ВИДЯХТЕ ЛИ ТОВА?

• 10 741
  • 166
  •   1
Отговори
# 105
И какво като ѝ съберете пари на тази Тереза?
Догодина като роди трето, пак ли ще събирате?

Аз към безотговорни индивиди съм крайно нетолерантна. Naughty

Мога да помогна на хора, които са изпаднали във временно затруднение, поради болест или друг инцидент.
Но такива , които знаят, че не могат едно дете да гледат, пък раждат второ, трето и т.н., не ги жаля, нито децата им.
След време децата стават същите паразити, защото това са видяли и разбрали.
Че има добри хора, които ще им помагат винаги. ooooh!
Чукай на дърво да не ти се случи нещо като на Тереза, никой не е застрахован. За разлика от многото изложени напоследък случаи на семейства в нужда, на нея най-много й съчувствам, защото тя не иска да живеее на нечий гръб, а само първоначално подпомагане, като след това иска да работи, за да издържа децата си. Всички други сълзливи репортажи за хора, които нямат средства поради една или друга причина и децата са лишени от едно или друго мога да подложа на съмнение - тази сутрин пак имаше за едни дето нямали покрив след пожар, ама на първия етаж не се живеело, щото на децата им миришело на изгоряло, та средства молят да си направят покрива. Ми има застраховки бе господа! Освен това има работещ баща, майка, децата се подкрепят взаимно. Тях толкова не ги мисля. Но според мен при Тереза нещата са други. Жената е свястна, очевидно някой мръсник я е изоставил и сега тя вместо да направи същото с децата си се бори за достоен живот заедно с тях.

# 106
Какво се е случило на Тереза?
Родила, без да има нужните средства да отглежда 2 деца?
Еми няма как да ми се случи това, няма да чукам на дърво.

# 107
  • София
Мислиш, че няма начин да забременееш и в 4-тият месец от бременността ти мъжа ти да се влюби безкрайно в някоя от КМ да речем  Mr. Green И да те зареже е така просто, безз да му мигне окото опиянен от любов. Измислих си го сега, нищо общо няма с Тереза, но не е невъзмоно, нещо повече- подобен сценарии е нерядко срещан, особено пък при такива, които са решили, че са с любовта на живота си пък  и тя с тях форевър и са решили да оставят бременност без брак.

# 108
Убедена е, Джералдин.

# 109
Мислиш, че няма начин да забременееш и в 4-тият месец от бременността ти мъжа ти да се влюби безкрайно в някоя от КМ да речем  Mr. Green И да те зареже е така просто, безз да му мигне окото опиянен от любов. Измислих си го сега, нищо общо няма с Тереза, но не е невъзмоно, нещо повече- подобен сценарии е нерядко срещан, особено пък при такива, които са решили, че са с любовта на живота си пък  и тя с тях форевър и са решили да оставят бременност без брак.

За твоя информация, отглеждам си детето сама. Peace
Бащата го помолих да се изнесе, по ред причини.
С други мъже не желая да се занимавам, нито деца да имам повече.
Сама мога да се грижа за едно.
Но отговорно и докрай. Peace

# 110
  • Под липата

Точно подобен сценарий се разви преди известно време, ща, не ща, пред очите ми. Жената е образована, с добре платена работа, интелигентна. Има един неуспешен брак  и дете на 5 години. Първият й мъж реши, че не желае да живее в България, замина, уж, да проправи пътя на семейството зад граница и ...там си намерил една рускиня на която на две, на три също направи дете. Разведоха се. Моята позната стоя сама близо 2 години. После се появи един нейн колега, ерген, обаятелен, който умее да сваля звезди. Тази, иначе много здраво стъпила на земята жена разцъфтя и... забременя. Когато влезе в шестия месец, колегата се влюбил - в друга  Rolling Eyes и изостави бременната си изгора. Добре, че познатата ми има сестра, майка, баща, които са добре финансово и много и помагат. Детето се роди, без бащата да го е виждал поне веднъж.
 Та, така - животът е шарен.

# 111

И никога няма да останеш без работа? И ще си винаги здрава и права? И майка ти и баща ти са безсмъртни. И никога живота на теб няма да ти поднесе неприятна изненадка и точно в този момент да останеш без пари и тогава да почукат бойките каки от социалното и да дадат детето ти на добри хора за 500лв. на месец?
Недей така, че ставаш смешна ....освен че предизвикваш оня горе...

