Майките страдат накрая

• 6 564
  • 146
  •   1
Отговори
# 30
write2katia, напълно съм съгласна! В държавата, където живея, повечето хора имат по 4-5 деца, а доходите им са доста по-скромни от нашите, но се оправят много добре, децата им са весели и задоволени, даже и с малкото. Дори и понякога да нямат ток и газ, семействата са сплотени и винаги се намират хора да помогнат на нуждаещите се и то без да им искат помощта (т.е. доброволно). Тук се смята за голям грях да си легнеш нахранен, а съседът ти да няма какво да сложи в устата си.

Затова казвам, че проблемът е другаде!

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 15:35 от lina_lina

# 31
  • София !
Е, нека раждат де, кой е казал да не раждат ?! Аз самата в първия си пост казах, че ако имам възможност, бих родила и 3-4-5 деца !! Въпроса обаче, не е, да ги родя и да приключа до там . Все пак трябва да им осигуря и бъдеще !! Е, да никой не е, застрахован, че недей Боже утре може да ти се случи същото . Става въпрос обаче, че не може да знаеш, че утре няма да имаш пари да си платиш сметките, че няма да имаш пари дори и хляб да си купиш и същевременно да си раждаш ли раждаш . Ей, това, не го разбирам  Naughty !!

# 32
write2katia, напълно съм съгласна! В държавата, където живея, повечето хора имат по 4-5 деца, а доходите им са доста по-скромни от нашите, но се оправят много добре, децата им са весели и задоволени, даже и с малкото. Дори и понякога да нямат ток и газ, семействата са сплотени и винаги се намират хора да помогнат на нуждаещите се и то без да им искат помощта (т.е. доброволно). Тук се смята за голям грях да си легнеш нахранен, а съседът ти да няма какво да сложи в устата си.

Затова казвам, че проблемът е другаде!

Вие осъзнавате ли какво пишете или просто трупате брой постове?!!
В коя държава си , че аз не мога да се сетя за някоя такава , каквато описваш. Тук , в Англия,  също раждаха като за световно ,за да вземат помощи и къщи , но вече се поспряха и започнаха да се замислят докъде ще им стигнат парите за дете и децата в такива многодетни семейства висят обикновенно в полицията и най -мекото , което мога да кажа е че ползват доста вулгарен речник. Далеч съм от уеднаквяването на многодетни семейства , на които им се е случило да раждат по често и на такива , където родители са преценили реално колко деца могат да гледат.
Моля ви осъзнаете се какви ги пишете и не бъдете толкова розово идеалистични.

# 33
И, какво като държавата е с отрицателен прираст? Това оправдава раждането на деца от родители, които не са в състояние да се грижат за тях и да покриват елементарни нужди? И, като какви ще израснат тези деца питам аз - заедно с Румъния сме на челните места по изоставени деца от 0 до 3 г. възраст, но какви възрастни ще станат от тях - убедена съм, че много малък процент ще успеят да се справят с живота си и няма да повторят упражнението и да затворят омагьосания кръг.

# 34
Axel, ами България като е най-бедната страна от тези в Европейския съюз, дай въобще да не раждаме деца. Откъде въобще имаме парите за горките дечица. Също така, в България е пълно с ограничени, неграмотни, ксенофоби, всеки трети е алкохолик, яде се нездравословно, главно поради бедност, как изобщо можем да имаме наглостта да мислим за деца. Какво бъдеще мислим, че им осигуряваме. Ще си тънат в същата тази бедност, ще си раснат неграмотни и ограничени, без пукната пара да пътуват и видят нещо.

# 35
Write2katia, ти въобще четеш ли или минаваш постовете на пръв поглед- аз говоря за хората в Англия , които само защото държавата им осигуряваше помощи се натискаха да раждат деца , за да си поддържат навиците и не работят. Не съм казала , че като България е бедна да не раждаме деца , но преди да ги създадем да си направим елементарна аритметика на не само финансови възможност , за да не ни заливат после с репортажи колко е изгоден бизнеса да се осиновяват бг деца в чужбина.
Отново подчертавам не съм против многодетни семейства , които са осмислили решението да имат деца . Моля , ако съм засегнала многодетна майка да бъда извинена!

