сайта Booking.com

• 105 152
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Скрит текст:
Моят проблем всъщност не е в букинг, дори не знам дали имам проблем - резервирах стая, потвърдиха ми на мейла, дотук добре. Обаче до настаняването ми остана по-малко от седмица, а никой не ми дръпва или блокира пари от картата. Писах на хотела да питам дали всичко е ок, казаха ми, че не виждат кредитна карта през резервацията в букинг Rolling Eyes Помолиха ме да им дам данните, за да задържат сумата - направих го, потвърдиха, че са получили данните, но още не са ме чарджнали... Писах им (на хотела), ако има проблем, да се свържат веднага с мен, за да реагирам - никой нищо не ми пише. И сега не знам - да настоявам ли още пред хотела да ми вземат парите Mr. Green, да отивам направо ли, считайки, че имам валидна резервация, какво да правя? Освен това видях, че днес от букинг са правили авторизация на картата ми - може би от хотела са го поискали. Дали пък не е проблем, че картата не е кредитна, а дебитна и има ли изобщо проблем или напразно се главоблъскам? Хотелът е в Италия, ако това е от значение.

Ами всъщност букинг не прави авторизацията, а хотела. Имаш право да канселираш, до датата на пристигането, и за какво да ти дърпат пари. Не е задължително и авторизация да ти правят, явно защото си настоявала са ти направили.  Laughing Имаш си резервация, иди с принтирано потвърждение, макар и това да не е задължително.Имаш ли потвърждение от там на сетне тяхно задължение е да те настанявт.. Сума предварително не се тегли, освен ако не го пише изрично в условията на хотела.  Peace Приятно пътуване.  Hug

Много ти благодаря bouquet Отивам с принтираното потвърждение и това е. А за авторизацията - виждам през интернет банкиране, името на правилия авторизация е Booking.com Amsterdam NLDNL.

Хотела я прави, има право да борави с лични данни. Букинг мислеха да променят нещата и правеха анкети, не знам нещо на практика да е вече променено. Не разбирам защо изписва букинг.  Peace

Последна редакция: пт, 08 апр 2016, 22:49 от adelinda

# 211
  • Sofia
И за мен е странно. Бих писала на Букинг и бих ги разпитала.

# 212
  • София
Става въпрос за хотели в чужбина, затова питам дали някой е ползвал такъв трансфер.

Здравейте, не влизам често във форума и чак днес видях въпроса.
Ползвала съм трансфер от аерогара до хотел резервиран чрез букинг.
Първоначално се свързах с избрания хотел чрез електронно писмо, в което описах желанието си да направя резервация чрез системата на букинг за еди кой си период, но преди това ме интересува дали предлагат трансфер (не беше посочена подобна опция в букинг) от аерогарата до хотела и обратно и съответно на каква цена. Отговориха ми в рамките на работния ден с пълна информация и след това направих резервацията ни. Избраната дестинация беше Будапеща, хотела изпрати ВИП такси на предварително договорената в писмото цена да ни вземе от аерогарата. Останах приятно очарована, шофьорът ни очакваше на изхода с месингова табела с имената, след което ни занесе багажа до таксито и ни откара до хотела. Имахме възможност да платим лично на него или на рецепция. В нашия случай цената беше 60 евро (35 евро от аерогарата и 25 евро обратно от хотела). Ще се радвам ако съм успяла да ви помогна.

# 213
auto_bg , благодаря за отговора. И аз предполагах че трябва да се свързвам с хотела за да ми кажат цена, след като в букинг няма информация.
Добре е че получих отговор от някой който действително е ползвал такъв трансфер.

# 214
  • София
auto_bg , благодаря за отговора. И аз предполагах че трябва да се свързвам с хотела за да ми кажат цена, след като в букинг няма информация.
Добре е че получих отговор от някой който действително е ползвал такъв трансфер.

Информацията за хотелите в букинг се оставят от самите хотели, понякога не е пълна и тогава е добре да се направи запитване директо към мястото за настаняване. Забравих да спомена, че в моя случай имаше и с 10 евро по-евтин трансфер (за двама души), но не беше с опция да бъдем откарани директно до хотела и после да бъдем взети от там.

# 215
Здравейте мами! Предстои ми резервация на хотели в Индия, през Букинг.ком. Прави ми впечатление, че след като резервирам хотел ми изписва крайна цена която дължа, но без включени данъци и такси, които за хотел са около 23%. Това значи ли, че на място ще трябва да ги заплатя, отделно от крайната цена, която ми изписва Букинг, че дължа?!!1
Моля, някой с опит в резервациите ми помогне!
Благодаря!

# 216
Здравейте мами! Предстои ми резервация на хотели в Индия, през Букинг.ком. Прави ми впечатление, че след като резервирам хотел ми изписва крайна цена която дължа, но без включени данъци и такси, които за хотел са около 23%. Това значи ли, че на място ще трябва да ги заплатя, отделно от крайната цена, която ми изписва Букинг, че дължа?!!1
Моля, някой с опит в резервациите ми помогне!
Благодаря!

Aми то трябва да си го пише. За Дубай като съм гледала хотели, пише че се плащат някакви неща допълнително, освен цената, която ти е дадена като крайна. Като туристически данък и прочее, но го пише изрично, че се доплаща.

# 217
Ами работата е там, че не пише. Пише Цените са на стая за 2 нощувки
Не се включва: 8.4 % данък , 10 % местен данък . Какво значи това, че като се настаня в хотела, ще трябва да ги плащам ли?
Хайде, много от вас са резервирали с букинг. Помогнете!

# 218
Постни потвърждението на резервацията, като си скрий данните от кредитната карта и имената. Но най-вероятно това означава.  Peace

# 219
  • Milano
Не се включва: 8.4 % данък , 10 % местен данък . Какво значи това, че като се настаня в хотела, ще трябва да ги плащам ли?

Естествено, че си плащаш всичко. Написано е ясно.

В САЩ има 14,75% данък и 3,50$ на стая за ден за такса за престой.
Всичко това отделно от цената, която ти дава Букинг.
Заплащам всичко на място.

# 220

Естествено, че си плащаш всичко. Написано е ясно.

В САЩ има 14,75% данък и 3,50$ на стая за ден за такса за престой.
Всичко това отделно от цената, която ти дава Букинг.
Заплащам всичко на място.

Благодаря Ви!

# 221
  • София

Ако желаеш да получиш пълен и изчерпателен отговор за окончателната цена, която трябва да заплатиш за престоя си в избраното място за настаняване е най-правилно да зададеш въпроса си към администраторите в сайта. Попитай ги точно колко ще бъде допълнителното плащане на място в твоя случай.
Принципно до момента съм резервирала само хотели в Европа и единствено на място в хотела съм плащала туристическа такса на ден.

# 222
Имат ли имейл за проблеми и оплаквания? На телефона в сайта никой не ми вдига.

# 223
Имат ли имейл за проблеми и оплаквания? На телефона в сайта никой не ми вдига.

Не отговарят. Дори и да отговарят, нищо не правят. Не ви ли стана ясно, че букинг са измамници и всеки N-ти гори от тях?

# 224
Чак пък измамници. сега пак резервирах през тях. Не мисля да имам проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт