Ти какво сготви? Снимай, покажи! 117-та тема

• 161 165
  • 754
  •   2
Отговори
# 645
Привет, момичета!

Може ли да помоля за рецептата Praynig Изглежда страхотно!

Разбира се, че може! Интересът ти е комплимент за мен. Рецептата е взета от форума и действително е страхотна - много ароматна и свежа (съжалявам, че не цитирах автора - мой пропуск е, за което се извинявам). Рецептата е тук.

KaRoLa, късчетата "Хепи" са ужасно простички за приготвяне. Много са вкусни и са любими на цялото семейство, поради което ги правя доста често.

Ето рецептата:

Скрит текст:
Необходими продукти:

500 гр пилешко филе (ползвам най-често пилешки гърди)
250-300 гр гъби (може и повече, ако обичате гъби, защото така или иначе, те се стопяват при термичната обработка)
50 мл бяло (в краен случай и червено) вино
соев сос на вкус (достатъчно да подсоли ястието и да придаде цвят на соса)
брашно за овалване на късчетата
черен пипер
100 гр кашкавал за поръсване (по желание, но с него рецептата се доближава до оригинала най-много и ястието става още по-вкусно)
растителна мазнина (количеството е няколко супени лъжици)

Начин на приготвяне:
1. Месото се нарязва на хапки и се овалва в брашното, за да стане на "локумчета", след което излишното брашно се изтръсква (овалването в брашно е с цел да не слепват парченцата пиле и затова се прави непосредствено преди пърженето, защото иначе овлажнява и късчетата се залепват като пластилин).
2. Късчетата се запържват на силен огън до зачервяване. Когато пържите на силен огън, месото хваща коричка бързо и остава сочно отвътре. В противен случай пуска вода и на практика, се вари, а не се запържва, в резултата на което става твърдо и сухо.
3. Прибавят се гъбите и котлонът се намалява на средна степен. Когато гъбите намалят обема си, се сипват виното и соевият сос. Ястието се оставя на котлона, докато сосът се редуцира и се сгъсти. Подправя се с черния пипер, разбърква се за последно и се отстранява от огъня.
4. Готовото ястие се сервира с картофено пюре и настърган кашкавал (за разкош). Консумира се в компанията на хубаво бяло вино.  Wink

Това е - бързо, лесно и вкусно! Да ви е сладко!

# 646
Windy, много интересен чийзкейк Simple Smile
Capt_flint, взимам си от вкусния сладкиш  Hug

От мен Талиателе със сьомга в сос Алфредо. Много вкусно се получи и сочно. От серията бързи вечери  Laughing

Ето рецептата: http://vkusnoteka.blogspot.com/2014/05/blog-post_19.html

# 647
  • забравих си мисълта...
Labrex, Megansg, благодаря ви много, дами!   bouquet

Labrex, невероятна порция с хек и зеленчуци, само как ме съблазни ако знаеш... Simple Smile
Megansg, твоите вкусотии винаги ме изкушават много. Simple Smile

Комплименти за всички дами!   bouquet

И от мен този път само Козунак "Venetta"

# 648
След разкошния козунак на Venetta От мен баница бюрек с турски кори и крем.

# 649
Здравейте!

Благодаря на kishaa за доверието и много се радвам, че се е харесал лимоновият сладкиш не само на нея, а и на гостите.
Тези дни у дома имаше за подслаждане лек и нежен десерт - тирамису. Който иска рецептата е тук.

А аз се връщам да ви разгледам красотите и вкусотиите.

# 650
Задължителна част от лятното меню - Табуле, в случая с киноа

# 651
у нас - първото за сезона сладко е готово Сладко от ягоди

бакла яхния със свинско месо

пица, пак и отново  Laughing

и едно ужасно вкусно свинско печено и гъби с масло

Последна редакция: вт, 20 май 2014, 17:19 от пеп-4o

# 652
Windy аз също ще си запиша рецептата ти за чийзкейка, защото много ми хареса на снимката ти, изглежда ужасно апетитен, пък да видим, може да ми стане фаворит и да го превърна в торта за рожденият ми ден, само че се чудя, твоят беше розов, а на другата снимка е лилав... хмм Simple Smile с риск да обидя някого, за което се извинявам, твоят ми изглежда по-апетитен...   bouquet  bouquet

Genoveff Аз съм ти фенка, много харесвам страничката ти, има всякакви вкусотии и най-хубавото е, че (поне тези които аз си избирам) са по-леснички за приготвяне, което ги прави още по-хубави.
Та няма защо да ми благодариш, аз ти благодаря за хубавата рецепта, вече ми е много любима   bouquet  bouquet  bouquet Praynig Peace

# 653
Kishaa, не дей така, ще ме изчервиш  Blush, а и тук има далеч по-големи кулинарки от мен!   bouquet

Аз успях да ви разгледам назад и определено не знам кое да си избера - едно от друго по-хубави и вкусни предложения! Поздравления за всички!   chef  bouquet

И да не е празен поста ми, показвам едно отдавна изядено свинско със зеле. Все си мислих, че няма какво да ме впечатли и изненада една такава порция, но съм грешала. Божествено вкусно е зелето с еленски бут.

# 654
  • В царството на игрите:)

Мързелива палачинка с пълнеж от сметана, филе, кис. краставичка и кашкавал.
Много сполучлива и лесна рецерта за палачинка:)

# 655
labrex, благодаря  Wink
Genoveff, тирамисуто изглежда невероятно. Поздравления.

Днес една лесна и бърза Градинарска салата с патладжани

# 656
  • varna
Mimi,по каква рецепта точно превиш баницата?Изглежда превъзходно!  bouquet

# 657
  • София
Пресни картофки, с ребърца и крилца!

# 658
Здравейте момичета и момчета smile3501

Венетка ,чудесни козунаци  bouquet

Пепчо,чудно сладко smile3501

Мими,много апетитна баница  newsm10

А това е нещо от нас

пържени картофки,яйца и наденичка

и първите ни ягодки и череши от двора ни

# 659
  • Бургас

Привет на майсторките и майсторите! Създавате ми радост за очите и копнежи за стомаха.

От мен - Сочни свински филенца на скаричката

Рулце с шунка и кашкавал

Козе сирене с орехи

Общи условия

Активация на акаунт