъв е проблемът със студено пресования зехтин? Вероятно, че не трябва да се обработва топлинно?! Повечето видове зехтин на нашя пазар не са студено пресовани, трябва специялно да се гледат етикети за такъв, така или иначе... Но пък студенопресования лесно се добавя към вече сварено и поизстинало ястие...

Лично аз по-късно съм давала зехтин, защото и по-късно прояде нещо различно от плодове и зеленчуци, мисля че в 9-тия месец беше... но позната педиатър го даде още в началото на захранването към зеленчуковите пюрета.

# 833
Записвам се,защото живот и здраве смятам 6тия месец да захранвам и да приготвям сама пюретата.Благодаря за полезната тема:)

# 834
И аз се записвам.

# 835
записвам се предстои захранване и мисля да е домашно приготвени Twisted Evil

# 836
МЕСНИ МАНДЖИ

Апетитно пилешко задушено - От осмия месец Време за приготвяне: 30 мин.
1 с. л. пилешко филе, ситно нарязано , 1 морков, изчистен и нарязан на кръгчета , 150 мл вода , 50 г грах от консерва или замразен , 1/4 глава кромид лук, ситно нарязан
Задушете пилешкото и лука. Добавете моркова и долейте вода. Оставете сместа да къкри и я похлупете. Варете около 15 минути, след което добавете граха. Оставете на огъня още 5 минути, докато граховите зърна не омекнат. Готовото ястие пасирайте до подходяща консистенция.
Леле, сега сготвих това на щерката - многоооо й хареса, на баща й също  Flutter
Поздравления за хубавата рецепта. Само едно допълнение - аз задуших пилето и лука в масълце Peace

# 837
Момичета,готовото количество не е ли малко? newsm78

# 838
 Пюре от картофи-6 месец
2 голями картофа
150 г.АМ
1 ч.л.захар
1/2 ч.л.краве масло.
  След като пасираме катрофите се добавя АМ и захарта.И сместа се оставя да кипне.
kak ви се струва тази рецепта за дете на 5 месеца newsm78.мога  ли да давам захар и масло,не е ли  рано newsm78

# 839
  • До хладилника, който обичам
Рано е Simple Smile пък и маслото надали е най-подходяща първа мазнина. Това е преписано отнякъде ли? Защото всеки в крайна сметка сам решава кое как да предложи на детето си, но захар и сол със сигурност не се препоръчват до годината.

Общи условия

Активация на акаунт