# 36
Винаги съм се чудила на жени, които приемат ролята на люпилня, а нямат възможност да отглеждат нормално децата си.
Обяснявам си го с ниска култура, простотия и пълно безхаберие.

# 37
първо бързам да кажа, че не искам да засягам никого и думите ми не са насочени към някого конкретно.  Peace
много укори отнесе тази майка днес във форума. добра, лоша, умна, проста, ама майка, нали? и повечето майки тук, интелигентни, разумни и финансово осигурили децата си (казвам го без ирония), я осъдиха.
а всъщност малко видяха чисто човешката трагедия и безизходицата на тази жена.  Rolling Eyes

# 38
а всъщност малко видяха чисто човешката трагедия и безизходицата на тази жена.  Rolling Eyes

А защо мислиш, че малко са видели трагедията й?
И на мен ми се сви сърцето, когато прочетох историята й - и за нея, и за децата й.
Но нали създаваш дете/деца с ясното съзнание какво те очаква, какво би очаквало децата ти?

Ясно е, че никой не може да планира докрай, но има едни базисни условия, които трябва да присъстват, за да се решиш да създадеш дете, нали?

# 39
  • Велико Търново
Аз не мисля, че някой тук е казал да не се раждат деца. Моето виждане по въпроса е, че щом като съм трайно безработна - напр., едва свързвам двата края и подлагам детето си на елементарни лишения, не бих допуснала да имам второ, трето, пето...дете, поне докато не си стъпя на краката.
Както споменах, имам нагледни примери - една позната е с три деца, не работи/ не знам по какви причини, най-малкото дете ходи на детска градина/, бременна е с четвърто, децата ходят недохранени, с окъсани дрешки, а шоколад ядат само по Нова година Confused Ами, жал ми става и помагам когато и както мога, но не мога да кажа, че я разбирам и й влизам в положението, че допринася за положителния прираст...И наблюденията ми в работата сочат, че такива деца рядко се амбицират и стават преуспели хора - повечето остават слабо грамотни, започват с престъпни изяви и така....за съжаление..страдат повече децата.

# 40
axel_chiara2430, напълно осъзнавам какво пиша и не мога да разбера за какво трябва да трупам постове, някой ще ми даде медал ли,или що? Не можеш да се сетите за държавата, в която живея, защото културата Ви се ограничава със страните от Европейския съюз. Не съм идеалистка, а съм реалистка и се радвам, че живея в държава, в която човещината, чувството на срам и милосърдието са все още запазени !

Явно Вие не четете внимателно, защото казах, че проблемът е другаде, но не ми се губи време да обяснявам на такива, които само чакат повод да нападнат и обиждат хора, които не познават, не познават и положението им. На простака и 100 мнения да му дадеш, той си знае неговото!

# 41
  • Ямбол
Безобразието продължава в България :@ :@, докато едни крадат , други мизерстват и не могат да си спасят СОБСТВЕНИТЕ си деца!!!!
Това ли редно да става в ....!!!
Българио събуди се.

Освен, че това е редно, редно е и всики други деца, които живеят при нечовешки условия да бъдат отнети.
Така може би няма да има страдащи деца и родители превръщащи децата си в бизнес.

А този автор, в минутата, в която е пуснал темата, е напуснал форума и повече не му дреме кой как ще отговори на провокацията му.
Т.е. целта е ясна.

# 42
Ясно е, че никой не може да планира докрай, но има едни базисни условия, които трябва да присъстват, за да се решиш да създадеш дете, нали?[/i]
"Базисни условия'...?..? ..боже, ще умра...такова ограничено мислене, не можах да се въздържа.

# 43
А къде е родителската отговорност, когато създаваш поредното дете обречено на глад и мизерия? И не мога да си представя, че има деца, които да са щастливи и доволни от факта, че не си дояждат, нямат ток или вода у дома или пр. елементарни човешки условия.

# 44
write2katia, ай недей умира. Ограничено мислене за какво?

Да - да разполагаш с най-елементарното в дългосрочен план - жилище, професия, акъл ако щеш.
Щото и той е ресурс, който ако малко се впрегне и стават чудеса.

Общи условия

Активация на акаунт