Рецепти за домашни пюрета и каши

• 687 994
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 780
Мег мерси за отговора.И аз горе долу се ориентирах-давала съм на малчо например цяло накиснато кашу,меко е да,ама дъвче и плюе Crazy,вече съм се видяла в чудо къде и как да ги слагам...някакви идейки Grinning
То и аз ги чукам с хаванче или ги меля на кафемелачката,ама номера е да са предварително накиснати за 6-8 часа,а от там идва и сложността и играта,или трябва да се смелят с нещо друго и не стават на прах или трябва да се сушат предварително Simple Smile

# 781
Здравейте,мами!Да ви попитам нещо,защото чета чета ама до никъде не стигам,пусто време...Дребното си хапва домашни манджи и понеже ще ходиме на море мисля да му направя домашни пюрета и да затворя в бурканчета.Например плодови-мисля да сваря ябълки,круши,моркови и да пасирам,след това мога ли да затворя бурканчета и да ги кипна малко да се вакуумират,защото все пак няма да се изядат веднага.Също мисля и за манджите така,смесвам каквото смесвам и кипвам.Или не е добра идея newsm78?Ще съм ви много благодарна ако ми отговорите.

# 782
Или пък можеш както ври да сипеш в бурканчето, затваряш и обръщаш с капачката надолу, пак ще вакуумира, така вкъщи правят сладко, но е привилегия на баща ми да ги затваря, че е много горещо  Laughing Получава се, майка ми така ми затваряше храна за гимназията, да си нося в общежитието, не е имало проблеми със затварянето на бурканчето  Peace

# 783
Момичета кажете нещо с което да въведа грахта.Някоя манджа в която да има грах.Хич не ми идва какво да му дам с грах тъй като аз самата не ям грах  Embarassed Simple Smile

# 784
Или пък можеш както ври да сипеш в бурканчето, затваряш и обръщаш с капачката надолу, пак ще вакуумира, така вкъщи правят сладко, но е привилегия на баща ми да ги затваря, че е много горещо  Laughing Получава се, майка ми така ми затваряше храна за гимназията, да си нося в общежитието, не е имало проблеми със затварянето на бурканчето  Peace
Лично аз не бих рискувала. По-добре няколко дена да яде купешко, отколкото да рискуваш да го натровиш.

# 785
Момичета кажете нещо с което да въведа грахта.Някоя манджа в която да има грах.Хич не ми идва какво да му дам с грах тъй като аз самата не ям грах  Embarassed Simple Smile

Ами аз грахта я слагам в зеленчукови супички (аз примерно я пасирам и става крем супа понякога), или пиле с грах. Зависи какво си въвела вече.

# 786

Kaртоф+морков+грах /ако си въвела месото, сложи и месце/. Това ми се струва класика Peace
Ако имаш нерви, добре ще е да махнеш люспите

# 787
Благодаря за отговорите.Въвела съм месо и ще пробвам с него.Дано да му хареса грах с месо и картоф.

# 788
здравейте,
сега ми попаднаха домашни сочни черешки, и се чудя какво мога да му направя от тях, стават ли за пюре, или за кисел дайте ми някаква идея че няма да държат много

# 789
Мами и аз да ви питам нещо!Бебо е на 7 месеца,много сме назад със захранването,досега съм му въвела само морков,тиква,картоф,ябълка и круша.Сега мисля да по4на каша оризова,после елда и т.н,но по-специално искам да ви питам за супите.Откога трябва да запо4на да давам?бабите ве4е ме натискат много за тия пусти супи,аз мислех,4е 4ак като го запиша на кухня,ама май по-рано трябвало newsm78И как то4но се прави въпросната супа?Само варени и пасирани зелен4уци заедно с малко от бульона ли?В смисъл подправки слагате ли или то ве4е си е въпрос на избор и вкус?

# 790
Според мен идеята на супата е да регулира стомахчето, ако бебето е предимно на твърда храна вече. Ако има само 1 или 2 заместени хранения, а през другото време е предимно на кърма/АМ - не виждам смисъл от тях. Пък и какъв е проблема вместо гъсто зеленчуково пюре, да го разредиш с вода и да му дадеш - нали това е супата.  newsm78
 На 7 месеца едно време ние сме били на общата маса направо, не на обща кухня.  Wink Затова са давали супа - да не е все твърда, запичаща храна.

# 791
здравейте,
сега ми попаднаха домашни сочни черешки, и се чудя какво мога да му направя от тях, стават ли за пюре, или за кисел дайте ми някаква идея че няма да държат много
Можеш да ги замразиш за по нататък, като просто им изчистиш костилките и ги сложиш във формички за лед. Ако бебето е по-голямо от 9-10 м. възраст може направо и сега да си му ги даваш сурови, само тях или в комбинация с някоя каша или зърнени ядки. Сигурно и за пюре стават, ама аз винаги съм давала само сурови плодове и не мога да ти дам съвет.

# 792
  • До хладилника, който обичам
Черешите най-добре се съхраняват задълго, като се обезкостят и се замразят - цели или на парчета. Колкото повече се обработват (обезкостяват, пюрират, варят), толкова повече намалява полезността им. Възраст за въвеждане - 8-10м е обичайно добре, като разбира се, се дават на достатъчно малки парчета или пюрирани, защото кожицата им може да затрудни някои бебета. Смята се, че не са чест алерген, т.е. повечето бебета ги понасят добре. Имат леко разхлабващ ефект при доста бебета (и възрастни). За поднасянето Звездичка! е казала Simple Smile аз лично дадох на парченца за дъвчене или на пюре, чисто или с оризова каша. Киселите не са ми сила, така че и с двете деца не ги уважавам твърде.

# 793
Черешите най-добре се съхраняват задълго, като се обезкостят и се замразят - цели или на парчета. Колкото повече се обработват (обезкостяват, пюрират, варят), толкова повече намалява полезността им. Възраст за въвеждане - 8-10м е обичайно добре, като разбира се, се дават на достатъчно малки парчета или пюрирани, защото кожицата им може да затрудни някои бебета. Смята се, че не са чест алерген, т.е. повечето бебета ги понасят добре. Имат леко разхлабващ ефект при доста бебета (и възрастни). За поднасянето Звездичка! е казала Simple Smile аз лично дадох на парченца за дъвчене или на пюре, чисто или с оризова каша. Киселите не са ми сила, така че и с двете деца не ги уважавам твърде.
моето бебче е почти на 6 месеца не знам дали мога да му ги дам сурови, а кисел обожава. мислех си дали ще стане да му ги сваря с много малко водичка и да го прецедя после и към водичката да прибавя малко царевично нишесте и малко АМ  newsm78 дали ще ми се получи  chef

# 794
да споделя за черешите че ми се получи Mr. Green много го ми хареса кисела, дори не мога да смогна да му го давам.
а сега да ви питам за картофа не иска и не иска да ми яде пюрето, мога ли да сложа нещо като сол, захар или масло в него за да го яде. правех го само картоф и АМ, а днес пробвах и с магданоз в него но реакцията беше същата Sick

Общи условия

Активация на акаунт