# 112

И аз така..бях Simple Smile. Сега гледам второ...страшна сладурка, резултата от Незнайно как връхлетяла ме любов.. Никога не казвай- никога newsm78

# 113
Не ставам смешна, Герри, защото не говоря наизуст.
Имам пари , в случай, че остана без работа, за доста време, да кажем поне 5 години.
Ако пък се разболея, имам добра здравна осигуровка.
Ако пък умра, детето ми има какво да наследи от мен.
Така, че моето дете е подсигурено.
Но не съм чакала държавата или някой друг да ми дава. Naughty

# 114
  • Пловдив
"...да оставят бременност без брак."
То па щот като е с брак, не може да те зареже също толкова лекомислено и да останеш без пари да си плащаш тока.
Колкото до Тереза, не я познавам, не знам що за човек е и как социалните са взели решението си, но си мисля нещо друго: дали не е възможно решението да е взето само по причина, че настанените в приемни семейства деца получават повече средства - ежемесечна издръжка, докато трае настаняването (не говоря за заплатата на приемния родител, тя е отделно и беше обсъдена - дет` се вика, работни места се създават Wink),  докато на рождения родител се отпускат точно определени, по-малки по размер помощи? В нейния случай - т.нар. "социално майчинство" и детските, най-много и някоя еднократна помощ, плюс еднократната помощ за самото раждане и това е.
Че не е таман да се настанява в приемно семейство за щяло и нещяло, не е. Питам дали мотивът не е само този и дали не е станало с нейно одобрение, като уж по-добър вариант.  Rolling Eyes

# 115
Понякога трябва наистина много малко, за да помогнеш на един човек. Отказана помощ може да катурне човек в дупката завинаги. За кого е полезен такъв човек после и какво говори за нас като общество? Ние сме преди всичко хора, за да си помагаме. Много лошо впечатление ми прави как точно майки и жени могат да са толкова коравосърдечни и назидателни. Хората явно са доста оскотели и обеднели душевно, овълчили са се.

# 116
  • Earth
Само да ви кажа, че днес часовете между 9 и 14 Тереза ще прекара с децата си и ще има възможност да кърми малкия.
Това е много хубаво , обаче и за двете дечица не е добре да живеят откъснати от майка си и разделени в 2 семейства. Представям си какво е в главицата на четиригодишното момченце......Къде тук е защитеният интерес на децата, на който  би трябвало да се акцентира в социалната ни политика? Дано като се разшумя толкова и нещата на Тереза да се подредят. Мисля, че тя го заслужава.

Аз освен това се и чудя, как за бога откъсваш кърмаче в първите му дни от от майка му? Нямаше ли някакво звено където майката може да пребивава заедно с детето/децата си?

Който се чувства нетолерантен нека не го изявява в темата, а да си живее живота.

# 117
Само да ви кажа, че днес часовете между 9 и 14 Тереза ще прекара с децата си и ще има възможност да кърми малкия.
Това е много хубаво , обаче и за двете дечица не е добре да живеят откъснати от майка си и разделени в 2 семейства. Представям си какво е в главицата на четиригодишното момченце......Къде тук е защитеният интерес на децата, на който  би трябвало да се акцентира в социалната ни политика? Дано като се разшумя толкова и нещата на Тереза да се подредят. Мисля, че тя го заслужава.

Аз освен това се и чудя, как за бога откъсваш кърмаче в първите му дни от от майка му? Нямаше ли някакво звено където майката може да пребивава заедно с детето/децата си?
Който се чувства нетолерантен нека не го изявява в темата, а да си живее живота.

Има.
Но майката е отказала да постъпи там.

# 118
  • Под липата
Не е отказала. Поради това, че нямало подобни домове в общината, забележете, единственият изход бил приемно семейство. Гледайте репортажа, там е споменато.

# 119
Хепи Мама, аз няма да коментирам заричането ти, макар че аз съм на принципа "никога не казвай никога". Само може би е редно да се замислиш, че хората са различни и като интелект, и като социални умения, а и средата в която живеят също е много различна. Попаднали в еднаква ситуация, реагират по различен начин и се нуждаят от различен тип помощ.
Никой не те кара да помагаш, а и тези които го правят и пишат в темата са доста разумни и преценяват добре ситуацията, та е ненужно да им "наливаш акъл". В крайна сметка нашите съвременни общества са изградени на принципа на солидарността и за мен е някак успокояващо, че има хора, които не са безразлични или още по-зле - осъждащи, нечие право на по-добър живот.
На мен ми е пределно ясно, че сексуалната култура на огромен процент от хората е потресаващо ниска, но за това далеч не са виновни само те.
В темата става дума за кое е в най-добър интерес за децата, които явно вече съществуват и не би следвало да страдат от грешките на другите, пък било и собствените си родители. Става дума и още за това, доколко е адекватна съществуващата социална система и дали тя всъщност следи за интересите на децата.

Общи условия

Активация на акаунт