Майките страдат накрая

• 6 559
  • 146
  •   1
Отговори
# 135
Това за социалната система добре, ама като вземе да се спекулира с нея става лошо.
Ето в посочения пример.
Общинско жилище (нали правим разлика със свободен наем и че огромната част се поема от социалната система) и без работа и второ дете.
Дори и да речем си търси работа, кой ще и гледа двете деца? Или то има кой да дава, що да не родя, 4-5.... щото в крайна сметка така излиза.
Добре сега е получила помощи, получила е и предложение от Социалните преди това за решение на проблема, но не я е удожлетворявало. На това му викам наглост с потърпевши .....2 деца.
И като свършат помощите тогава какво, пак ще се изтипосаме по телевизията.

# 136
'Изтипосаме' ...

# 137
изтипосам - представя в някакъв вид, изобразя, фотографирам

"Речник на редките, остарели и диалектни думи"

# 138
Разбрах думата, благодаря.

Като сте тръгнали да давате съвети (да си даваме половината пари на бедните и т.н.), да взема и аз да се включа. Идете в циганската махала да раздавате презервативи, свържете се с жената от Кнежа и й обяснете да не прави повече деца, по възможност мъж да не вижда повече, че човек знае ли. Какво сте тръгнали на нас, които сме си на топличко и осигуреничко пред компютрите, да обяснявате как трябвало и не трябвало да правят деца хората с минимални доходи. Някаква дейност развийте, всеки може да си приказва до безкрай.

# 139
A ne e li po-dобре журналистите наистина да насочат общественото внимание наистина към проблемите, вместо да търсят сензация.

# 140
write2katia, само ти приказваш до безкрай като гледам. Хората тук са заети да работят и да си гледат децата, пък ти, ако си някоя богаташка неработеща жена, би могла да се занимаваш с благотворителност. Четох, че си го правила - продължавай в същия дух. И на мен ми е жал за деца, но ако мога да помогна някак, бих предпочела направо да ги взема да ги гледам вкъщи... не да отбивам номера с умалели дрешки на моите собствени.

# 141
бонбонбон, ти пък четеш. Какво ми излизаш с номера, че си се преработила Simple Smile

# 142
write2katia, какво се заяждаш?
Откъде накъде ще ходя аз да раздавам презервативи или да казвам на някоя си колко деца да има? #Crazy

Аз съм си направила сметката, едно дете имам и точка. Peace
Защото съм отговорна и не разчитам нито на държавата, нито на случайни хора. И мъж нямам.

Другите, обаче,  не ме касаят и няма да ги подпомагам! Naughty

# 143
Аз съм активно търсеща работа безработна, за разлика от коментираната майка, която уж търси, но как - не е ясно. Аз лично не бих взела на работа човек, който има 2 деца и никаква идея кой ще гледа тези деца, докато тя е на работа. Да идва само да й давам заплата - не, мерси  Stop

# 144
Давам съвет подобно на друг потребител, който посъветва да дам половината пари за децата си на тези, които нямат достатъчно да си ги отглеждат. Защо да не дам и аз съвет, а само да получавам.

# 145
Ами като имаш бол пари - дай. Според мен на нормален човек неговото си му е най-мило и е преди всички останали. На такива безработни самотни майки се помага веднъж. Мисля, че това веднъж е било при първото раждане. А след второто какво да я правим - бурни аплодисменти за легалната просия ли? Толкова дрехи, обувчици, колички се разменят между работещи майки, това са елементарни действия, вършени по подразбиране. Защо тогава стават особено важни, геройски и наложителни, когато майката е бедна, многодетна, БЪЛГАРКА и не желае да работи? Ако беше циганка, досега да е удавена в плюнка.

# 146
И аз съм на мнение, че трябва да се помага, ако човекът е в моментна нужда, а не перманентна.
И аз имам едно дете, бих искала да имам повече, но предпочитам да го отгледам качествено и да му подсигуря някои основни неща, а не само до го храня до 18 г. и "аре бегай".

Общи условия

Активация на акаунт