Майките страдат накрая

• 6 571
  • 146
  •   1
Отговори
# 120
След 12 дни децата са върнати на майката.
http://www.blitz.bg/news/article/261887

# 121
След 12 дни децата са върнати на майката.
http://www.blitz.bg/news/article/261887

Благодаря!

До тук добре. Хубаво би било да се следи случая, а не както обикновено всяко чудо за три дни. И с еднократни помощи от добри хора се кара до време. Социалните биха могли да предложат някаква алтернатива на майката.

# 122
Аз съм ЗА да се раждат дечица и да се отглеждат с каквито и сили. Бедността може да е предпоставка за проблеми, но може и да даде стимул и амбиция. Има много примери на преуспели хора дошли именно от бедни семейства. 
Стив Джобс е един на 10000. Не се заблуждавайте. Бедните остават бедни в повечето случаи - причината е, че са свикнали с 2 никога не разбират какво е 200. Няма начин такива хора да си вдигнат стандарта. За да се вдигне стандарт, първо трябва да осъзнаеш ТИ самият какъв стандарт поддържаш и че има нещо по-добро над твоя стандарт. После трябва да осъзнаеш, че ТИ си този, които трябва да положи усилия за този стандарт, а не някой да ти го подари. В този ред на мисли - от семейство, което е отгледало децата си с помощи от държавата, почти няма начин децата да излязат от калта. Те винаги ще разчитат някой да им подари мизерните помощи, защото просто не знаят как да изкарат повече със собствения си труд.

# 123
  • Велико Търново
Мда... Confused имам много примери пред себе си/включително близки роднини, за каквито говори бонбонбон - на помощи разчитаха родителите, а в момента и порасналите им деца и техните деца са на същото дередже Confused Малко са тези, които преуспяват.

# 124
А защо всички тези съфорумки, които ни убеждават колко е хубаво да се размножаваме , безоглед на факта какво поколение ще създадем не вземат да отделят половината от доходите за децата си и да ги дават на тези , които раждат деца безразборно и по този начин и те да участват в отглеждането и радоста от още едно детенце и след време да ни обяснят каква радист им носи да отглеждат деца на всеки ъгъл...

# 125
Може да ги питаш в тази тема, Аксел.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=775868.150

Аз си казах мнението и ме оплюха подобаващо.

# 126
Axel, нали си плащаме данъците, това е принос. Как по друг начин да се дава на тези, които имат по- малко. А между другото съм забелязала, че точно майки с повече от едно дете и с възможности са склонни да участват в благотворителност.

# 127
За данъците нямаме избор.
Плащаме си, особено тези, които не работим в сивия сектор.

Аксел друго питаше. Naughty

# 128
Снощи гледах репортажа за майката и децата. Стана ми много тъжно.  Sad Далеч съм от мисълта да упреквам майката, но второ дете при такива обстоятелства е несправедливо спрямо децата.  Thinking

# 129
Axel, тази провокация няма да мине  Stop  Laughing

# 130
Не виждам нищо провокативно. Ако не се погрижиш за своето дете, за кого тогава? И коя си ти, че да държиш сметка на някого, че предпочита своето пред чуждото? Дай образованите и интелигентните да си хвърлят децата на произвола на съдбата, защото имало недотам образовани и интелигентни, които никога няма да излязат от дупката, ако ще яхта и милион евро да им подариш.
Има много, МНОГО голяма разлика между непревидено оставане без работа и трайна липса на такава. Човек, който не може да си даде сметка какво се изисква В ДНЕШНО ВРЕМЕ, за да се отгледа качествено едно дете, трябва да бъде внимателно следен да не се репродуцира. Защото няма той да си гледа детето, ами ще му го изгледат другите. Не виждам защо трябва да продължава възпитаването в ценности като "те другите/държавата ще дадат".

# 131
Axel, нали си плащаме данъците, това е принос. Как по друг начин да се дава на тези, които имат по- малко. А между другото съм забелязала, че точно майки с повече от едно дете и с възможности са склонни да участват в благотворителност.
А ако имат по-малко от едно дете?
Радвам се за децата, че отново са при майка им и дано майката да успее да си стъпи на краката. 

# 132
Аз съм ЗА да се раждат дечица и да се отглеждат с каквито и сили. Бедността може да е предпоставка за проблеми, но може и да даде стимул и амбиция. Има много примери на преуспели хора дошли именно от бедни семейства. 
Стив Джобс е един на 10000. Не се заблуждавайте. Бедните остават бедни в повечето случаи - причината е, че са свикнали с 2 никога не разбират какво е 200. Няма начин такива хора да си вдигнат стандарта. За да се вдигне стандарт, първо трябва да осъзнаеш ТИ самият какъв стандарт поддържаш и че има нещо по-добро над твоя стандарт. После трябва да осъзнаеш, че ТИ си този, които трябва да положи усилия за този стандарт, а не някой да ти го подари. В този ред на мисли - от семейство, което е отгледало децата си с помощи от държавата, почти няма начин децата да излязат от калта. Те винаги ще разчитат някой да им подари мизерните помощи, защото просто не знаят как да изкарат повече със собствения си труд.

Съгласна съм!
Това го установиха и много фондации и дарители, и спряха да подпомагат такива семейства, а започнаха да подпомагат надарени деца без оглед на произход и соц. статус на родителите.

# 133
Не виждам нищо провокативно. Ако не се погрижиш за своето дете, за кого тогава? И коя си ти, че да държиш сметка на някого, че предпочита своето пред чуждото? Дай образованите и интелигентните да си хвърлят децата на произвола на съдбата, защото имало недотам образовани и интелигентни, които никога няма да излязат от дупката, ако ще яхта и милион евро да им подариш.
Има много, МНОГО голяма разлика между непревидено оставане без работа и трайна липса на такава. Човек, който не може да си даде сметка какво се изисква В ДНЕШНО ВРЕМЕ, за да се отгледа качествено едно дете, трябва да бъде внимателно следен да не се репродуцира. Защото няма той да си гледа детето, ами ще му го изгледат другите. Не виждам защо трябва да продължава възпитаването в ценности като "те другите/държавата ще дадат".

За пръв път да съм съгласна с бонбонбон! Peace

# 134
намирам предложението на аксел именно за провокация. отговорът на въпроса дали една майка ще се погрижи първо за собственото си дете е ясен. както е ясен отговорът на въпроса дали ще лишавате перманентно собственото си дете, за да предложите на чуждото дете издръжка.
и, да, аксел, лишавала съм и моето дете, за да помогна на чуждо, когато съм преценявала, че така е редно. но не го правя редовно, тъпо и упорито, именно защото си живея със съзнанието, че има някаква социална система, за която допринасям. и че тази социална система ще осигури разпределение на средствата според нуждите на нуждаещите се. Peace

Общи условия

Активация на акаунт