Рецепти за домашни пюрета и каши

• 683 896
  • 1 374
  •   2
Отговори
# 855
Само да споделя какво направих днес за закуска.

2 с.л фино смлени овесени ядки се варят 10 минути.
Прибавям намачкан  1/2 банан.
И една мерителна лъжичка АМ или 50 мл кърма.

Стана много хубаво и малката го изяде с кеф.

# 856
Само да споделя какво направих днес за закуска.

2 с.л фино смлени овесени ядки се варят 10 минути.
Прибавям намачкан  1/2 банан.
И една мерителна лъжичка АМ или 50 мл кърма.

Стана много хубаво и малката го изяде с кеф.
правила съм го и го правя още с различни вариации- вместо ядки слагам грис, макаронени изделия

# 857
Записче да следя темичката  Grinning
Досега давах предимно готови пюрета, защото кухнята ни е обща със свеки и не всеки път ми се готви там, но от миналата седмица имам уред за готвене на пара и въображението ми е голямо. Досега само зеленчуци съм правила, но мисля да пробвам и с пилешко филенце и рибка. Покрай Хелоуин му правих на два пъти тиква с картоф - стана много вкусно.

# 858
От снощи - пиле, ориз, булгур и тиква. Първо сварих пилето, после сложих тиквата и накрая ориза и булгура.

# 859
# 860
  • Бургас
Тани` ,вчера го направих и беше одобрено от малката. Благодаря за рецептата !  Hug

# 861
  • Бургас
С какво комбинирате риба? И може ли да бъде печена примерно,или е по-добре да е варена?

# 862
С какво комбинирате риба? И може ли да бъде печена примерно,или е по-добре да е варена?
със зеленчуци, мисля, че може да е и печена и варена....

# 863
  • София

И до днес рибата я комбинирам с грах с ориз. Тази комбинация много се тачи у дома.  докато не можеше да дъвчи хубаво пасирах граха на сосче и го омесвас с ориза и рибата
давала съм също риба+грах и картофи
риба с дом.сос някакъв, примерно лук, пипер, домати и задължително щипка захър, да притъпи киселкото от домата
майка ми прави за племеницата ми някаква рибена чорба, вътре слага разни зеленчуци, примерно борколи, морков и не знам какво още и застройва със сметана.

печена риба прояде сравнително скоро. до сега все й идваше по-суха и плюеше, за това й я варях отделно. хубавото на рибата е, освен, че е много полезна, че се приготвя изключително бързолятото редовно като се заиграехме на площадката и окъснеехме с обяда й приготвях риба, отнема не повече от 20 мин!

# 864
  • София
На обяд правя зеленчуково пюре, обикновено от картоф и морков. Обаче много ни запича. Пробвах да добавя тиква - още повече запек. Сега добавям броколи и като че ли има ефект, макар и минимален. Дайте идеи за нещо друго разхлабващо да добавям или правя от зеленчуци.

# 865
На обяд правя зеленчуково пюре, обикновено от картоф и морков. Обаче много ни запича. Пробвах да добавя тиква - още повече запек. Сега добавям броколи и като че ли има ефект, макар и минимален. Дайте идеи за нещо друго разхлабващо да добавям или правя от зеленчуци.
овес, глутен обаче трябва да си въвела...е то с него де

# 866
bora66, ние имахме подобен проблем. Давай тиква всеки ден в продължение на седмица. Примерно тиква + картоф/ тиква+карфиол и един малък морков/ картоф с тиквичка и т. н. за обяд, следобед круша или каша с просо и круша; сини сливи с грозде; тиква с ябълка или само тиква; можеш да смесваш с плода и овесени ядки. Спри за известно време всичко, съдържащо ориз, намали до минимум морковите, бананите. Добавяй в кашите парченце краве масло, а в зеленчуковото пюре - зехтин; Приготвяй зеленчуковите пюрета с водата, в която са врели овесените ядки. Аз давах и Биогая - по 5 капки на ден. Успех  Peace

# 867
Записвам се и отивам да ви чета подробно

# 868
мамчета, здравейте,
дали ще можете да ни помогнете? някой има ли рецептати подходящи за деца с алергия към белтъка на кравето мляко?  ние сме 9 месеца и малко и....... направо се чудя вече какво да давам  Rolling Eyes

# 869
мамчета, здравейте,
дали ще можете да ни помогнете? някой има ли рецептати подходящи за деца с алергия към белтъка на кравето мляко?  ние сме 9 месеца и малко и....... направо се чудя вече какво да давам  Rolling Eyes
ами то на тая възръст какви неща даваш дето пък да включват въобще белтък и то не преработен????
давай грис(пшеничен или царевичен), с плодове и малко олио за мазнина,може и всякакви макаронени продукти пак по същия начин, също така всякакъв тип сготвени зеленчуци и месо- аз лично мисля че има голямо разноообразие за храна в която да не присъства млечен елемент

Общи условия

Активация на акаунт