Американски колеж - пета тема

• 108 550
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Мале, мале, каква дискусия и то само ..............

Винаги е полезно когато се получи добра дискусия, най - малкото заради възможноста да чуеш много и различни мнение и сам да прецениш всичките "за" и "против" през собствената си призма Simple Smile
Бих се присъединила към питането на Алиса...
"...Имало и има ли такъв случай, когато детето (което е било със стипендия/ финансово подпомагане първата година в Колежа), имало е добри оценки (според договора спазва успеха си), няма нарушения (с две думи се старае, учи, прилежен и т.н.), след това втората година да не му подновят договора?? ..."

# 181
  • София
Не зная дали правилно съм разбрала въпроса и за това искам да направя някои уточнения относно процедурите в АК.
Договорът за обучение за следващата учебна година се подписва в края на предходната. Всеки ученик, който няма тежки провинения и  има необходимия успех получава договор. Ако успехът е под 4.50 или има 2 или две 3-ки (независимо от останалите оценки) или не е издържал пробация за дисциплина или академична честност не получава договор.
А за отпускане на финансова помощ също се кандидатства всяка година.Нормално е, защото може да се е подобрило материалното състояние на семейството. И документите се получават заедно с договора.
Относно 3-те стипендии, знам, че има изискване за успех над 5.50. Но какво се случва ако успехът падне,  могат да кажат само от ръководството на колежа и родители, които са подписвали такъв договор.

# 182
Ако успехът е под 4.50 или има 2 или две 3-ки (независимо от останалите оценки) или не е издържал пробация за дисциплина или академична честност не получава договор.

Zuri,
Така написано излиза, че ако успехът ти е под 4.50, не ти дават договор. Мисля да внеса едно уточнение. Когато ти падне успехът под 4.50, първо минаваш в пробация - тоест дават ти един учебен срок време да си поправиш успеха, ако и тогава не  успееш вече не получаваш договор.

Мисля, че беше същия принцип и за тройките!

Трябва да имаш супер тежко провинение в АК, за да ти кажат директно "Чао!", без да ти дадат възможността да се поправиш

Т.Е. финансовата помощ след първата година на обучение в Колжа зависи само от доходите на родителите или и от оценките и старанието на детето? newsm78  newsm78

Според мен и от двете, особено ако кандидатстваш за по-висока финансова помощ от предходната година

# 183
Хайде, минаха половината изпити, остава да изчакаме резултати и да си вземем договора следващия петък  Simple Smile Не очаквам изненади, успеха на моя младеж е повече от удовлетворителен за всички ни. Не споделя да е уморен, просто си чака ваканцията, че да се наспи  Rolling Eyes Вече си е намерил част от книжките за четене за лятото, даже ги е започнал.

# 184
До колкото разбрах от тук 3 от 4-те семейства, които са поискали финансова помощ, им е отказан исканияt процент и е предложен по-нисък процент, нали?

Въпроса ми е: с колко процента (горе-долу) предложеният процент от Колежа е по-нисък от искания от вас??  newsm78 
Много висок ли е бил исканият процент, че е отказан?
Разбира се, ако решите да споделите, това ще ми е много полезно. Hug Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 16:12 от alissa2000

# 185
  • гр. София
alissa2000, отпуснатият процент за нас е 55 % - мисля, че това е в границите на разумното!

# 186
Направих запитване какво е определящо при намаляване на таксата за следващата година успехът или доходите и ми отговориха, че зависи основно от дохода, но и успеха има значение.

На нас ни намалиха 25%.

# 187
Здравейте, искам да попитам за 9клас, освен задължителната литература по БЕЛ,
имали и книги за четене на английски?
И ако има можете ли да споделите кои са книгите, благодаря.

# 188
На нас ни намалиха 40% спрямо поисканата финансова помощ, т.е. ни одобриха с 40% надолу. Въпреки всичко вчера се записахме. Семейният съвет реши, че ще се справим финансово.

# 189
  • София
Здравейте, искам да попитам за 9клас, освен задължителната литература по БЕЛ,
имали и книги за четене на английски?
И ако има можете ли да споделите кои са книгите, благодаря.
По англ. език нямат списък от книги, които да четат, а имат списък който да не четат Simple Smile. Предстои им да изучават определени произведение по англ. и бълг. език и тези книги са в "забранителния" списък. Мисля, че трябваше да прочетат 2 книги по избор през ваканцията и в началото на учебната година правят презентация върху тях.

# 190
До този момент девойката не е споделила за някакви списъци - нито забранителни, нито задължителни., тя сега завършва 8-ми клас. утре ще им дават репорт картите и свидетелствата (предполагам диплом за 8-ми клас, не зная какво точно), та мисля да мина през колежа и ще питам за списък....ако не са й го връчили междувременно...

# 191
По англ. език нямат списък от книги, които да четат, а имат списък който да не четат Simple Smile. Предстои им да изучават определени произведение по англ. и бълг. език и тези книги са в "забранителния" списък.

Shocked

# 192
Не трябваше ли днес да се разбере колко деца са се записали и съответно колко допълнителни резерви ще приемат?

# 193
Утре - 27-ми юни ще обявят свободните места и съответно следващите по ред и процент резерви.

# 194
Утре - 27-ми юни ще обявят свободните места и съответно следващите по ред и процент резерви.
Ясно, благодаря Ви

Общи условия

Активация на акаунт