Майките страдат накрая

• 6 575
  • 146
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
О, ама ако въведете плащане за дете - аз съм насреща, 3 готови имам, пък за каузата още едно ще родя Mr. Green Не съм изобщо съгласна държавата да плаща и от моите данъци за всяка, която не знае какво е контрацепция. Пък аз, тъпата, даже детски не взимам. Да си правят сметката като се плодят. И спрете да ми излизате с филма, че децата не са виновни - и моите не са, да дават и на тях.

# 76
  • Габрово
Янтра, ама да дават и на твоите, нищо против нямам. В белите държави дават на всички.
Ама пък твоите деца нали си имат родители, които са си направили сметката преди да ги създадат, как ще ги гледат без да чакат помощ от някого.

# 77
Тук не стaвa думa дaли си зaстрaховaн или не. Стaвa думa зa нещо съвсем друго. Дa aко съм временно без рaботa бих се нaдявaлa нa солидaрнaтa системa, но дa си сaмотен родител, дa нямaш доходи и дa искaш и решиш дa имaш второ дете....не е въпрос нa социaлност,a нa нещо много по-дълбоко
Майката, която е повод за тази дискусия, никъде не се казва, че е без доходи. А самотни майки колкото искаш, някои от тях дори са по-добри майки от някои с партньор. Аз не бих нарекла 'добра майка' жена, която ще възпита децата си в такова отношение: който не е като нас, еле пък без пари, не заслужава нищо.

# 78
  • Пловдив
Янтра, ама да дават и на твоите, нищо против нямам. В белите държави дават на всички.
Ама пък твоите деца нали си имат родители, които са си направили сметката преди да ги създадат, как ще ги гледат без да чакат помощ от някого.
Точно така, гледаме ги. Не взимаме никакви помощи от държавата. Единствен "келепир" от броя деца са ми повечето точки в класиранията за градина.

# 79
  • Ямбол
....
Майката, която е повод за тази дискусия, никъде не се казва, че е без доходи. ....
Е, как да не се казва. Какво означава за теб, че не е доказала доходи. Има доходи, ама не може да ги покаже. Краде ли, какво прави?

Аз пък не бих нарекла добро възпитание на деца, които виждат, че майката не може да се справи и продължава да прави деца. Добре че и двете са момчета и трудно ще се възползват от майчиния пример, който гарантирано копират децата.

# 80
О, ама ако въведете плащане за дете - аз съм насреща, 3 готови имам, пък за каузата още едно ще родя Mr. Green Не съм изобщо съгласна държавата да плаща и от моите данъци за всяка, която не знае какво е контрацепция. Пък аз, тъпата, даже детски не взимам. Да си правят сметката като се плодят. И спрете да ми излизате с филма, че децата не са виновни - и моите не са, да дават и на тях.

Възхищавам се на такива майки като Янтра bouquet, които съвсем отговорно раждат деца, защото имат ресус да ги отглеждат.  
И ако някой като Янтра , недай си Боже Naughty,  изпадне във временно затруднение, с радост бих помогнала. Peace
Защото тя ще отгледа също отговорни, образовани и възпитани хора. Peace

Но за други, дето едно не могат да гледат, без значение дали са българи или цигани, все са маргинали за мен, а раждат второ, че и следващо, не бих помогнала никога! Naughty
И съм "за" да се отнемат децата на всички, които не могат да осигурят грижа, та белким се спре това безконтролно размножаване. Twisted Evil

България, дори с отрицателен прираст, няма полза просто да се раждат  хора, които няма да бъдат полезни, а ще тежат на останалите съвестни хора.

# 81
На майката е опитано да се помогне, но не е станало по нейните изисквания според откъслечната представа, която успях да добия. Млада е и е следвала нагона си, но наистина е трябвало да бъде по-предпазлива след като има детенце, на което е единствен родител. Романтичността може да е и положително качество, но когато е съчетана с други житейски обстоятелства, става проблем.
Оттук насетне какво следва?
Около мен примерите на обмислена и планирана многодетност стават все повече и се радвам за всички мои приятели, взели подобно решение за семействата си. И никой от тях няма идея за де родоразширява, за да се добере до социалната софра.
Солидарността при толкова бедна нация, каквато е нашата обаче вреди и демотивира малкото, които пълнят кацата. Помощта не трябва да се случва на всяка цена. Дано това момиче да си е извадило изводите и да има възможност да си стъпи на краката, за да си вземе детенцето. Най-вече дано това детенце да не получи сериозни емоционални травми заради създалата се ситуация.

# 82
  • София
Няма лошо държавата да помогне на тази самотна майка, изпаднала в нужда, но ще се появят още стотици такива майки "самотни", които имат по три-четири-пет деца и които ги раждат само за това, да получават детски и помощи.

# 83
не мисля, че тази майка точно е родила децата си, за да получава помощи.
вчера гледах репортаж за семейство с 4 деца, 5-то на път, живеещо с доходи между 600-800 лева на месец. сигурно им е трудно на хората, но имаха хубав спретнат дом и ухилени дечица. социалните ги посетили за всеки случай, като установили доходите им.
честно, не знам как се справят. аз с повече от тях и едно дете едва успявам  Embarassed

# 84
Точно така. Да имаш добри доходи и да мислиш, че си си планирал всичко не те прави автоматично добра майка. Ккакто и това да останеш без пари не значи веднага, че не можеш да бъдеш майка въобще, или да си ограничиш колко деца да имаш. Парите са добре дошли, но не са всичко, необходимо на децата или предпоставка за всичко необходимо за децата. Освен това примера с тази специално майка не е свързана с живот на помощи, в мизерия и в колиба, не разбирам защо постоянно се намесват примери с хора, които мизерстват с поколения т.е. роми.

# 85
Парите са добре дошли, но не са всичко, необходимо на децата или предпоставка за всичко необходимо за децата.
Би ли ми обяснила как се гледа дете без пари, при условие, че всичко в този живот струва пари. Наистина ще ми е интересно.

# 86
Става дума за пари в смисъл на много пари. От няколко страници масово се повтаря, че трябват много пари, професия, жилище, осигурено бъдеще, за да имаш дете. Има примери на хора, които отглеждат децата си с минимум, без да просят или само на помощи, които се справят не по-зле от тези с 'всички екстри'. Няколко потребители изразиха мнение, че ако нямаш достатъчно, за да осигуриш бъдеще на едно дете, къде са тръгнали да имат повече. С това не съм съгласна, но вече само се повтарям. Не съм, не съм, не съм съгласна, че на някой трябва да му се казва не трябва да имаш дете заради твоята финансова ситуация!

# 87
Това за многото пари е лична твоя интерпретация. Говорим за възможност или не да издържаш едно дете. Смяташ ли, че липсата на електричество вкл тази възможност. За бога, как се приготвя храна, какс е отопляват тези хора.

# 88
Titina, въпрос на разбирания, приоритети и стандарти.
ако питаш баба ми, липсата на електричество не е фатално и от това не се умира. и до днес живее в кирпичена къща в едно затънтено северозапазно село, без вода и канализация и с редовни спирания на тока (повече го няма, отколкото го има). все настоявам да дойде при мен, но тя казва, че няма какво да прави в града, там ѝ било спокойно. детството ѝ е минало така, били са 5 деца.
деца може да отгледаш и с малко. за мен е важно децата да са добре нахранени, на сухо и топло, после да са облечени чисто и прилично, а след това - да получат образование.
но ако се меря с някой, чието дете посещава супер луксозна чдг с ранно езиково обучение, същото бива карано всяка сутрин с джип, току-що слязъл от производствената лента, облечено в последните модели армани, ами сигурно ще изгледам голяма мизерница...

# 89
  • Пловдив
За мен е важно децата да са добре нахранени, на сухо и топло, после да са облечени чисто и прилично, а след това - да получат образование.
Така де, образование. Мисля поне средно е задължително. Учебниците са безплатни до 4ти клас. После?

Общи условия

Активация на акаунт