сайта Booking.com

• 105 169
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Смятам да ви следя,темата ме интересува bouquet Правила съм резервация само един път и то за хотел в БГ ,след резервацията звъннах в хотела и хората ми потвърдиха ,че всичко е ок!При резервацията имаше изискване да попълня номер на карта и аз попълних ,имам виртуална карта!Захраних я с сумата за една нощ ,до деня на настаняването сумата не беше изтеглена, нито видях да е блокирана .После си върнах сумата от виртуалната карта към дебитната карта и това беше.Само ме тревожи например дали хотела ги пази тези информации за номера на карти?Как се контролира тази част с изтеглянето от моята банка?Как банката разбира ,че един вид аз съм съгласна сумата да бъде изтеглена , или блокирана ?Не трябва ли да има някакъв код с който да потвърдя изтеглянето,напромер получен от банката с временен смс ?Естествено ако не въведа кода да бъде анулирана резервацията?В противен случай въпросният хотел може да си тегли наистина каквото си иска и иди се разправяй newsm78

Вижда се номера на картата. В резервацията пише, някои са с промоция и нямат право на отмяна, сумата предполагам се тегли веднага. Има клиенти си получават на СМС съобщение за тегления, това са отношения с твоята банка букинга няма И НЕ МОЖЕ ДА ИМА общо. Други на имейл, пак си зависи от теб, ти какво ще изискаш от банката. Също знам авторизацията, някои казват, че им излиза като теглене, а сумата ние не сме я теглили. По-света практиката е, като си направят рез. и при пристигане всяко разплащане е с карта, но това не е популярно у нас. Единствено сме правили авторизация, сума която ако не е канселирана рез. и госта не пристигне, има право хотела да изисква като наказателна такса. Има хотели, при които не се изисква, кредитна карта и гаранция. Също винаги може да си се обадите на рецепция и да си направите по тел. резервация, като толкова ви притеснява видимостта на картата. Някои хотели въпреки, държат да се направи банков превод с % депозит като гаранция.  Peace

# 181
Здравейте!
Искам да букна един апартамент за семейство от 2 възрастни и 2 деца. Цената е различна в зависимост от хората, които се настаняват. В условията пише, че всички деца са добре дошли. Това означава ли, че мога да резервирам за двама, а децата са безплатно?

# 182
Добре дошли със сигурност не е същото като  безплатно

# 183
Здравейте!
Искам да букна един апартамент за семейство от 2 възрастни и 2 деца. Цената е различна в зависимост от хората, които се настаняват. В условията пише, че всички деца са добре дошли. Това означава ли, че мога да резервирам за двама, а децата са безплатно?

Oбади се в хотела да питаш. В стаята ако има 2 легла децата на земята ли ще спят? Зависи колко са големи децата, по закон до 2-3 години в кошара не плащат, за по-големи каквито са условията на хотела, при всички различно.

# 184
Апартаментът не е в хотел, а на частно лице - няма сайт и телефони за да се разберем преди резервацията. Условията ни устройват - спалня и разтегателен диван. Надали ще изнесат дивана, ако се настаняват двама  Laughing
В общите условия на Букинг пише, че цената за резервация /аз го разбирам и човечетата, които показват за бройката хора/ е за възрастни, а индивидуалните условия за децата са написани в политиката на хотела. Децата са ми на 6 и 9 години и както и да ги погледнеш са си деца / но не и бебета/.
Нямаше да го мисля толкова и щях да се преориентирам, ако мястото на апартамента не беше толкова удобно, а цената - толкова добра...

# 185
Ами деца на 6-9 се таксува като за деца, не без пари. Има хотели, които не приемат семейства с деца, уж да било тихо на другите клиенти, макар че от опит мога да твърдя, че децата са по-тихи.  Не знам защо предпочиташ да рискуваш да изпаднеш в конфликтна ситуация, или те е страх да не ти кажат, че се плаща и разчиташ да мине номера. Не разбирам защо не предпочиташ да питаш. Или клиенти, които правят рез. за един, идват двама, било и трима и казват, ние имаме рез. Имате, ще ви настаним но цената е друга.  Peace

Последна редакция: нд, 13 мар 2016, 09:23 от adelinda

# 186
  • София
Няма ли даден поне някакъв имейл за връзка? Преди пристигане и настаняване е редно да се осъществи някаква връзка, за да се уточни час на пристигане, в който да ви чакат, за да ви дадат ключа примерно.

# 187
Sweety_m, телефони ще дадат след като се направи резервацията. Преди това - не.
Adelinda, защо реши, че предпочитам да рискувам и не искам да разговарям със собственика? Точно, защото държа да съм коректна, а в същото време не са ми ясни условията, се допитвам до вас за съвет  Peace   

# 188
Едва ли единственото място, където е обявен апартаментът е букинг. Защо не потърсиш в нета? Може да нямат личен сайт, но има доста други сайтове, където предоставят инфо за мястото.

# 189
Апартаментът не е в хотел, а на частно лице - няма сайт и телефони за да се разберем преди резервацията. Условията ни устройват - спалня и разтегателен диван. Надали ще изнесат дивана, ако се настаняват двама  Laughing
В общите условия на Букинг пише, че цената за резервация /аз го разбирам и човечетата, които показват за бройката хора/ е за възрастни, а индивидуалните условия за децата са написани в политиката на хотела. Децата са ми на 6 и 9 години и както и да ги погледнеш са си деца / но не и бебета/.
Нямаше да го мисля толкова и щях да се преориентирам, ако мястото на апартамента не беше толкова удобно, а цената - толкова добра...

Тая работа се прави така - като търсиш, слагаш 2 възрастни и 2 деца и плащаш каквото покаже. КАто търсиш така, има големи и малки човечета, които показват капацитета на стата. Ако е частен апартамент, може да питаш собственика, но 9 г вероятно е достатъчно голямо за да се брои за възрастен.
Всичко друго си е тарикатщина и ако мине. Примерно отиваш ти сама, взимаш ключовете, после вмъкваш децата без да те видят... Това ли искаш?

# 190
Щом има цени за различна бройка хора, значи наема не е на апартамента, пък ако ще и 10 да са вътре.

# 191
Здравейте,

Направих резервация за нощувка в БГ хотел, като в началото при представянето на хотела пишеше "only pay if you stay" и че не е необходима карта.
Резервацията е за non-refundable стая.
Оказа се обаче, че няма да мога да ползвам резервацията и се опитах да канселирам, но естествено не мога, защото е non-refundable.
Искам да я освободя, за да не стои резервирана. Свързах се с хотела и ми казаха, че можело, но трбва сама да я канселирам, а системата просто не позволява.
И така в общи линии - предупредила съм хотела, но се притеснявам да не би в последствие да искат някакво плащане като санкция, макар че не съм оставяла детайли на карта, а само име, мейл и телефон.
Ще бъда благодарна ако имате коментари дали да направя още нещо, за да избегна евентуални санкции и искане на плащане...

Благодаря и хубав ден!

# 192
Ами смисъла на тези резервации е, клиента се настанява на по-ниска цена, но няма право да анулира. Интересно системата как те е пуснала да направиш рез. без карта, за този тип стая, защото друг начин да ти се вземат пари освен от карта не се сещам. Обади се на букинг щом хотела са казали, че няма проблем. Лично смятам, че са в правото си да си дръпнат парите хотела.

# 193
adelinda, свързах се с booking.
Обясниха ми, че няма проблем и ще анулират резервацията без такси и също така ще се свържат с хотела. Получих потвърждение за канселирането. Бяха много любезни.
Благодаря ти, че се включи  bouquet

# 194

Тая работа се прави така - като търсиш, слагаш 2 възрастни и 2 деца и плащаш каквото покаже. КАто търсиш така, има големи и малки човечета, които показват капацитета на стата. Ако е частен апартамент, може да питаш собственика, но 9 г вероятно е достатъчно голямо за да се брои за възрастен.
Всичко друго си е тарикатщина и ако мине. Примерно отиваш ти сама, взимаш ключовете, после вмъкваш децата без да те видят... Това ли искаш?
Разбира се, че не искам това. В моя случай пробвам освен 2 възрастни и 2 деца, също и 3 възрастни. Голямото дете броя за възрастен и чета условията на хотела дали малкото дете не е безплатно. В много случаи 1 дете под определена възраст е безплатно, зависи от хотела. Ако сложа 2 възрастни и 2 деца /естествено/ опциите за 3 възрастни не излизат. Не смятам, че е тарикатщина, още повече, че детето не ползва самостоятелно легло.   
Благодаря на всички за коментарите. Вече си направих резервация през друг сайт - този път букинг не ми беше в помощ  Peace

Общи условия

Активация на акаунт