Рецепти за домашни пюрета и каши

• 683 321
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 285
Според мен не е много добра идея да се дава захар и кисело мляко на 4-месечно бебе   Peace
И аз така мисля! Stop

# 286
Аз пък това за прокаралите картофи не го знаех  Rolling Eyes. С какво са вредни? В магазина био картофите са само в гацичка по 2.5 кг и още не съм й направила и половината дори, но имат малки кълнчета. Тъй като нямах идея, че им става нещо, съм й давала 2-3 картофа може би  ooooh!. Сега ще ги видя и ако всички са така ще ги изядем ние в най-скоро време, а за бебка ще търся от другаде да купувам по няколко картофа. Надявам се, че нищо няма да й стане.
Някой може ли да ми кажа как се добавя ориз към зеленчуковите пюрета? Защото четах, че като се пасра ставал лепкав, а искам сега като го въведа да й правя комбинации и с ориз. Ако купя брашно мога ли от него да добавям и как? А готова оризова каша става ли също?

# 287
Аз пък това за прокаралите картофи не го знаех  Rolling Eyes. С какво са вредни? В магазина био картофите са само в гацичка по 2.5 кг и още не съм й направила и половината дори, но имат малки кълнчета. Тъй като нямах идея, че им става нещо, съм й давала 2-3 картофа може би  ooooh!. Сега ще ги видя и ако всички са така ще ги изядем ние в най-скоро време, а за бебка ще търся от другаде да купувам по няколко картофа. Надявам се, че нищо няма да й стане.
Някой може ли да ми кажа как се добавя ориз към зеленчуковите пюрета? Защото четах, че като се пасра ставал лепкав, а искам сега като го въведа да й правя комбинации и с ориз. Ако купя брашно мога ли от него да добавям и как? А готова оризова каша става ли също?
Прокаралите картофи, както и зелените, съдържат соланин - duhi_puhi беше писала преди няколко дни. Днес взех смолянски, уж от производител. Ще ги кисна в студена вода и тогава ще ги дам. А аз, понякога, към зеленчуковите пюрета слагам оризова каша (безмлечна). Лесно и бързо Laughing

# 288
Аз пък онзи ден направих напитка от тиква и АМ за бебка - много й хареса. Grinning
3-4 парчета тиква, печена на фурна, се намачкват. Добавя се вода - например 120 мл. и се пасира. Стопля се и после се добавя сухото АМ.   chef

Това е чудесна рецепта!
Хранителна и полезна.

Между другото, защо темата не остане само за рецепти?
Действително има нужда точно от такава закована тема. 

# 289
  • До хладилника, който обичам
Между другото, защо темата не остане само за рецепти?
Действително има нужда точно от такава закована тема. 
Ще бъде. Въпреки че многократно имаше забележки по задни страници, това не се взе предвид, така че вероятно дискусията и въпросите ще бъдат отделени, за темата - под ключ с добавяне на нови рецепти по друг начин.

# 290
Едно въпросче за попарата. При условие, че не мога да намеря сухари за бебета, мога ли да използвам най обикновени сухари или пресен хляб от магазина? Не ми се иска заради съдържанието на сол което имат. Как мога да я приготвя?
Благодаря ви предварително   bouquet

# 291
Едно въпросче за попарата. При условие, че не мога да намеря сухари за бебета, мога ли да използвам най обикновени сухари или пресен хляб от магазина? Не ми се иска заради съдържанието на сол което имат. Как мога да я приготвя?
Благодаря ви предварително   bouquet
Е, едвали хляба има толкова много сол, не би трябвало да и попречи, но и други да си изкажат мнението Simple Smile Grinning

# 292
Oсвен сол, хлябът в магазина съдържа и по няколко Е-та плюс мая,  а често и захар!

# 293
То дори сегашното не е и хляб, чувал съм, че слагат и някакво картофено брашно, което е много ниско качествено ...  Confused

# 294
Днес захраних беба с каша от киноа. Сложих и ябълка. Стана много приятна и сладка каша. Ето и линк за тези, които се интерисуват http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=8410.
А що се отнася за забележките относно публикациите; аз нямам нищо против. Това за картофите не го знаех. Все пак трябва да се разискват и продуктите, от които се правят пюретата. Или предложете някаква тема, в която да се разискват тези въпроси. Като направите темата пишете да се запиша  Peace

# 295
Здравейте, направих преди малко пюре от ориз със спанак, но го пасирах докато беше топло, а и знаете как е с разварения ориз, стана много лепкаво. Едва ли ще го яде, то седи залепено за лъжицата.

Има ли начин да променя това? Да добавя нещо - вода, кърма, друго?  newsm78

За хранене на 8 месечно става дума.

# 296
  • До хладилника, който обичам
Добави вода, ДеЩо Simple Smile Ще се разреди. Оризът по принцип е склонен да залепва при пасиране заради нишестето.

# 297
По съвет на препатила отчетничка добавих кърма и стана перфектно на консистенция, детето изяде 75мл
По принцип симпатизирам на разделното хранене или по-скоро на принципа плодовете да не семешат с нищо, както и млякото, но няколко пъти правих на Ели зеленчукови с малко кърма и много и харесаха...

# 298
Здравейте,
много се рових в библиотеката, но не успях да открия отговора на моя въпрос: при положение, че съм захранила с първите храни, зеленчуци каша и плодове, ядем вече около месец, какво да включа месо или глутен, и колко да изчакам между двете?  Дано някой ме разбере ooooh!
Също така искам да попитам, вярно ли е, че по едрите бебета нямат нужда от каши? Защото ние сме доста едри и е искам да се помпа изкуствено. HugБлагодаря.

# 299
Здравейте,
много се рових в библиотеката, но не успях да открия отговора на моя въпрос: при положение, че съм захранила с първите храни, зеленчуци каша и плодове, ядем вече около месец, какво да включа месо или глутен, и колко да изчакам между двете?  Дано някой ме разбере ooooh!
Също така искам да попитам, вярно ли е, че по едрите бебета нямат нужда от каши? Защото ние сме доста едри и е искам да се помпа изкуствено. HugБлагодаря.
Зависи колко е голямо бебето Simple Smile Има си месеци за въвеждането и на двете..
Месо можеш да дадеш както и като една от първите храни по някои схеми (5-6м.), така и по-късно към 8-9м. ..
Глутен - обикновено го дават 7-9м. .. макар че аз го въведох чак на 10-11 Simple Smile
И не, не е вярно изобщо това за кашите. Бебетата имат нужда от зърнени храни, за да си набавят витамини от група Б най-вече..

Общи условия

Активация на акаунт