Майките страдат накрая

• 6 562
  • 146
  •   1
Отговори
# 105
Хайде да спрем с тези генерализации. Деца без пари не се отглеждали. Без пари не може да се живее, никой не го поставя това като спорен момент. Но могат да се отглеждат и с малко. Не е редно да заявяваш на някого, че не е трябвало и не трябва да ражда деца, защото през април месец еди коя си година доходът му е спаднал до минимум. Въобще не е наша работа да определяме кой, как и защо да има или да няма и колко деца. Слава богу, все още такава директива не са ни спускали от никъде.

Дано жената успее да започне нова работа, ще се оправи дори и да взима минимална заплата.

# 106
  • Пловдив
Добре, конкретната да я оставим, то ще се види. Аз принципно протестирам срещу висенето на социалната система. И ако с едно дете мога да го оправдая, всеки прави грешки, то с повече - не, грешките стават система.

Ама то аз, аз!, глупавата съм виновна, че съм женена, децата имат баща и го пише в акта за раждане. Трябваше преди охо години да не се женя, децата да не се припознати от баща си, сега щях да съм самотна майка на три деца.

# 107
Добре, конкретната да я оставим, то ще се види. Аз принципно протестирам срещу висенето на социалната система. И ако с едно дете мога да го оправдая, всеки прави грешки, то с повече - не, грешките стават система.

И начин на живот!

# 108
Янтра, не разбирам много позицията ти.  Peace
много е хубаво, че си имаш три дечица и мъж, с когото да ги отгледаш. да сте живи и здрави пожелавам. но не всички жени имат подобна съдба, трябва ли да им навираме щастието си в очите им за назидание, щото видиш ли при тях е друго?
никой не е застрахован срещу това да "увисне" на социалната система. аз не съм я ползвала досега, дано не ми се налага. не съм си взимала и еднократната помощ при раждане, защото имах достатъчно за бебето и реших, че не е нужно да бъда на принципа "ами нали дават", другиму може да са по-нужни.  Peace

# 109
Абе ще каже човек, че е задължително да имаш повече от едно дете! ooooh!
Такива въпроси задавате!

# 110
хепи, не задавам никакви въпроси. както казах, за мен това дали и колко деца е много лично решение и съм против с лека ръка да съдим хората за тези им решения.

# 111
Не ги съдя, но нямам желание да поема техните задължения и отговорности.

# 112
  • София
Никой никого не съди. Всеки е свободен да си ражда колкото деца поиска и може, но да си ги гледа и издържа самостоятелно, без да чака държавата да се грижи за неговите деца.

# 113
държавата се грижи за всички, в по-малка или в по-голяма степен. мисля, че има негативно настроение към тези, които се ползват вповече от социалната система.
защото повечето хора я ползват под формата на майчинство, здравеопазване (някакво), държавни/общински дг и училища, общински детски кухни, инвалидни и наследствени пенсии, ... всичко това е социална система.
и не разбирам защо ако някой има нужда да я ползва повече, вече става безотговорен, безразсъден или неудачник, на който никой не му бил длъжен.  Peace

# 114
  • Пловдив
Янтра, не разбирам много позицията ти.  Peace
много е хубаво, че си имаш три дечица и мъж, с когото да ги отгледаш. да сте живи и здрави пожелавам. но не всички жени имат подобна съдба, трябва ли да им навираме щастието си в очите им за назидание, щото видиш ли при тях е друго?
никой не е застрахован срещу това да "увисне" на социалната система. аз не съм я ползвала досега, дано не ми се налага. не съм си взимала и еднократната помощ при раждане, защото имах достатъчно за бебето и реших, че не е нужно да бъда на принципа "ами нали дават", другиму може да са по-нужни.  Peace
Аз, освен, че имам мъж, съм образована жена с професия. И ако нещо се случи - да, определено ще бъдем по-зле финансово, но изобщо не ме бъркай с въпросната. Не съм започнала да се размножавам на ... не знам, 18, а на 26 години с обмислено взето решение за три деца, всички са планирани. Изобщо няма да увисна за дълго на системата. Ако въобще успея да се доредя за някаква помощ.

Позицията ми е, че тази жена изглежда безпомощна, неориентирана, безотговорна. Имаш едно дете, едва си държиш главата над водата. За какво ти е ОЩЕ едно? Още преди второто е в общинско жилище, по програма за временна трудова заетост.

# 115
държавата се грижи за всички, в по-малка или в по-голяма степен. мисля, че има негативно настроение към тези, които се ползват вповече от социалната система.
защото повечето хора я ползват под формата на майчинство, здравеопазване (някакво), държавни/общински дг и училища, общински детски кухни, инвалидни и наследствени пенсии, ... всичко това е социална система.
и не разбирам защо ако някой има нужда да я ползва повече, вече става безотговорен, безразсъден или неудачник, на който никой не му бил длъжен.  Peace

Така ли? Thinking
За мен държавата изобщо не се грижи!
Ама никак!
Нито детски получавам, сама си отглеждам детето Naughty, нито ЛЛ ме търси за някакви прегледи.
Слава Богу, имам си допълнително здравно осигуряване, но по линия на работодателя и от там ползвам здравна помощ.
Болнични, ако ползвам съм на минус, затова се въздържам.
За майчинство - преди 15г. беше МРЗ, така че и от там съм била ощетена.
А всеки месец ми правят удръжки, колкото една МРЗ.

Но аз не разчитам на държавата, държа да подчертая!

И да, всеки, който основно разчита на социалната система, а е здрав и прав, е безотговорен!

# 116
  • София

Защото една голяма част от хората се справят сами, борят се, работят, издържат семейството си и плащат данъци, а друга част създават безразборно и безотговорно деца и чакат само на социални помощи.

# 117
Темата както обикновено става се е отплеснала.  Grinning А какво стана с конкретния случай?  Thinking

# 118
В конкретния случай - хората помогнаха, да видим майката как ще се справи занапред. Thinking

# 119
В конкретния случай - хората помогнаха, да видим майката как ще се справи занапред. Thinking

В смисъл как помогнаха? Децата бяха взети от майката. Върнаха ли ги?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт