Темата за СТИВЪН КИНГ - №11

• 59 790
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Да  Wink

Чудесно криминале, но няма нищо типично кралско, та съм по-скоро разочарована. Искам си ужасиите  Crossing Arms
През ноември излиза " Revival" тя ще е типично в негов стил поне от това което прочетох като ревю.

# 361
Включвам се и аз в отбора на феновете на Кинг.
Малко късно ви откривам, но с интерес ще ви следя и коментирам впечатленията си от творчеството на този гении на "перото" Simple Smile
Първата негова книга, която прочетох беше Мъртвата зона, последвана от Дългата разходка, Сиянието и от там нататък не можех да спра. Wink
Тъмната кула прочетох на един дъх, но обмислям пак да я започна, защото беше доста отдавна, а си спомням, че адски ме впечатли, а и четох частите накъсано, тъй като ги чаках да излязат.
В момента довършвам Очите на дракона (как съм я изпуснала) и доста ми харесва. Определено бих я препоръчала за начинаещи фенове. Много е лека и се чете доста бързо.

# 362
И на мен не ми хареса особено "Mr. Mercedes" и още се чудя как да формулирам впечатленията си от нея, за да бъда максимално обективен. Просто силата му никога не е била в криминалните истории, а тук и трилъровите елементи малко издишат.

За Дан Симънс - ако обичате нф, прочетете "Хиперион" и "Илион/Олимп", ако харесвате свръхестествени/нф трилъри - "Кухият човек" и "Лешояди", ако предпочитате криминални трилъри - "Куфарът", а ако си падате по хорър - "Песента на Кали" и "Ужас". Това разделение е условно, защото ужас има и в научната му фантастика (просто там акцентът не пада върху него); "Лешояди" е колкото трилър, толкова и хорър, а ужасите му не са типични ужаси, а смес от различни жанрове, като хорърът е най-вече в атмосферата. "Ужас", например, е по-мрачна от "Песента на Кали" (която не е особено страшна, а по-скоро зловеща и тягостна) и е по-близка до класическия хорър, но същевременно може да се разглежда като приключенско-исторически роман с елементи на свръхестествен ужас. Освен това действието в повечето му книги се развива бавно, защото Симънс е адски подробен в описанията, както на обстановката, така и на терзанията на главните герои. Единственото изключение е "Куфарът", където действието не препуска, ами направо лети. Така че, ако ще го четете за пръв път, подберете си внимателно книгата Simple Smile

# 363
Сами, не започвай да опознаваш Дан Симънс с "Ужас".
Не съм я чела книгата, но отзивите за нея са като за бавно четиво и може да ти досади.
Препоръчвам ти първо ТЕЗИ четири, после ТОЗИ роман (името е съвпадение, аз не пея  hahaha).

Благодаря  Hug Слушам и изпълнявам Simple Smile

# 364
  • USA, Steak State
Имам въпрос относно новите романи на Кинг, които се издават в България.

Пускат ли електронен формат? Ще кажа защо попитах.
Вчера например попаднах на ел. формат на новият роман на Филипова с препратка към Амазон за изтегляне оттам ( платено). Любопитно ми е дали е възможно и с романите на Кинг от някое онлайн книжарница или нещо от този тип.

# 365
Не мисля, че имаме дотолкова развит пазар на електронни книги, ако изобщо имаме такъв. Щом и Филипова е на Амазон, едва ли.  Grinning

# 366
Ето ги нашите, смешна работа, няма на Кинг. Мисля и че е за Киндъл си е играчка да купиш от там. Аз се бях засилила един път заради едни хубави промоции, но се спрях.

# 367
  • USA, Steak State
Жалко, явно ще продължа с кашоните до 2кг пълни с книги прелитащи през океана.  Mr. Green

# 368
Жалко, явно ще продължа с кашоните до 2кг пълни с книги прелитащи през океана.  Mr. Green

И аз така. Не ми се чака да ги издадат в електронен вариант. Мъжа ми се наду - защо имам четец като пак купувам книги, които ще заемат място в багажа. Ми, купувам...то страст, която друг не споделя не се обяснява.

# 369
Оф, крайно време е и аз да си взема четец...

# 370
Имали сме е-книжен пазар! Ура!  Mr. Green

Сам, купуваш книги, които ги няма в електронен вариант, кво толкова. Grinning

# 371
Сам, купуваш книги, които ги няма в електронен вариант, кво толкова. Grinning

Така де Simple Smile

Започнах Доктор Сън - кеф, това е Кинг! Старият Кинг.

# 372
Съгласен!

# 373

И аз така. Не ми се чака да ги издадат в електронен вариант. Мъжа ми се наду - защо имам четец като пак купувам книги, които ще заемат място в багажа. Ми, купувам...то страст, която друг не споделя не се обяснява.

Аз сега се местя в нова квартира и си взех една мааааааааалка част от книгите. И по едно време чух - "Ама айде стига толкова".  Mr. Green Но смятам да пренеса още малко, няма как. Crossing Arms
Четецът не може да ми създаде това чувство, че съм си у дома, както могат книгите.

Много се надъхах за Revival, звучи като нещо заради което може и да се наложи да спя на светната лампа.

Някаква идея кога да го очакваме на български?

# 374
Цитат
Четецът не може да ми създаде това чувство, че съм си у дома, както могат книгите.
+1

Revival - за Пролетния панаир догодина.

Общи условия

Активация на акаунт