МАРТенски бебоци

• 38 904
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
  • По света и у нас! Най - често у нас!
Здравейте мамчета Simple Smile, аз също съм на мнение, че е прекалено рано за сокчета, особено от ябълка, които са с по-висока киселинност и отварят още повече апетита.
Black Pearl, благодаря ти за отговора за ортопеда, но аз реших вече да я заведа в ДКЦ-то на Софиямед при д-р Попов. Относно въпроситети за дохранването с АМ искам да те посъветвам да не прибързваш. Ще ти кажа, че и аз понякога съм си мислила, че на моето бебче не й достига кърма. Аз кърмя от една гърда на едн хранене, но понякога когато е по-лакома (обикновено вечер) давам и другата. Ако даваш двете гърди на едно хранене и въпреки това си мислиш, че не й стига те съветвам да даваш по-често (примерно ако си на 3 часа, я слагай на 2 аса и половина). Така тя ще стимулира гърдите да произвеждат повече. Аз имах един акъв период и с този метод се нормализира отново всичко. И наистина ако наддава нормално бебчето ти няма никаква нужда от дохранване. Бебчетата понякога просто са по-лакоми и като им се дава те не отказват Simple Smile)). За нощното хранене почти всички педиатри съветват да се премахне. При нас моето бебче си го спря сама и така смятам че е редно, бебетата си показват всичко.
Относно обличането и на мен все ми е притеснено как да я обличам. Аз съм с анемия и на мен все ми е студено, но това не значи че и на бебето му е студено. Аз вече слагам боденце с късо ръкавче и отгоре по-тънка блузка с дълъг ръкав за навън с ританка или по-тънко цяло гащеризонче пак с дълъг ръкав и когато много напича не я завивам с нищо. Но все пак всички бебчета са си индивидуални.
Пак се поунесох, но се надявам да е от полза.
Хубав ден милички и честит празник на всички!

point_of_honour , мерси ще опитам да я храня на 2,5часа. Много се притеснявам, че кърмата не е достаъчна, защото бебето ми неиска да спи през деня. С много рев постигам заспиването. Залъгалки неиска и да погледне и аз се приеснявам дали бебето не е гладно и затова. Но пък нощем си спи заспива в 8.30 и става към 1, 2часа и после в 4-5. Как даваш и от двте гърди на хранене? За следващото хранене има ли образувана кърма?

# 181
Black peаrl, къде си чела тази информация за сокчетата? В световен мащаб това е отречено преди повече от 20 г. В бг все още се намират педиатри, които са спрели да се образоват някъде през 80-те.
Сокове не давам дори на 2 г ми дъщеря. Пък захранването вероятно някъде след навършен 6 м освен ако сам не си награби нещо от чинията ми. Цял живот го чакат манджи.
А и до годинката се препоръчва бебето да е основно на кърма. Другите храни да са просто за свикване с новата консистенция и вкус. Също така се препоръчва да се храни на поискване по всяко време на денонощието.
И двете ми деца се е случвало да ги храня и на 1,5 ч понякога, но по-добре така отколкото да давам химии

# 182
Black Pearl, и двете гърди давам само понякога, случва се следобед и вечер, но не всеки ден, когато е кисела или по-лакома. Да, имам произведена кърма за следващото кърмене. При мен обаче бебчето ми не става нощем, затова аз ставам да се изцеждам през нощта и съхранявам кърмата във фризер. Нощем изцеждам една пълна гърда като я сменям следващата нощ и така ги редувам. За случаи, в които ми иска много често (през 2 часа или дори през час и половина) за едно от храненията съм давала и от съхранената ми кърма (от шише). Пак ти казвам единствения показател, че не се храни добре детето е ако не наддава. Наддава ли нормално, няма нужда да се притесняваш. Случвало ми се е понякога когато й дам и втора гърда и след това да повърне повечко, което значи че й е станало много, когато ми е нервна е по-лакома и си иска още и още, но тя няма как да ми каже, че се е наяла, нали Simple Smile.
За да не се притесняваш й следи теглото на две седмици. Не знам какво друго мога да те посъветвам. Аз само споделям личния си опит, но пак казвам всички бебчета са строго индивидуални.
Лека на теб и на всички мами.

# 183
Помогнете ми със съвет-бебето ми е на 2 месеца.Разболя се от Варицела. Вече 3 дни сме с мехури .Пръскам с Джинджира и давам капки Фенистил.Колко дена продължава Варицелата?Нямаме температура.Някой нещо друго давал ли е за Варицела?

# 184
Не знам за варицелата, но за температурата мога да споделя какво каза нашата докторка. И ние сме на 2 месеца и сме болни /кашля/ и като я водихме питах за температура ако вдигне какво да дам и докторката ми каза, че сме прекалено малки, за да вдигне температура, но ако все пак вдигне Панадол. Не сме вдигали. Дано и при вас няма проблеми с нея.  Peace

# 185
Привет мами Simple Smile
И аз да се включа по темата с обличането на бебчетата. Все още обличам малката с боди с дълъг ръкав и ританки / разбира се тънички/. Мисля си, че е време да й слагам само късо ръкавче, тъй като напоследък като я извадя от количката и гърба й е мокър, както и цялата коса.
Вие в следобедните часове държите ли навън малките бебоци? Дори и на сянка ми се струва прекалено горещо, а и в количката май допълнително се сваряват.
Усмихнат ден от мен!  bouquet

# 186
Привет Мамчета, ние май не сме се включвали скоро  Laughing От 3 дни сме само по боди с къс ръкав, но е много горещо. Нощните хранения си ги махна само от около 2-3 сеедмици на 2 месецца и половина е newsm30

# 187
  • София
Ние излизаме само по боди с къс ръкав. Бос е, без чорапки.  Нося го в слинг с халки,  без количка. 

# 188
Май не съм добре... или сигурно защото малката е болна, но не си представям да я изкарам по къс ръкав и босичка все още.  Crazy Peace

# 189
Здравейте.И аз все още обличам бебчето си с боди с дълъг ръкав и по тъничко гащеризонче от горе.Но скоро може би ще минем и на къс ръкав.Иначе вече не се кърмим тъй като нямам кърма Sad и сме на АМ мляко NAN HA,но ми се струва,че от него много се запича.Изхожда се на 2-3 дни ведъж и доста плаче.Казаха ми,че MILUMIL млякото не запича.Някоя от вас дали го ползва?Иначе се храним 6 пъти в денонощието,като през нощта пропуска две хранения.Тя сама си изгради този режим,иначе винаги съм я хранила на поискване.През деня обаче много малко спи Whistling за сметка на нощта-заспива към 21,30 и се събужда 5,30-6,00ч.До скоро имаше конюктивит,но й слагах капки ТОБРЕКС няколко дни и вече е добре.

Поздрави на всички от нас Simple Smile

# 190
Здравейте мами за обличането ,като излизаме и аз я обличам с боди с къси ръкави  и чорапки ако малко духа и е хладно слагам ританки или тънка блузка ами тя ми се къса от рев ако не я съблека цялата се поти  все пак това са летни температури .  Хубава и спокойна нощ   bouquet

# 191
И ние вече сме с боди с къс ръкав след като мъжа ми се накара, че ще сваря детето  Crazy Ама много рязко стана горещо. То моя организъм не може да реагира на смяната. Аз я извеждам следобед към 17ч. и е супер. На два пъти излизахме към 10, но голям пек става. Аз дето съм по потник едвам дишам, а количката като се нагрее този кош... В близкия парк отсякоха много от големите дървета и сега едвам може да намериш сенчица  ooooh!
Утре сме на консултация и ще ни слагат първата двойна ваксина. Много съм притеснена как ще ги понесе  Praynig Дано всичко е ок. Как ги понесоха вашите бебоци? Вдигнаха ли много висока Т?
Пожелавам ви хубав ден   bouquet

# 192
И ние вече сме с боди с къс ръкав след като мъжа ми се накара, че ще сваря детето  Crazy Ама много рязко стана горещо. То моя организъм не може да реагира на смяната. Аз я извеждам следобед към 17ч. и е супер. На два пъти излизахме към 10, но голям пек става. Аз дето съм по потник едвам дишам, а количката като се нагрее този кош... В близкия парк отсякоха много от големите дървета и сега едвам може да намериш сенчица  ooooh!
Утре сме на консултация и ще ни слагат първата двойна ваксина. Много съм притеснена как ще ги понесе  Praynig Дано всичко е ок. Как ги понесоха вашите бебоци? Вдигнаха ли много висока Т?
Пожелавам ви хубав ден   bouquet

Марти вечерта вдигна 38.5 , залепих му лепенка Куук патч и бързо я смъкна . Иначе цял ден беше крив и сънлив

# 193
Помогнете ми със съвет-бебето ми е на 2 месеца.Разболя се от Варицела. Вече 3 дни сме с мехури .Пръскам с Джинджира и давам капки Фенистил.Колко дена продължава Варицелата?Нямаме температура.Някой нещо друго давал ли е за Варицела?

Пъпките при Варицела завяхват за около 7-дни. Мажат се с Ментолов спирт и една пудра /попитай в аптеката за нея/

# 194
Здравейте мами , за  двойната ваксина  веднага залепих охлаждащи лепенки на прободеното място вечерта вдигна температура 38 дадох панадол и след 1 час я свали иначе цяла нощ мрънка   и не спа спокойно ,но за една нощ преодоля се  Simple Smile Хубав и слънчев ден   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт