Рецепти за домашни пюрета и каши

• 683 891
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 915
За следобедна закуска винаги гледам да е млечна храна,мляко с ориз,грис.макарони с мляко и сирене,кус-кус,нишесте с бисквити кисело мляко с бисквити плодове,общо взето гледам да не е много тежко.

Сега ще споделя с вас и най-любимото обедно меню. Laughing
подходящо е за деца над 1г ,аз ги правя в тенджерата под налягане,но може и обикновена тенджера.

ЛЕСНИ КЮФТЕНЦА ЗА МОЙТЕ МОМЧЕНЦА  chef
                         (кюфтета в бял сос)
- 500г. кайма(мляно месо)
-1к.ч.  ориз
-2 моркова
-целина(може и без)
-брашно
-кисело мляко
-2жълтъка
-сол ,зелени подправки

Смесвам каймата  със ориза правя малки топки и преди да ги пусна във водата ги овалвам в брашно,във водата добавям солта морковите целината,когато ястието е готово се прави застройка от 2 жълтъка една кофичка кисело мляко и 3с.л. брашно ,изсипва се при кюфтенцата и се оставя за 5-10мин .

# 916
Обикновено правя готова каша и я смесвам с пасиран плод, или пасиран плод с извара, кисело мляко с овесени ядки, любимите му млечни нишестета с кус-кус или фиде и сушени плодове, с бисквити, крем карамел без карамел, мляко с ориз, бебешка пана кота -желирано кисело и прясно мляко и плод 1:1 Simple Smile Май с това се изчерпвам, а много от тези неща не посреща с възторг и моят синковец, но продължавам да опитвам.

# 917
Здравейте,

бях попадала на тема за бебешки бисквити, които се правят от равни части брашно и готова каша, не се сещам друго добавяше ли се, освен вода...
Ако някой знае, моля да ме подсети.  Praynig

# 918
Здравейте,

бях попадала на тема за бебешки бисквити, които се правят от равни части брашно и готова каша, не се сещам друго добавяше ли се, освен вода...

Готовата каша може ли да се ползва изобщо за готвене? Доколкото знам е като АМ-то - трябва да се употреби в рамките на час и температурата не трябва да надвишава повече от 50 градуса (на водата, пюрето в което се слага). Поне на опаковките на кашите така пише  newsm78

# 919
Здравейте,

Знам за бисквити от безмлечна каша.
За млечна каша нищо не знам.Не ползваме такива Rolling Eyes
ето тук коментираме-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=566953.msg18106567#msg18106567
аз ги правих по импровизирана рецепта на мама Lux с мои допълнения.

# 920
незнам дали сте обсъждали, но днес се потресох като чух , за супа магданоз. Това дават на децата на кухнята, била приготвена, като спаначената супа. Ако някой пък обича магданозче и не се е сетил , че може да сготви супа - ето му идейка!

# 921
Да не би да е вреден за деца магданоза?  newsm78 Аз редовно го слагам на малката, защото е богат на витамин С, фолиева киселина и желязо. Знам, че не се препоръчва за бъбречно болни и май при проблеми с кръвното, но не знаех, че е вреден за деца. Е, никога не съм го правила на супа, само го ръся щедро на всякакви гозби.

# 922
Да не би да е вреден за деца магданоза?  newsm78 Аз редовно го слагам на малката, защото е богат на витамин С, фолиева киселина и желязо. Знам, че не се препоръчва за бъбречно болни и май при проблеми с кръвното, но не знаех, че е вреден за деца. Е, никога не съм го правила на супа, само го ръся щедро на всякакви гозби.
щом да го предлагат в детските кухни, едва ли е вреден -  или там дават и не мн мн полезни неща  Thinking
абе който го предпочита слага, който не  Sick  като мен, не го поглеждам даже !

# 923
  • София/Сливен
Да попитам и тук. Като предупредя, че такава огромна тема нямам физическа възможност да изчета.
Та въпроса ми е за сладкия картоф. Не зная как да го приготвя, варене или печене, необелен ли или на парчета.... и с какво мога да комбинирам... Реших и аз да разнообразя  Blush

# 924
Да попитам и тук. Като предупредя, че такава огромна тема нямам физическа възможност да изчета.
Та въпроса ми е за сладкия картоф. Не зная как да го приготвя, варене или печене, необелен ли или на парчета.... и с какво мога да комбинирам... Реших и аз да разнообразя  Blush

Аз миналата седмица правих сладък картоф с морков и овесени ядки. Обелих го, нарязах го, същото направих и с морковите и като се свариха, добавих овесените ядки. Не помня сложих ли или не малко домат. Може и с ориз, вместо овесени ядки, примерно.

# 925
на нас сладкият картоф ни е любим. с него захраних, много е полезен. най-вървежната комбинация при нас е с авокадо. сварява се сл. картоф /за отрицателно време/ и добавям 1/2 сурово авокадо. иначе и с други зеленчуци става. има сладък привкус, който прави яденето доста по-приятно.  Peace

# 926
  • София/Сливен
Благодаря ви. Опитах го, доста е сладък. Но пък той не обича тиква в комбинация със зеленчуци, не зная дали е заради сладкия вкус. Яде я с голямо задоволство в кашите (оризова, просо, в овесената не помня дали съм я слагала). Така че очаквам подобна реакция и тук. Но ще пробвам.
amelie, ти този картоф как го вариш, необелен ли? Аз обикновените картофи винаги варя необелени и после беля и мачкам?

# 927
Благодаря ви. Опитах го, доста е сладък. Но пък той не обича тиква в комбинация със зеленчуци, не зная дали е заради сладкия вкус. Яде я с голямо задоволство в кашите (оризова, просо, в овесената не помня дали съм я слагала). Така че очаквам подобна реакция и тук. Но ще пробвам.
amelie, ти този картоф как го вариш, необелен ли? Аз обикновените картофи винаги варя необелени и после беля и мачкам?

мисля, че е по добре небелен, защото после ще изхвърлиш нишестето , отделено от него, с водата.
А ако решиш да го готвиш, като пюренце, свари го с малко вода нарязан на парченца и добави и моркова на парченца, водата като изври ,понамачкай  ги  или ги пасирай, и ще стане гладко  пюре.

# 928
Прочетох за авокадото, сурово ли го давате?
Искам да ви питам, искам да направя картофена крем супа за малкия, но се чудих дали мога да я направя с краве мляко или трябва с АМ?
Тук в Белгия варят картофите обелени и аз така се начух, доста по-лесно ми е  Laughing

# 929
Авокадото се дава само сурово, без да се подлага на термична обработка (иначе става много горчиво)  Peace

Доколкото знам АМ-то не се подлага на висока температура и освен това се консумира до час след като се разтвори

Общи условия

Активация на акаунт