Домакини 36 / с песен на уста, ще боядисваме яйца

• 35 932
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Честит празник на всички!Живи и здрави и дълги години да празнувате този ден.
Да почерпя и аз,че малката ми кокошчица и мама са ми именнички
Скрит текст:

Тук вали дъжд,гадно е,мрачно.Чакам мама да се обади по скайп и после ще ходим до църквата.
Сготвих свинско с ориз и много зелен лук,ама нали не опитвам за сол и съм го пресолила.МНОГО!!!Че допълнително си развих само бял ориз и го прибавих,дано се е пооправил.Иначе вчера ходихме на едното село и си набрах охлюви.За довечера ще ги панирам,сега стоят сварени и чакат да се наканя.

Калинке,къде се присети за тея виненки?Аз ги обожавам,даже като се върнем от църквата ще спретна една доза.Ако искаш рецептата-свиркай!
Имаше и още,ама все не помня бееее

# 496
Тити   bouquet
Хортензия много здраве и любов!

Бонболина да са ти живи и здрави именниците!

Искааааааам рецептатаааааааааа  Praynig
Козунака е изпечен - много е вкусен, но повече по този начин няма да го пека - ще го разделя на два малки. Формата ми е запазена марка  hahaha hahaha hahaha
Скрит текст:

# 497
Калинка

Скрит текст:

1 чаена чаша  вино
2 чаени чаши олио/мас(аз ползвам мас)
1 чаена чаша захар
брашно, колкото поеме за меко тесто
2 кутии локум
пудра захар за овалване
ванилия

Виното се смесва с олиото/маста,захарта добавя се постепенно брашно, докато се получи меко,нелепнещо тесто. Оставяш да почина 10-15 минути.Тестото се разделя на няколко топки, всяка от които се разточва на кръгъл диск с дебелина половин сантиметър. Кръгът се разрязва на триъгълници (10-тина на брой). В широкия край на всеки триъгълник се слага  плънката - парченце локум и се навива към центъра на кръга, така че да се получи кифличка. Сладките се редят в ненамазнена тава и се пекат в загрята предварително умерена фурна, докато хванат розов загар (необходимо е съвсем малко време). Готовите локумки се овалват още топли в смесената с ванилия пудра захар.

# 498
  • Fort Worth, TX
Адашке, и на теб честито.
Върнахме се.Нищо сериозно.Продължава с аб и му изписаха ксизал.
Аз сядам на велото.След това ще правя сладките на Джейми.Забравих да купя хартия за печене .Много съм зле.Вече трябва да си правя списъци.Ще подмазвам тавите и това е.На който му е къс акъла да са му дълги краката. Mr. Green

# 499
Благодаря!
А дали локума може да се замени с нещо друго?

# 500
Бонболина мнооооого БЛАГОДАРЯ  Hug
Креми бързо оздравяване на малчугана Praynig
Хортензия - тези баба ги правеше и със сладко, но локума е по-твърд и става по-добре.

# 501
  • при късмета
Оф, мъжо нещо и той се разкисва. Аз се разходих до пазара за мляко и бях решила и през църквата да мина. Такава опашка не знам откога не бях виждала  ooooh! Взех си върбички отпред и хич не чяках да вляза.
Люси, точно така е за църквите, по празници е ужас
Бях оставила шефа да гледа баща си и той се разправяше с него да го слага да спи като се върнах  hahaha Има да си връща детето  hahaha
Подквасих си мляко, рисуваха някакво яйце с баща му и дойде време да си пуснем филма.
Бонболина, да са ти живи и здрави именниците   bouquet
Калинка, да ви е сладко с козунака и на форма си е добре
До после  Hug

# 502
Бонболинка, здрави и щастливи да са ти имениците!
Мако, лошо е мъж да се разкисне, много лошо! Бетер деца са, ама щом Шефа е поел грижата:-)...
Аз дремнах с Ема, че снощи не ме остави. Нещо толкова жилаво има в носа, така хърка и се дави, че ходих одеве да взема Коларгол.
Хляба ми втасва, мариновах дроб по "тайна" ресторантьорска рецепта. Довечера ще го изпържа. Трябва и една супа да забъркам.
Мм вчера купи миксер, защото старият изгоря. Ще сложа маслото да се бие само, защото е с въртяща купа, а аз ще пия кафе, фръц!

# 503
  • София
Ехо, кой е тук и кой го няма.. Simple Smile
Бонболинке и на теб честит ти празник!   bouquet
Ходих на църква, имаше хора и опашка ама не много. Сутринта е било тълпа от народ, чух защото едни дами си приказваха. Запалих и свещички, така както сте ми поръчали.  Heart Eyes  Миросаха ме за здраве. Хубав празник. Кафенето пред църквата вече беше отворено и пих на въздух и едно хубаво кафе. Хора, деца, бебета, възрастни дами, господа, просяци, цигани, цветя, върба, венци, кой каквото си пожелае. Хубаво е! Само не мога да разбера тези млади момичета след като са тръгнали на църква, защо не зная какво да правят и как да поздравяват отчето....няма кой да им каже. Тяхна работа, ама неразбрана.
Сега започвам една торта за утре.  ooooh! Така не ми се иска....ама нямам начин.
Е, хайде до по-късно.
 Simple Smile

# 504
# 505
  • София
 Heart EyesЧестит празник на всички именници! Hug

# 506
  • Fort Worth, TX
Тук съм.Тъкмо слепих сладките и чакам тестото да втаса.
Здрасти, Люси.
Маре каква торта ще бъркаш?

# 507
  • София
Тук съм.Тъкмо слепих сладките и чакам тестото да втаса.
Здрасти, Люси.
Маре каква торта ще бъркаш?
Здрасти, Людачка!
Крими, снимай ги тези сладки да ги видя, не че ще ги правя, ама тъй де. Много са връткави, не са за мен.

Забърках по една книжка с прекрасни рецепти "Шоколад за модерни хора". Валето я има същата.  Моята този път е :" Лесна шоколадова торта", лесна, лесна, колко да е лесна.?? Пак си стоиш прав и си бъркаш с миксер. Има хубави продукти. Сега се пече, пък да видим.  Simple Smile

# 508
  • София
Марче, ти си майсторка, няма как да не се получи баш на теб!

Креми, равам се, че с малкия няма осложнения... Hug Ти утре в колко отиваш в болницата и колко време ще стоиш там...

# 509
  • София
Стоя в маршрутното такси... Отляво жената ухае на парфюм.... Отдясно мъжът със секси одеколон... Влезе бездомен... две минути... от всички мирише еднакво... Магьосник....

Общи условия

Активация на акаунт