Рецепти за домашни пюрета и каши

• 685 561
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 120
офиоли, ето къде си била ти Wink Нашите консултанти казват да предлагаме вода/чай - ако е жадно детето, щяло да я пие. Да, ама то като не е свикнало да пие от шише, дори да е жадно, пак няма да пие. Мойто дети не иска шишето и това е! Като я предложа с лъжичка - пие.
Не мога съвсем да се съглася с теб. Моя син не искаше да пие от шишето, но когато беше много горещо около обяд пиеше, както и когато беше с повръщане и диария и се налагаше да му са даде рехидратин (което си е адска гадост) и си мислех, че въпреки че е жизнено важно, никога няма да го изпие - но - изненада!. А не беше още захранен.
Имай предвид, че децата са по-склонни да приемат, каквато и да е било течност, когато им е подадена с лъжичка. Така се дава вода, когато я отказват по всякакъв начин, а е важно да се приеме (примерно при висока температура).
Но нека не подценяваме децата си и не ги третираме като болни.

# 121
  • София
Относно замразяването на пюретата имайте в предвид, че трайността на замразените готвени храни е по-малка, отколкото на замразените сурови зеленчуци или месо. Замразени готови пюрета употребявам максимум до 2 мес. Иначе е доста по-практично и вкусът не се променя.

# 122
Благодаря за отговорите, момичета  Hug В чуденка съм, май ще замразя зеленчуците и после ще правя пюре  newsm78 Щото още не съм сигурна, точно кога ще ги ползвам.
Детето ми е много злоядо. На смесено хранене е, но с еднаква "охота" суче и пие АМ. Затова се чудя за захранването кога да е. Дари няма да й се отрази добре на апетита  newsm78

# 123
тази тема е страхотна!!!!  bouquetАз понеже съм решила да приготвям само домашна храна на бебка и съм убедена,че ще успея с ваша помощ.  bouquetЗапасила съм се с домашни(изследвани  лично от мен в ХЕИ Mr. Green)продукти и след седмица започваме. LaughingТепърва започвам да чета,че има много. Hug

# 124
bebeto_Maya, струва ми се, че темата не е за минерална вода, и още по-малко за скрити реклами  Wink

Както и да е. Моето питане не беше дали да му предлагам вода въобще, а дали водата, в която са врели зеленчуците/плодовете е подходяща за пиене от бебето. Или пък водата, в която е врял спанак (примерно) мога да сложа в картофите, за да стане пюрето с по-различен вкус!

Благодаря  Peace

# 125
  • До хладилника, който обичам
По принцип водата, в която са врели, може (даже е препоръчително) да се ползва за пасиране - част от минералите и прочее полезности отиват точно във водата. От друга страна, върти ми се нещо в главата за солите минерални - да не се пренатоварят бъбреците, ако пие такава зеленчукова вода Thinking
Ще се поровя, защото не съм уверена какво точно помня по въпроса. От една страна знам със сигурност, че съм срещала съвети, че такава вода може да се дава на бебето, от друга това със солите.

# 126
А бихте ли споделили някоя рецепта за домашно пюре с царевица? Предполагам замразена ще е по подходяща от тази в консерви. А люспите им не дразнят ли стомаха на детето?
В смес с какви други продукти е удачно да предложа кестен?   

# 127
От каква възраст може да приготвяме храната на децата със зехтин?Засега слагам само краве масло,
но ми се иска да знам и за зехтина.Благодаря предварително!

# 128
От каква възраст може да приготвяме храната на децата със зехтин?Засега слагам само краве масло,
но ми се иска да знам и за зехтина.Благодаря предварително!
От 8ми месец може екстра върджин. Слага се като е сготвено вече.

# 129
Авокадото е препоръчвано за бебешка храна.
Но как се приготвя? newsm78
Някой може ли да каже?

# 130
Някой може ли да каже?
Дава се сурово. Намачкваш го и това е.

# 131
Някой може ли да каже?

Може и да се смеси с някакъв друг плод, банан например за да е по-сладко.                                                                                                                                                                                                               

# 132
  • в шоки-land
а на колко месеца трябва да е детето?

# 133
Трябва да се внимава за количеството авокадо, което се дава. Мен лично ме е страх да давам повече от 1/4 на ден, защото с повече винаги се съпровожда с диария.

# 134
Е, страшни сте!  bouquet
Благодаря! Hug

Да обобщя-сурово авокадо, не повече от 1/4 на ден.

О`к.

А нещо по което да позная кое е узряло и кое има още да зрее? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт