МАРТенски бебоци

• 38 876
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря ви от сърце, момичета   bouquet Вече изгубих вяра, че има решение на моя казус, за това - кърмя, чакам си запушванията, справям се с тях, пак кърмя и пак си ги чакам... така ще е... Успех на всички с неволи относно кърменето! Ние сме герои  Flutter

# 106
tes4o, знам че не е хубаво да се променят млеката, но ако и Селиата не помогне аз ти препоръчвам Фризо вом. На нас ни реши проблема с повръщането, но също помага и при запек. Успех
ЙоТо, стискам палци да се оправят нещата и да не се мъчиш повече.

Благодаря ти,засега още сме на Селиа,днес взех вече трета кутия (една кутия ни стига за 3-4дни)пък да видим.Нали казват,че трябвало време за да свикне коремчето(колко е това време,по дяволите),а той милия вчера цял ден се напъва и нищо ,а днес веднъж изака едно топче...ужас.Не знам какво да правя..и тази педиатърка нищо не казва.  newsm45 Но в крайна сметка,ако и след тази трета кутия не се подобри...пак ще я сменя..само ме е страх да не го мъча милия с толкова смени на млеката.  smile3511

# 107
Ние бяхме на Фризовом-изхожданията ни станаха изключително рядки,после смесихме Фризовома с Фризолак-пак същата работа, дори имаме и повръщане ,педито нищо не казва за друга смяна на млеката,а и при изхождане мноого плаче.Сега ще го водим на гастроентериолог да видим какво ще каже той

# 108
Ние бяхме на Фризовом-изхожданията ни станаха изключително рядки,после смесихме Фризовома с Фризолак-пак същата работа, дори имаме и повръщане ,педито нищо не казва за друга смяна на млеката,а и при изхождане мноого плаче.Сега ще го водим на гастроентериолог да видим какво ще каже той

Пиши после какво са ви казали Wink

# 109
 И аз почнах фризовом от вчера, не се изхожда редовно от както се е родила. Иначе и още я мъча с кърменето, ама все повече не иска. Днес успях да я изакам сутринта, хващам я, иначе и е трудно.
Но се надявам това мляко да ни помогне, защото и коликите ни са много тежки в съчетание със запека става страшно.

# 110
ЛЛЛ, в ПЪЛНА безизходица съм. Кърмя бебето си вече 2 месеца и до сега имам 4 запушвания на каналите на едната гърда. Последното - от вчера! Опитах ВСИЧКО, но нищо не ми помага.
1.Хранене само от тази гърда, цедене на другата за освобождаване на напрежението
2.Топли и студени компреси
3.Лецитин
4.Ям само ориз, картофи, макарони, пия много вода
5.Не нося сутиен, чанта, не спя на тази гърда или по корем
6.Детето започна да спи по 6-7 часа вечер, но аз си навивам часовник и я будя да яде съответно на 4 и на 3 часа
7.Пуснах си изследване на кърмата за наличие на бактерии, които предизвикват запушванията, но такива не бяха открити и какво ли още не...
   Станах специалист по "отстраняване" на запушвания, рева постоянно от болката и стискам зъби, НО това не ме устройва. Аз "лекувам" следствието, искам да отстраня ПРИЧИНАТА. Имам нужда от превантивни мерки, за Бога - има ли такива?
П.П. Вчера  ходих и до "Майчин дом", където ми казаха, че някои жени са предразположени към запушвания и да се откажа от кърменето, след като се случват толкова често и имам такива болки. Изписаха ми окситоцин при поява на запушване /отново не е превенция/. Моят АГ ме посъветва да взема половин таблетка "достинекс", за да намаля кърмата.
УМОЛЯВАМ ви, можете ли да ми помогнете с ПРЕВАНТИВНИ мерки, ще имат ли край тези запушвания или ...

Забравих да добавя - следвах и съветите ви за урегулиране на кърмата, защото произвеждам повече, отколкото бебето изяжда. Т.е. постепенно да намалявам количеството на изцедена кърма, да предлагам и двете гърди и да следвам логиката, че когато гърдата остава пълна, се задейства "логиката на организма ми", че не е нужно да произвежда повече кърма, да... но не става, по-добре след яденето на бебето да доизцеждам, за да няма ЕВЕНТУАЛНО запушвания, защото явно когато предлагам и двете гърди, които остават неизпразнени, не си влияя на регулирането, а само на запушванията...  newsm78

Здравей, Йото.
Повечето майки не се сблъскват с това, през което преминаваш ти. Напълно е разбираемо да искаш да отстраниш причината и кошмарът да приключи веднъж завинаги. Имам малко въпроси.
При изследването за бактерии дали е изследвано наличието на гъбички? Те също биха могли да бъдат причина за запушванията. По какъв начин приемаш лецитина?

На една и съща гърда ли продължава да се случват запушванията? Също така искам да попитам дали е на едно и също място всеки път или на различни? Имала ли си операции на гърдите или някакви травми? Предния път беше споменала, че има проблем при засукване. Преодоляхте ли го или все още продължава?

Ако е удобно може ли да попитам каква е причината да консумираш само ориз, картофи и макарони? Консумираш ли пресни храни и зеленчуци? Храниш ли се редовно? Балансираното и разнообразно хранене е важно за кърмачката така както е важно и за всеки друг човек. Това дава възможност на организма да повиши защитните си сили. Наличието на твърде много наситени мазнини в храната също може да бъде проблем. Недостатъчната или прекомерна употреба на сол също.

Свързваш ли по някакъв начин появата на запушванията с овулация или поява на цикъл (ако ти е възстановен)? Боледувала ли си и мислиш ли, че е възможно да имаш анемия? Била ли си много уморена или заета, притеснена или под стрес? Много пъти майките, които имат повтарящи се пристъпи на запушвания и мастит не почиват достатъчно, или се опитват да свършат твърде много работа.

Опитвала ли си вместо студен компрес да поставяш охладен и начукан зелев лист? Зелевият лист помага при преодоляване на бучки и запушени канали, а много майки споделят, че продължителната му употреба води до намаляване количеството на произвежданата кърма. За намаляване на кърмата майките подменят на половин час листа с нов и в рамките на 48 часа е възможно да се наблюдава намаляване на количеството на произвежданата кърма. Намаляване на свръх-производство на кърма намалява риска от запушени канали и мастит.

Свръх производството на кърма би могло да се намали медикаментозно, което е предложил акушер-гинеколога. Ако предпочиташ хомеопатията - има медикаменти, които хомеопатът ти би могъл да ти препоръча за намаляване на лактацията.

# 111
Здравейте, мами Simple Smile

Чета ви още от отчетните теми с термин по месеци, но досега не съм се включвала. На 23.03 станах мама за пръв път на моята малка Карина  Heart Eyes Коментирате все актуални и за нас неща, особено имайки предвид, че от скоро съм мама, много ми помагате, затова реших да се включа.
Накратко - от Варна съм, родих естествено, до момента сме изцяло на кърма, от 20-ти ден ни се появиха и колики, но до момента се повлияват добре от капките и само мрънка, не плаче.

ЙоТо, здравей.
Много съжалявам за проблема ти. Втората седмица след раждането преживях подобна на ситуацията, която описваш. При мен първо беше една бучка, въпреки нагревки, изцеждане и сучене, станаха 5  Sick Когато вдигнах и 39 градуса Т, вече се свързах с лекарката ми, която е и хомеопат. Изписа ми 2 хомеопатични медикамента, след 2 дни всичко се нормализира и повече проблем не съм имала. Знам, че всичко е строго индивидуално, но ако все още не си, отиди на консултация с хомеопат, мисля, че може да ти помогне, поне при мен се получи Simple Smile
Пожелавам ти успех, упоритост и дано съвсем скоро тези проблеми са просто лош спомен.

# 112
Radeva-87, благодаря ти! Вече наистина се чудя и аз какво да измисля да направя и къде да ходя за помощ  Tired
Else , привет отново от мен и моите терзания  Rolling Eyes
1. Не са изследвали наличие на гъбички /нямам никакви оплаквания или симптоми, както и бебето, но не знам дали е възможно въпреки това, да имам гъбички/
2.На една и съща гърда и на едно и също място /отстрани на гърдата/ са 4-те ми запушвания до сега, но вчера за малко да направя запушване и на другата гърда, надявам се, че го "хванах навреме". Това според мен се получи заради следното: За да няма "застояване на кърмата" и да се получи запушване, давам първо проблемната гърда за хранене, но така и не стигаме до другата, защото детето се наяжда. Тогава ценя другата гърда за облекчение, като това облекчение ми е 70 мл. средно. Най-много 2 пъти в денонощието да засуче и от тази гърда за дохранване. Нахраних я вчера последно в 22 часа и в 02:30 се събудих от две бучици в непроблемната гърда, леки болки и както винаги - с две напрегнати и препълнени гърди. Едва изкарвам нощите. Толкова се препълват и болят, че имам чувството, че ще пръснат накрая  #Crazy Та, сега по-често се изпразва "проблемната", но за сметка на това и другата започва да реагира "не много добре"...
3.Преодоляхме проблема със засукване, зърното вече не ме боли. Нямам травми и операции на гърдите.
4. Ям тези храни, за да няма запушвания. Не ям нищо "мазно", никакво сладко, масло и млечни продукти, за които разбрах че са причини за запушвания.
5. Не съм под стрес, но няма как да се чувствам отпочинала - нощно време, освен храненията, не мога да спя от напрегнатите гърди, сама гледам детето си, а някой трябва да чисти и да готви  Wink Но повечето майки са така, не вярвам това да е причината./
6. Нямам анемия, цикълът ми 1 път "ме посети", но 3 от запушванията ми бяха преди него, едно след... не знам дали той може да е причината  newsm78
7. Не съм слагала зелев лист, слагах картоф /моят доктор каза, че имат един и същ ефект/, защото нямах под ръка лист.
Последен въпрос: Ако изпия половин таблетка "Достинекс", има ли вариант толкова да си намаля кърмата, че когато детето увеличи нуждите си, тя да не му е достатъчна???

# 113
Тук съм и аз. Записче  Party
Йо, много гадни проблеми Sad И аз имах един подобен, но още в РО. Сега да чукам на дърво съм ОК. Много се надявам да намериш решение и повече да не се притесняваш за това  Hug Hug Hug
Сега изгледах клипчето за къпане на бебето. Ама много съм зле. С ММ си я къпем тооолко зле. Не смеем да я помръднем от позата в която сме я сложили, а то трябвало ту по гръб, ту по корем... Тази вечер ще пробваме по-различен начин Simple Smile

# 114
  • Варна
Здравейте Simple Smile Аз съм февруарска мама, но тъй като сме в края на месеца, от време на време си "сверявам часовника" и с вас. Просто искам да подкрепя морално ЙоТо, тъй като аз имах същите проблеми до преди 2-3 седмици - някоко запушвания, висока температура, болки, безсънни нощи... Незная дали ще съм ти полезна, но ще споделя - за себе си открих, че именно помпата за кърма ми вреди. По същия начин, за да облекча препълнената гърда, изцеждах между 70 и 100 мл. ... така ако пропуснех да се изцедя на третия час през нощта ( дори и бебка да не се събуди за хранене), веднага си докарвах запушване. Малко по малко намалих количеството, което цедя до 30мл. и така нещата се нормализираха. Simple Smile

# 115
Else , привет отново от мен и моите терзания  Rolling Eyes
1. Не са изследвали наличие на гъбички /нямам никакви оплаквания или симптоми, както и бебето, но не знам дали е възможно въпреки това, да имам гъбички/
2.На една и съща гърда и на едно и също място /отстрани на гърдата/ са 4-те ми запушвания до сега, но вчера за малко да направя запушване и на другата гърда, надявам се, че го "хванах навреме". Това според мен се получи заради следното: За да няма "застояване на кърмата" и да се получи запушване, давам първо проблемната гърда за хранене, но така и не стигаме до другата, защото детето се наяжда. Тогава ценя другата гърда за облекчение, като това облекчение ми е 70 мл. средно. Най-много 2 пъти в денонощието да засуче и от тази гърда за дохранване. Нахраних я вчера последно в 22 часа и в 02:30 се събудих от две бучици в непроблемната гърда, леки болки и както винаги - с две напрегнати и препълнени гърди. Едва изкарвам нощите. Толкова се препълват и болят, че имам чувството, че ще пръснат накрая  #Crazy Та, сега по-често се изпразва "проблемната", но за сметка на това и другата започва да реагира "не много добре"...
3.Преодоляхме проблема със засукване, зърното вече не ме боли. Нямам травми и операции на гърдите.
4. Ям тези храни, за да няма запушвания. Не ям нищо "мазно", никакво сладко, масло и млечни продукти, за които разбрах че са причини за запушвания.
5. Не съм под стрес, но няма как да се чувствам отпочинала - нощно време, освен храненията, не мога да спя от напрегнатите гърди, сама гледам детето си, а някой трябва да чисти и да готви  Wink Но повечето майки са така, не вярвам това да е причината./
6. Нямам анемия, цикълът ми 1 път "ме посети", но 3 от запушванията ми бяха преди него, едно след... не знам дали той може да е причината  newsm78
7. Не съм слагала зелев лист, слагах картоф /моят доктор каза, че имат един и същ ефект/, защото нямах под ръка лист.
Последен въпрос: Ако изпия половин таблетка "Достинекс", има ли вариант толкова да си намаля кърмата, че когато детето увеличи нуждите си, тя да не му е достатъчна???

Здравей, Йото.
Достинекс е медикамент, който предотвратява или спира лактацията посредством понижаване концентрацията на пролактин  - хормонът, отговарящ за количеството произвеждана кърма. Дозировката се определя от лекуващият лекар. Той би трябвало да е съобразил количеството, което ти е изписал с желанието ти да продължиш да кърмиш. До колкото разбирам дозата е еднократна и това не би трябвало необратимо да повлияе на количеството кърма, което произвеждаш. Ако искаш може да погледнеш листовката на медикамента.

Дали мамолог е преглеждал тази гърда и мястото където се получават запушванията? Може би с ехограф би могло да се погледне какво се случва там.

Ако искаш погледни статията Recurrent Mastitis or Plugged Ducts. За съжаление няма превод на български език.

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 00:08 от Else

# 116
Здравейте,на всички майчета,
Честити ви рожбички,да са живи и здрави и много да ви радват!!
Аз родих на  6 март,бебе Мартин. Второ дете ми е и слава на бога е много по-послушен от кака си.
Кърмим се успешно!!
Притеснявах се как ще го приеме дъщеря ми.Тя е на почти 3 годинки. Всичко мина по вода.Изглежда дългите разговори още преди да се роди малкия са дали своя резултат. Много е смешна,когато заявява на всички хора,че това е нейният Малти. Не дава да му казваме,че е бебе и с удоволствие му дава биберона ,когато плаче!!

# 117
Колежката ми по кърмене,Йони,
ЗА БОГА НЕ ПИЙ ДОСТИНЕКС!!ТОЙ СЕ ПИЕ САМО КОГАТО ИСКАШ НАПЪЛНО ДА СПРЕШ ЛАКТАЦИЯТА!
вЕРОЯТНО САМА СИ СИ ДОКАРАЛА СВРЪХЛАКТАЦИЯТА,ЗАЩОТО СЕ ЦЕДИШ ТВЪРДЕ МНОГО!
КАЗВАМ ТИ ГО,КАТО ЧОВЕК ,КОЙТО Е КЪРМИЛ 1.6 ГОДИНИ!
МАЛКИТЕ БУЧИЦИ НЯМА КАКВО ДА ТЕ ПРИТЕСНЯВАТ.НАПАРВАШ СЕ ХУБАВО В БАНЯТА,РАЗТРИВАШ СИ ПРОБЛЕМНАТА ГЪРДА И ЦЕДИШ ДО ОБЛЕКЧАВАНЕ ,НО НЕ ДО ПЪЛНО ИЗПРАЗВАНЕ НА ГЪРДАTA.СЛЕД ТОВА СИ ПРАВИШ СТУДЕН КОМПРЕС ИЛИ ЗЕЛЕВ ЛИСТ(ГОЛЯМ КЕФ Е С НЕГО)
ЗА РАЗРАНЯВАНЕТО НА ГЪРДИТЕ ИМА НЯКОЛКО ПРИЧИНИ:
1. ДЕТЕТО СУЧЕ НЕПРАВИЛНО
2. ПРИ ЦЕДЕНЕТО С ПОМПА ГИ ТРАВМИРАШ ДОПЪЛНИТЕЛНО(ОПИТАЙ ДА СЕ ЦЕДИШ НА РЪКА)
ИМА ЕДНО ПРЕКРАСНО КРЕМЧЕ,КАЗВА СЕ ГАРМАСТАН С НЕГО МИЖЕШ ДА СЕ ОПРАВИШ.
А ДОКАТО СА ТИ РАЗРАНЕНИ ЗЪРНАТА МОЖЕ ДА ПРОБВАШ ДА КЪРМИШ СЪС СИЛИКОНОВИ ЗЪРНА(МАЙ ТАКА СЕ КАЗВАТ,АЗ ИМАМ ТАКИВА НА AVENT)

# 118
ЙО,ПРОЧЕТОХ ,ЧЕ ПИЕШ МНОГО ВОДА.НАМАЛИ ВОДАТА ЗАЩОТО ТАКА СЪЩО ДОПРИНАСЯШ ЗА СВРЪХЛАКТАЦИЯТА,А СЪЩО ТАКА МНОГО СИ ОВОДНЯВАШ КЪРМАТА!!

# 119
Else , ще ида и на мамолог. Записах си час за след седмица, дано да видим къде може да е проблемът и как да го разрешим  newsm78
vvessellina , опитвах го и това с намаляване на цеденето, е - намалявах цеденето и си докарвах запушване... не ми се получава  Thinking
sunny20, за сега и аз се отказах от "достинекс-а"... пуст страх  ooooh!
А относно водата - и на мен ми хрумна да започна да пия по-малко... да видим  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт