Майките страдат накрая

• 6 610
  • 146
  •   1
Отговори
# 90
Янтра, има и учебници втора ръка, има и размяна на учебници, стига да има желание, ще се намери и начин.
като деца имахме по-малко съседче, на което подарявахме от нашите учебници след като мине годината (3 деца сме), давали сме дрехи и обувки на брат ми. майка му не се отказа, сама го отгледа. само тя си знае как и колко ѝ е било трудно. сега съседчето е голям мъж, с хубава професия и две дечица.

# 91
  • Пловдив
Янтра, има и учебници втора ръка, има и размяна на учебници, стига да има желание, ще се намери и начин.
като деца имахме по-малко съседче, на което подарявахме от нашите учебници след като мине годината (3 деца сме), давали сме дрехи и обувки на брат ми. майка му не се отказа, сама го отгледа. само тя си знае как и колко ѝ е било трудно. сега съседчето е голям мъж, с хубава професия и две дечица.
Едно съседче. А ако са 2-3-4-5? Дали пак би се стигнало до "с професия"?

# 92
  • София
По-горе се говори за жена, която е отгледала сама детето си, което е похвално, а не за жена, която въпреки липсата на доходи е родила второ или трето. Примерите са различни.

# 93
в същината си примерите не са различни. съседката ни беше на 19 години, влюбена в един пилот. идваше при нея, голяма любов, много пътувал и т.н. тя забременя и се оказа, че принцът е женен, имал семейство в друг град. изчезна. тя живееше само с майка си, жената беше инвалид. доволно мизерстваха и двете, с дете може да си представите как е щяло да бъде. сигурна съм, че е получила съвети да махне детето.  Peace
не ги е послушала, решила е да бъде майка и е успяла.
щом някои могат да се оправят с мизерията, и други могат. понякога имат нужда от малко помощ, но не значи, че ще отгледат клошари.  Peace

# 94
Е да ама съседката ти е имала майка си, докато жената с двете деца няма никого. И защо ли съседката ти не роди след година второ дете. Простичко е. Щото има глава на раменете си

# 95
Както казва една съфорумка, като имам едно дете, което отглеждам сама, мъж без презерватив няма да ме доближи! Wink

Така, че не пробутвайте тази теория, че на всеки може да се случи.

Не на всяка!
Само на такива, дето идея си нямат какво ще правят.
Другите вземат мерки.

# 96
Едно съседче. А ако са 2-3-4-5? Дали пак би се стигнало до "с професия"?

Много важен въпрос, може би най-важния...Аз не бих се справила ако имах 2-3 студента и още поне толкова деца в училищна възраст по едно и също време. Защото долу-горе така се получават нещата.

# 97
някак странно тръгнаха нещата в посоката, че едно дете, гледано в мизерия може, ама две са голяма грешка...като че ли бройката е важна. newsm78

# 98
Става дума за отговорност от страна на родителя. Ако не можеш да гледаш едно дете, за какъв правиш второ....
Грешка е да създадеш дете и да го обречеш да живее в мизерия.

# 99
някак странно тръгнаха нещата в посоката, че едно дете, гледано в мизерия може, ама две са голяма грешка...като че ли бройката е важна. newsm78

А не е ли? Thinking
Логично е като не ти стигат пари за едно, да не раждаш второ.
Нито едно не трябва да е в мизерия! Naughty

# 100
  • София
Разбира се, че бройката има значение, когато си притеснен финансово. Логично е, че колкото са повече децата, толкова повече са и разходите. И ако самотна жена остане с едно дете, никой няма да я укори, дори напротив. Всички се възхищаваме на майки отгледали сами децата си. Но да си самотна майка и да продължаваш да създаваш деца и да не взимаш мерки, няма как да го разбера.

# 101
Нито едно не трябва да е в мизерия! Naughty
Peace
ааа, значи ако си зле финансово, все пак едно дете може. че имаше по-горни постове, които въобще отричаха правото на хората с доста скромни финансови възможности да имат поколение.
шегувам се.
мисля, че да имаш дете/деца е много лично и индивидуално решение. трудно ми е да съдя хората, които имат повече деца и се затрудняват да ги гледат
(не говоря за онези примери от медиите на безработни неграмотни и с лека до средна умствена изостаналост ромки, които раждат по 14-15 деца)

# 102
Освен това тази жена, която стана повод за дискусията, е работила по програма за заетост, която обаче е била прекратена. Явно тя има желание да работи, само че работа там няма. Излиза, че не трябва да ражда повече, защото в града, в който живее, няма работа?

А защо самотни майки да не раждат повече от едно дете? Тази логика съвсем ми убягва.

# 103
Освен това тази жена, която стана повод за дискусията, е работила по програма за заетост, която обаче е била прекратена. Явно тя има желание да работи, само че работа там няма. Излиза, че не трябва да ражда повече, защото в града, в който живее, няма работа?

А защо самотни майки да не раждат повече от едно дете? Тази логика съвсем ми убягва.

Защото не могат да се справят финансово.
Какво не разбираш? Thinking
Деца без пари не се отглеждат!

# 104
  • София
Самотните майки няма лошо да раждат и по пет деца ако искат, стига да имат възможност финансова да се справят с отглеждането им.

Общи условия

Активация на акаунт