МАРТенски бебоци

• 38 643
  • 724
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте момичета,  Radeva-87 дано малката се оправи бързо и да мине леко и мм за малко да ни зарази ,но го бомбардирах с витамин ц на байер та не можа да настине както трябва . За Фейс групата няма какво да кажа аз бях една от първите с който си за формихме групата споделяше се вълнения и така приятно беше ,сега всички пишат във фейсбук посват снимки и така и нашата тема замря . Ние на малката взехме едно образователна игра се води като пиано и разни бутончета и песнички свири  хубавото е ,че има бутон с който се намалява звука  Mr. Green Shannie и аз много исках подарък за спомен като първа коледа и за това решихме да направим гипсова отливка на отпечатък на ръчичката много ще е сладко .

# 706
С тази ФБ група наистина темата ни замря....  Crossing Arms
Аз искам да изкажа разочарованието си от акушерката на моята лична лекарка, която трябва всеки месец да следи състоянието на детето. Вика ни само за имунизация и тогава евентуално да я изтегли и измери... и понеже бяхме почти 3 месеца в болница и изостанахме с имунизациите трябва ли да се отнася зле с пациентите и да нервничи по този повод?  Crossing Arms
На моето момиче напоследък забелязвам, че не и стига пюренцето за обяд и започнах да и правя супички със сухар. Вие какво и колко давате за обяд?

# 707
С тази ФБ група наистина темата ни замря....  Crossing Arms
Аз искам да изкажа разочарованието си от акушерката на моята лична лекарка, която трябва всеки месец да следи състоянието на детето. Вика ни само за имунизация и тогава евентуално да я изтегли и измери... и понеже бяхме почти 3 месеца в болница и изостанахме с имунизациите трябва ли да се отнася зле с пациентите и да нервничи по този повод?  Crossing Arms
На моето момиче напоследък забелязвам, че не и стига пюренцето за обяд и започнах да и правя супички със сухар. Вие какво и колко давате за обяд?
                                                                                                                                                           Здравейте,аз също съм мама на мартенско бебе,бебе Велизар.Нямам време да пиша но ви чета редовно-относно храненето моето дете е захранено(водя се по препоръката на педи)рано на  4 месеца и от 2 седмици е на детска кухня(частна)Така режима му е следният-сутрин към 8.30-9 яде десерта от кухнята,12.30-малко супичка после основното и след това сън,към 3,4 часа хапва някакъв плод или пие мляко и към 7 си хапва супата от обяд след това към 9.30 заспива с мляко Wink

# 708
Аз мисля,че вече малките порастват и всяко има различен апетит едни хапват повече,други по малко моята е много лакома само да види някой,че  хапва и пищи докато не опита и тя .За обяд давам зеленчуково и месно редувам ги жълтък още не съм дала , по 200 гр. горе-долу и се нахранва

# 709
Интересно,как може група,която е създадена (според мен) с цел да се споделя и обменя опит, мнения и т.н. да се пази в тайна.....какъв и е смисълът тогава!?! Както и да е,благодаря за отговора  Wink а всъщност попитах, защото гледам как във всички други теми за бебенца се пише,споделя и коментира,а тук......нищо

Мили мами, не искам да засегна никоя от вас. Не съм съгласна, че тук не се пише НИЩО, защото сме няколко мами, които редовно пишат. Може да сме по-малко, но не изоставихме този форум заради Фейсбук групата, както направиха много. Тези, които написаха, че щели да се местят при други групи  - Февруари и Април - жалко за вас. Та ако и вие изоставите тази група тук ще станем още по-малко.
Въпрос на желание е да пишете и споделяте опита си и тук. Според мен човек има ли желание намира начин и го прави!!!!Аз лично също предпочитам тазу група тук.
Дени хапва около 200 - 220гр храна на ядене. Бих казала, че е доста лакома Simple Smile Обмислям като навърши 10 месеца и аз да пробвам кухня, защото й приготвям абсолютно всичко, та малко да се улесня. Има доста противоречиви мнения, особено за десертите, защото се правят почти винаги с прясно мляко, но аз него няма да го давам.

# 710
Да ви кажа и аз мисля от януари да сме на кухня. Това готвене става  все по-трудно. Тя щъка навсякъде, постоянно трябва да съм наблизо, за да не се удари някъде и е голям купон. Освен това, като е хубаво времето, докато стане манджата губим време да се мотаме вкъщи. До скоро ядеше всичко по около 180-200 гр. - зеленчуково, месно, няма значение. Супите не ги тачи, не и харесват по-водните храни, дори ако в попарата има повече вода, си отваря устата и чака да изтече  Tired Като ги напрява по-гъстички, те стават като пюре. Сега като я почнаха горните зъби, яденето стана трудна задача. Яде 5 лъжици и почва да се изхлузва от стола, да се чумери, вика... Пускам я долу и се гоним с купичката в ръка, като се залиса с играчките и поизяжда още малко. Дано скоро пробият тези зъби и пак си яде нормално, че ми омръзна да готвя и накрая половината да остава.
Днес и купихме подаръка - музикално килимче, взех и още две екипчета долница и горница, че напоследък като се омаже с храната и все се преобличаме.
Засега това при нас. Тази вечер ще я водим на коледния банкет на фирмата на баща й, че са в ресторант на 5 мин. пеш от нас. Ще отидем с нея за полочин час и после ще се прибираме.
Поздрави от нас  Hug

# 711
Ето го и нашият коледен ангел Simple Smile

Нашия нос е малко запушен, но странно, че няма сополки. Капвам капки Тобрадекс (изписа ни ги педи), дано се оправи по бързо, че пак няма да й бият ваксина. Много назад сме вече Sad
Относно кухнята и аз обмислям да я пробвам от януари. Единственото което ме притеснява е следното: Кухнята е малко далечко от вкъщи, ако е топло няма проблем, но ме притеснява, когато е сняг и дъжд. Бях намислила ММ да взема от друга кухня, близо до работата му и малката да я яде на следващия ден, нооо се оказа че готвят с АМ и така годността драстично намалява Sad Та ако времето е кофти, ще продължим с домашните манджи   chef
Намислили сме да и купуваме уолкър и играчки Simple Smile Весели празници на всички Simple Smile santa2 Close-mas: Nature Snowman

# 712
Мили мами, не искам да засегна никоя от вас. Не съм съгласна, че тук не се пише НИЩО, защото сме няколко мами, които редовно пишат. Може да сме по-малко, но не изоставихме този форум заради Фейсбук групата, както направиха много. Тези, които написаха, че щели да се местят при други групи  - Февруари и Април - жалко за вас. Та ако и вие изоставите тази група тук ще станем още по-малко.
Въпрос на желание е да пишете и споделяте опита си и тук. Според мен човек има ли желание намира начин и го прави!!!!Аз лично също предпочитам тазу група тук.
Понеже аз споменах априлската тема само да уточня, че аз съм се включила и в нея, но нямам намерение да изоставям тази  Peace
Вие оставяте ли вашите деца да лазят по пода? Аз още не мога да се престраша. Все си мисля, че после като лапа ръцете и няма да са й достатъчно чисти. Sad

# 713
При нас спрели детската кухня защото имало много изисквания...  ooooh! а сме малък град и сигурно нямат сметка и няма толкова деца...не знам. Аз приготвям храната или давам купено пюре. Малката изобщо не може да пълзи-като е седнала уж тръгва, но ляга по корем. Тази вечер за първи път стана сама права в леглото си. Май направо ще ходим няма да пълзим.  Mr. Green

# 714
При нас спрели детската кухня защото имало много изисквания...  ooooh! а сме малък град и сигурно нямат сметка и няма толкова деца...не знам. Аз приготвям храната или давам купено пюре. Малката изобщо не може да пълзи-като е седнала уж тръгва, но ляга по корем. Тази вечер за първи път стана сама права в леглото си. Май направо ще ходим няма да пълзим.  Mr. Green
Мариса и ние сме така. Аз говорех с докторите и те казаха, че нямало от какво да се притеснявам всичко било нормално.

# 715
Цитат
Понеже аз споменах априлската тема само да уточня, че аз съм се включила и в нея, но нямам намерение да изоставям тази  Peace
Вие оставяте ли вашите деца да лазят по пода? Аз още не мога да се престраша. Все си мисля, че после като лапа ръцете и няма да са й достатъчно чисти. Sad
Да ти кажа отначало и аз бях така, но тя е супер активна и на едно място не мога да я задържа. Купихме от меките сглобяеми килимчета, сложихме ги на килима и почти цял ден е там. Забърсвам го с влажна кърпа, само по чорапи стъпваме там. Пълзи, понякога си лапа ръцете, но е неизбежно. Дивана ни е около килима, катери се по него, обикаля го и го хапе  Shocked просто трябва да измия и изпера цялата къща и тя все ще намери какво да оближе. В един момент привикваш и толкова. Естествено, стремя се максимално да я контролирам, но аха да се обърна и разглобила част от килима и я налапала  Crazy Пусни я на свобода девойката Wink

Симона, голяма бонбонка си имате, да ви е жива и здрава  Hug

Последна редакция: сб, 20 дек 2014, 21:07 от Radeva-87

# 716
И аз да се включа,че нямам намерения да напускам групата,така или иначе от скоро съм тук Simple Smile
За храненето - ние от две седмици сме доста зле. Преди си хапваше по 190гр. пюре,и от както започнаха горните зъби,ако я излъжа 5 лъжички да хапне е добре. Появиха се и четирите отгоре ,но за сега не ги иска пюретата.....ако някоя мама има подобен проблем и може да помогне нека сподели.
А иначе Вияна лази навсякъде, доста е бърза,лапа всичко и е нещо страшно, не мога да я опазя въобще. А освен това се изправя на всичко,което и е под ръка и ходи с наша помощ разбира се(тя само това иска да прави),проходилката е актуална само 10мин. докато осъзнае, че е в нея и край. Общо взето кръста ми е под постоянно напрежение Wink
Лека нощ момичета Simple Smile

# 717
И аз не съм много активна, но си чета редовно. Да се оплача , пред коледно се разболяхме малко. Трета вечер сме а температура 38-39, уж само гърлото беше зачервено и педи каза събота  и неделя само панадол , уж да се пребори сам организма , ама май не може , вчера и разтройство... Силно се надявам да се оправя бързо . Че ние колкото трудно се хранихме сега пак мина само на кърма. И сме си пожелали зъбче на дядо Коледа . Дабо температурата предвещава зъбче

# 718
Симона, дъщеричката ти е прекрасна - пу пу пу, да ви е жива и здрава.
Деница също не лази и хич и не прави опит. Когато е в седнало положение и иска да вземе някоя играчка пред себе си, която е по-далеч, тупва по корем напред и толкоз. Иначе се изправя по дивана и по нас най- вече от седнало положение. От легнало още не може.
Ние си нямаме още нито един зъб Sad Хапва си горе долу добре за сега. Понякога ми се иска да й давам купени пюрета, но не ги яде. Пробвах четири, пет пъти - така се погнуси, само дето не повърна. Та затова ще пробвам от януари кухня. Дано я яде, че малко да ми поолекне с това готвене.
За Коледа купихме на Дени дрешки от Англия (посетихме нашите кумуве). Предполагам, чче ще й вземем и някоя нова музикална икрачка, много им се радва.
Хубав почивен ден на всички ви, милички и на вашите ангелчета Simple Smile

# 719
simona.georg прекрасно ангелче имаш . Малката сега се опитва да пълзи като червейче се мята и успява да се придвижва бавно и тя иска само да ходи ,докато проходи и моят кръст ще отиде .За лапането на разни неща се примирих просто няма начин всичко да е хигиенично  и чисто така си добива имунитет на една позната нейното като го водили в пясъчника и редовно си хапвало пясък а нищо му няма на друга позната нейното е на 3 и още вдига храна от пода и бам в устата трудно ще е отучването. И ние сме си пожелали зъбче за коледа има само лиги и тормоз , а зъби не . Вашите тръшкат ли се вече , като не и давам нещо или кажа не ,а тя разбира вече от не и започва да се тръшка мята се и пищи ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт