Американски колеж - пета тема

• 108 557
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
ВНИМАНИЕ!
До всички заинтересувани:

ПРИЕМ НА БЪЛГАРСКИ УЧЕНИЦИ СЛЕД 7. КЛАС
БРОЙ НА НЕЗАЕТИТЕ МЕСТА ОТ УЧЕНИЦИ, КАНДИДАТСТВАЛИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА УЧЕБНАТА ТАКСА

Уважаеми кандидати,

До 26.06.2014 г. от списъка на приетите ученици, кандидатствали за намаляване на учебната такса не са се записали 10 (десет) момичета и 11 (единадесет) момчета.

От 27.06.2014 г. Американският колеж ще започне записване на кандидати от списъка на резервите както следва:

МОМИЧЕТА–10 (десет) места с резултат от 42.32% до 41.15%

МОМЧЕТА– 11 (единадесет) места с резултат от 39.32% до 37.50%

Родителите трябва да получат пълния комплект от документи за записване преди да започнат процедурата.
Всички срокове за етапите на записване са изброени в Календара за записване на новоприети ученици, публикуван на уебсайта на колежа.         
При наличие на оставащи свободни места, на 01.07.2014 г. в 16:30 ще бъде публикувана ДОПЪЛНИТЕЛНА информация.

Източник: www.acs.bg

# 196
Малко повече в сравнение с миналата година (12 момичета + 4 момчета, общо 16 деца)

# 197
Да си похваля детето: днес при дипломирането на осмокласниците получи 7 дипломи за най-висок успех в класа от 8 възможни (Спорта го остви за по-добър на фитнес теста Wink) Прекрасен клас с голяма конкуренция! Успех на децата и догодина!

# 198
  • София
Поздравления!
Това е голямо постижение.

# 199
Въпроси към родителите на колежани, които учат в АК  Simple Smile

Задължително ли децата трябва да обядват в стола? Могат ли да си носят нещо за хапване?
Трябва ли децата да си плащат храната или тя е безплатна, включена към таксата? Ако трябва да се плаща обядът, колко горе-долу струва? newsm78

Има ли безплатен интернет (wi-fi) на територията на училището? Тъй като видях доста от децата да са насядали на тревата с лаптопи и телефони.   newsm78

Учебниците, учебни помагала и всякакви училищни материали купуват ли се от нас или от Колежа ги дават?  newsm78

А и още нещо: може ли да ми обясните какво точно представлява "Уверение/Служебна бележка от училището/училищата, където учи/учат вашето/вашите деца..." (това е, когато се подават документите за финансова помощ) и откъде се взима???

Мисля че това е за сега  Simple Smile Благодаря Hug

Последна редакция: пт, 27 юни 2014, 18:46 от alissa2000

# 200
Въпроси към родителите на колежани, които учат в АК  Simple Smile

Задължително ли децата трябва да обядват в стола? Могат ли да си носят нещо за хапване?
Трябва ли децата да си плащат храната или тя е безплатна, включена към таксата? Ако трябва да се плаща обядът, колко горе-долу струва? newsm78

Има ли безплатен интернет (wi-fi) на територията на училището? Тъй като видях доста от децата да са насядали на тревата с лаптопи и телефони.   newsm78

Учебниците, учебни помагала и всякакви училищни материали купуват ли се от нас или от Колежа ги дават?  newsm78

А и още нещо: може ли да ми обясните какво точно представлява "Уверение/Служебна бележка от училището/училищата, където учи/учат вашето/вашите деца..." (това е, когато се подават документите за финансова помощ) и откъде се взима???

Мисля че това е за сега  Simple Smile Благодаря Hug

- Могат да си носят храна и не малко го правят. Опциите в АК за хранене са в:
- Кафетирия /по наше му стол, поне на нас храната ни харесваше/
-или Онда / цените в Онда бяха с около 30 % по-ниски от другите Онди/.
Храната се плаща. Колко пари на ден ще Ви стигат е относително. Моята, когато се хранеше там е давала  около 4-5 лв. Беше преди година.

- Интернет не знам дали има. По скоро мисля,че няма. Може да има в библиотеката,компютърните зали и дорма

-учебниците се дават от АК. Има някой дребни помагала /примерно 1 на година, които се купуват. Слагам по едно, за да не съм забравила нещо или тя да си е купувала сама. За 5-те години си спомням за един речник и едно учебно помагало по английски. Тетрадки също си купувате Вие, както и картон за проекти, бели раирани листове.

- Служебната бележка е стандартна. В старото Ви училище са наясно - издават ги на конвейр за седмокласниците. не помня какво точно пишеше в тях. Издават се от администрацията.

# 201
Благодаря ви rosss и zuri за полезната информация!!!!  Hug Hug Hug

# 202
А как стои въпросът с извънкласните форми- спорт, език, математика? Има ли и какви са таксите?

# 203
  • България
 Клубовете са най различни - вижте ги в сайта на колежа. Влизат в таксата без значение колко от тях посещава детето.

# 204
Благодаря, SofiaV.

# 205
Искам да попитам родителите на вече учащи деца в АК, знаете ли дали учениците могат да влизат през бариерата, която е до строежа на бъдещото метро? Мисля, че някъде в правилника, който прочетох по диагонал, пишеше, че е позволено влизането през 3 входа. Тази бариера, която е на автобусната спирка на строежа ли е третия вход или нещо си въобразявам  Mr. Green

# 206
  • България
 Не знам за коя бариера питаш, но могат да влизат през главния гейт и през гейта, от който се отива на бул."Кл. Охридски". Има още един гейт, който се явява най-близо до бул."Малинов", но от там не ги пускат. Поне така беше до сега.

# 207
Да, питам именно за този до бу. Ал. Малинов.

# 208
  • София
До пускането на метрото има още 1 година , а след това може да се разберат с Управата на Академията и да ги пускат и от този входа, заради близостта с метрото.

# 209
Да се похвалим  Simple Smile Поканиха ни на 27.06 и днес официално се записахме.  Simple Smile
Вече си имам колежанка  Simple Smile Благодаря на всички ви за полезната информация, която ми дадохте през тези няколко месеца  bouquet
Успех на всички!!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт