Майките страдат накрая

• 6 470
  • 146
  •   1
Отговори
# 45
Аз се раздавах максимално  за семейството, но сега започнах да мисля и за себе си. Работя, излизам, купувам си нови неща и не правя всичко у дома. Колкото повече расте детето и аз ставам по-независима. Ако не живея живота си, след време ще осъзная, че съм изгубила.

# 46
write2katia, ай недей умира. Ограничено мислене за какво?

Да - да разполагаш с най-елементарното в дългосрочен план - жилище, професия, акъл ако щеш.
Щото и той е ресурс, който ако малко се впрегне и стават чудеса.

Така разбирам логиката на твоето мислене: хора, които нямат жилище и професия не трябва да създават деца. Само аз ли виждам колко ограничено е това мислене??

# 47

Да - да разполагаш с най-елементарното в дългосрочен план - жилище, професия, акъл ако щеш.

Така разбирам логиката на твоето мислене: хора, които нямат жилище и професия не трябва да създават деца. Само аз ли виждам колко ограничено е това мислене??

Какво ще им предложиш - да спят къде, да ядат какво? Екзистент минимум. А другото?
Явно съм ограничена, да. Толкова ограничена, че макар и финансово добре, не желая да създавам още деца, освен наличното.

# 48

И аз съм с ограничено мислене, но смятам, че хора без жилище и работа не трябва да създават деца. Когато си стъпят на краката - тогава. А и имането на деца не е задължително, нали

# 49
мисля, че едва ли има майка, която съзнателно да иска да отгледа детето си в мизерия. всяка жена се надява, че при нея нещата ще се развият за добро и ще даде най-доброто на децата си. когато е взела решение да роди второто си дете тереза може да е очаквала, че няма да го гледа в мизерия, но нещата да са се променили (принцът се е превърнал в жаба и се е изпарил с обещанията за хубав семеен живот).
момичето се е докарало до голяма мизерия. важното е да си стъпи на краката. все пак да не забравяме, че тя и психически не се чувства добре, което прави вземането на решения и стъпването на крака още по-трудно.
затова мисля, че малко помощ сега ще ѝ позволи да си вземе въздух, да се поуспокои и да реши как да излезе от ситуацията.
обяснението на причините, довели я дотук, нито ще ѝ помогнат, нито ще предотвратят такива случаи с други жени.  Peace

# 50
axel_chiara2430, напълно осъзнавам какво пиша и не мога да разбера за какво трябва да трупам постове, някой ще ми даде медал ли,или що? Не можеш да се сетите за държавата, в която живея, защото културата Ви се ограничава със страните от Европейския съюз. Не съм идеалистка, а съм реалистка и се радвам, че живея в държава, в която човещината, чувството на срам и милосърдието са все още запазени !

Явно Вие не четете внимателно, защото казах, че проблемът е другаде, но не ми се губи време да обяснявам на такива, които само чакат повод да нападнат и обиждат хора, които не познават, не познават и положението им. На простака и 100 мнения да му дадеш, той си знае неговото!

Хайде сега да ми отвориш мирогледа и да ми обясниш за коя държава става въпрос , географска ширина и дължина вкл., а и да ме запознаеш с култура и народопсихология .

Въобще не между другото научи се да контролираш изказа си , няма да продължа да го толерирам.

# 51
  • Габрово
Винаги ще има такива майки и семейства, не виждам как цялото население ще е с поне средна интелигентност, образование и сексуална култура, че да мисли и премисля колко деца и как ще гледа. Иначе, да се почва като в Швеция през 50-те години на 20 век - кастрация на бедните и необразовани жени, а?

# 52
Винаги ще има такива майки и семейства, не виждам как цялото население ще е с поне средна интелигентност, образование и сексуална култура, че да мисли и премисля колко деца и как ще гледа. Иначе, да се почва като в Швеция през 50-те години на 20 век - кастрация на бедните и необразовани жени, а?
+1. Или да им сложим условие да имат жилище и професия, ако нямат, никакви деца. Ще се реши и проблема с пренаселение на планетата, защото докато жените и мъжете се образоват в професия и си осигурят жилище, ако въобше, най-много да имат време за едно дете, на което 'да осигурят бъдеще' . Време и средства за повече няма да има. Отрицателен прираст навсякъде. Защо не вземете да го предложите на Световната Здравна Организация, ООН, Юнеско и още. Обаче си представям, че оттам ще ви кажат, вие чувате ли се какви нелепи неща предлагате.

# 53
  • Ямбол
Условия има и те са в закона за детето.
Ако едно дете живее в лоши условия, то трябва да бъде преместено в по-добри.

# 54
Дали разсъжденията на  защитничките щяха да са такива ако децата/майката бяха от ромския етнос?

# 55
  • Габрово
Условия има и те са в закона за детето.
Ако едно дете живее в лоши условия, то трябва да бъде преместено в по-добри.

С това съм абсолютно съгласна. Горният си пост написах провокирана от писанията на всички онези, които обясняват как всеки трябва да си прави сметката предварително - няма как да стане. Такова е положението - общество и държава носят на гърба си по-слабите и не го намирам за нередно, и хич не ми пука дали са роми или българи.
Само по-ситно трябва да може да се отсяват наистина нуждаещите се от тарикатите.

# 56
  • София

Какво ще им предложиш - да спят къде, да ядат какво? Екзистент минимум. А другото?
Явно съм ограничена, да. Толкова ограничена, че макар и финансово добре, не желая да създавам още деца, освен наличното.

Подкрепям мнението, че колкото и да обичаш децата, по-добре да останеш с едно, което да живее нормално, отколкото да създадеш пет, които да мизерстват.

# 57
Такова е положението - общество и държава носят на гърба си по-слабите и не го намирам за нередно, и хич не ми пука дали са роми или българи.

Обществото не е длъжно да плаща за малоумието на някого.
Има едно нещо което се нарича семейно планиране. Ако не може някой да си планира как да си гледа децата никой не му е длъжен....да плаща обществото, че някой го е засърбяло, айде няма нужда.

# 58
Такова е положението - общество и държава носят на гърба си по-слабите и не го намирам за нередно, и хич не ми пука дали са роми или българи.

Обществото не е длъжно да плаща за малоумието на някого.
Има едно нещо което се нарича семейно планиране. Ако не може някой да си планира как да си гледа децата никой не му е длъжен....да плаща обществото, че някой го е засърбяло, айде няма нужда.
Много точно казано.
Да, романтично е да се надяваш нещата да се оправят. Всяка майка се надява. Но не става само с надяването.

# 59
Малоумието на някого? Обществото да плаща за това, че някой го 'засърбяло'? Много крайни изказвания. Тъжно е, че така мислят много от вас. Всичко е хубаво да планираш, да имаш образование, пари, условия, но реалността е друга и всеки ден се раждат деца в семейства или без семейства, които не са с висше образование и които не живеят в къщи. Това са хора! Как ще обясниш на едно дете, че не е желано? По-голяма част от децата са непланирани, как можете да твърдите, че всяко едно дете трябва да е планирано иначе не заслужава да го има.

Общи условия

Активация на акаунт